Penal sau nu??? Bataie de joc sau nu

Discutii privind Dreptul Penal
caruntul

Penal sau nu??? Bataie de joc sau nu

Post by caruntul » 03 Feb 2009, 19:40

sotia mea a divortat in anul 2005 cei doi copii minori fiindu-i incredintati spre crestere. fostului sot "tatal" copiilor i s-a fixat o pensie alimentara. pana acum totul este corect. din 2006 el a plecat la munca in strainatate. si gata cu pensia. nimic. nici un leu. am fost la politie l-am reclamat pentru abandon familial. Am primit raspuns ca s-a inaintat dosarul catre parchet cu recomandarea de neincepere a urmarii penale. Intre timp l-am dat in judecata intr-un dosar civil legat de pensie. Mentionez ca stiu sigur unde lucreaza in Spania si ca are acte de rezidenta in regula, dar .... nu o pot dovedi. El are vreo doua rate in tara pentru care trimite bani. si asta o stiu sigur si partial o pot dovedi. La infatisare judecatorul i-a spus sotiei mele ca a deschis actiune degeaba, ca el are fixata suma de plata a pensiei si sa deschidem actiune penala. Va intreb eu daca parchetul da NUP si politia a trimis tot asa recomandare catre parchet(desi el mai are o condamnare cu suspendare de 6 luni) ce pot eu sa fac? Toate autoritattile spun ca nu au ce sa-i faca pt ca este plecat si nu pot dovedi ca nu plateste pensia cu rea vointa. Ma intreb eu pt rate are bani dar pentru copii nu. Nu am nici un fel de sprijin din parte autoritatilor, bani de avocati nici atat. Este normal si logic ca el sa stea bine merci si la noi in tara sa-i dea N.U.P. Este o mare bataie de joc. Tot ce am relizat este faptul ca "tatal" intra pe internet, ne injura, ne ameninta si isi taraie picioarele prin legea romaneasca(astea sunt cuvintele lui.) Se distreaza copios de toate demersurile sotiei mele. Si pana una alta copiii astia sufera. Imi poate oferi si mie ceva ajutor, informatii, sprijin sa infund un looser, un gunoi al societatii care se distreaza pe seama legii roamnesti? Va rog

constable

Post by constable » 03 Feb 2009, 20:55

Ptr a nu se da NUP tb sa dovedesti ca obtine venituri care sa-i permita sa plateasca pensia. Abia atunci o sa aiba o problema politia. Sa vad si eu cum aduce la cunostinta invinuirea. La copii sigur ca nu se gandeste nimeni. In ce tara traim !...

caruntul

Post by caruntul » 03 Feb 2009, 21:05

eu pot dovedi ca-si plateste ratele la banca si ca a trimis bani pt alte nevoi in tara. Eu cer un ajutor, o minune. Cineva care sa ma poata ajuta sa il aduc acolo unde-i locul. Condamnat, cu suspendare, face misto de tot ce inseamna legea in Romania si eu ce sa fac? Ajjuutttoooooorrrrrrrrrrr

caruntul

Post by caruntul » 03 Feb 2009, 21:17

si inca o chestie, el are deja stabilit suma de plata dar din 2006 nu o plateste. Si ce imi spune mie statul??? Ca sa fac proces penal, ce este neclar in chestia asta? Are stabilit un cuantum dar nu plateste. Mai este ceva de discutat? Ai-am dat sansa de a suna copiii, de ai vedea pe internet si el ce face??? a intrat, injurat, tipat si jignit pe toata lumea dupa care cu propriul copil discutand, a spus ca nu vrea sa plateasca, ca nimeni nu are ce sa-i faca? pai atunci nu ajung sa ma duc pana in Spania sa-mi fac dreptate singur? Autoritatile nu misca nimic pana nu se intampla ceva. Tre sa vina in tara si sa o omoare pe sotia mea cand eu sunt plecat, sau sa-mi rapeasca unul din copii ca sa faca si justitia ceva? Asta e solutia justitiei noastre? Sa actioneze numai cand se ajunge la limita? Eu cer un ajutor poate de la un avocat care isi face mila si ajuta o familie care nu are in primul rand posibilitatile materiale de a intreprinde ceva. Am fost la un avocat in Galati si mi-a spus ca o treba de asta ma costa 2000-3000 ron dar pt ca ma cunoaste imi ia doar 1000. Pai cu 1000 ron eu imi hranesc familia 3 luni asta daca i-as avea. Un avocat caruia ii respect anii de studiu si de chin poate totusi i-ar fi usor sa ma ghideze si pe mine si sa-mi spuna ce si cum sa fac. Va rog mult sa ma ajutati. Pana nu o iau pe aratura........

ignite

Post by ignite » 04 Feb 2009, 14:19

eu nu inteleg de a dat parchetul nup...ia posteaza si tu ce scrie acolo...

el are bunuri in tara? pe numele lui...

nu mi se pare corect ce s a spus mai sus...ca ar trebui dovedit faptul ca are venituri...trebuie dovedit faptul ca nu plateste cu rea credinta desi are aceasta posiblitate.

himera

Post by himera » 04 Feb 2009, 22:51

Vezi IGNITE asa se face avocatura in tara asta, "ce nu ai bani?! nu te pot ajuta", foarte frumos!!!!
Domnule ce vrem noi sa iti spunem este ca atata timp cat poti dovedi ca ratele si le plateste - rezulta ca are rea-credinta, nu inteleg de ce judecatorul va spus ce va spus.

Sau mai faceti o plangere la politie si depuneti si aceste dovezi.
Pt ca daca formulati o actiune in pretentii pt suma datorata ca si pensie de intretinere - taxa de timbru va omoara.

caruntul

Post by caruntul » 05 Feb 2009, 11:44

mai am o intrebare. Faptul ca a cerut amanare pentru a-si angaja aparator nu este si asat o dovada ca are bani??? oricum el nu este in tara. dar are bani de avocat , sa se judece, dar nu are pt pensie alimentara?

caruntul

Post by caruntul » 05 Feb 2009, 12:22

inca o intrebare. Tocmai am gasit o hartie de la banca in care spune ca la o rata mai are de platit o suma infima ceva de genul 20-30ron. eu am desfasuratoarele si el in mod normal are rate de platit pana in anul 2016. deci este evident ca a platit in avans. Asta nu e dovada ca are bani si ca nu plateste copiilor pensia alimentara, cu rea vointa????

caruntul

Post by caruntul » 05 Feb 2009, 22:51

IGNITE wrote:daca nu observi...te am intrebat si eu ceva...sau tu doar vrei sa ti spui oful...spui sau nu spui?
ok ma scuzi dar nu gaseam hartia aia ca sa scriu exact ce scrie. spune asa:la data de... lucrarea penala privind pe numitul ...... cercetat sub aspectul savarsirii de abandon de familie, fapta prev si pd de art 305 alin 1 lit. c din cp, a fost inaintata parchetului de pe langa jud ... cu propunerea de N.U.P in baza art 10 alin 1 litera d din cod procedura penala, propunere confirmata si de catre Parchet

constable

Post by constable » 06 Feb 2009, 07:30

Tb sa intelegi ca o datorie la banca pe care o are este un fapt care-i profita lui si nu tie. Iar chestia ca are un avocat nu te ajuta deloc. Daca nu ai reusit sa faci dovada unor venituri certe din pct meu de vedere solutia de NUP e corecta. Tot din punctul meu de vedere tb sa admit ca legea e nedreapta in astfel de cazuri si nu ajuta in nici-un fel minorul

ignite

Post by ignite » 06 Feb 2009, 10:15

eu contrazic pe valceanul de dinainte si spun ca din contra...o obligatie legala se satisface inaintea celei conventionale, in situatia aceasta...

aici nu e ca in urmatorul ex.;

x este bolnav, are nevoie de intretinere din partea fiului y, acesta fiind obligat legal sa si intretina tatal, conform codului familiei...

in acelasi timp, x incheie un contract de intretinere cu z.

se pune problemaordinii prestarii obligatiilor...aceasta fiind: inai cea conventionala si apoi cea legala...cel care are o obligatie legala...avand astfel interes sa intervina in anumite procese...sa faca interventie in interesul altuia, al lui y sa spunem, ori de cate ori, tocmai pe chestia asta (iti spun treburile astea...pentru ca am avut un dosar cu reziliere intretinere...).

insa...este evident ca in cazul de fata ... nu avem de a face cu doua obligatii de acelasi fel...cu continut similar...si prin urmare,...

chestia asta am gasit o si prin anumite materiale, dar din pacate...nu am la indemana...dar mi se pare logic.

Jaja

Post by Jaja » 06 Feb 2009, 10:48

din pacate legea in cazul neplatii pensiei de intretinere nu ajuta deloc minorii...
Astfel in primul rand condamnarea penala pentru abandon de familie este ineficienta pentru asigurarea platii pensiei intrucat actiunea civila in cadrul procesului penal este inadmisibila deoarece partea trebuie sa puna in executare hotararea civila prin care s-a stabilit aceasta;

Conform acestei jurisprudente, singura cale de recuperare a restantelor este punerea in executare a hotararii civile;sub acest aspect condamnarea penala apare ca un mijloc de amenintare care poate determina numai indirect plata acesteia in vederea evitarii raspunederii penale;

Bineinteles exista instante si procurori care procedeaza si altfel; de ex am vazut cazuri in care se accepta si constituirea de parte civila in procesul penal;

Privitor la buna-credinta o opinie de pe forum era pertinenta in sensul ca reaua-credinta poate fi dovedita nu numai in mod direct prin dovedirea veniturilor invinuitului ci si indirect prin faptul ca isi plateste alte datorii de un cuantum ridicat

ignite

Post by ignite » 06 Feb 2009, 13:24

da...de acord cu ce s a scris inainte...

reaua credinta fiind o stare de fapt...mi se pare ca tocmai ca este dovedita cat se poate de clar...in mod direct...adica aici nu e vorba despre asa numitele probe indirecte...care reprezinta altceva...

este dovedire directa a relei credinte...iar hotararea de condamnare pentru abandon de familie...e destul de eficienta dupa parerea mea...mai ales daca va fi si recidiva.

bineinteles, trebuie si ca prostul care instrumenteaza dosarul sa si faca treaba. ceea ce nu e cazul cu putorile din sistemul nostru.

(...poate ajung in locul unui asemenea procuror...si i va lua dracu pe toti...promit...ca dracu va fi al lor).

numai ca avem de a face cu procurori pe care nu ii intereseaza dosarele pe care le au sub nas...e de preferat pentru ei un nup...ce dracu...doar aceeasi bani si i iau si daca muncesc si daca nu o fac...dand nup...in cazul asta...ei prefera sa nu se implice...astia sunt niste LEPRE...genul asta de prosti.

Jaja

Post by Jaja » 06 Feb 2009, 16:48

calmeaza-te Ignite...

eu no vorbeam de teoria dreptului si nici de clasificarea probelor...dar fiecare intelege ce vrea...

caruntul

Post by caruntul » 06 Feb 2009, 22:32

Bun si in orice varianta ajungem tot la intrebarea mea. Cum face o familie ca a mea sa isi castige drepturile. Am incercat sa-i spun de adoptie, sa-mi dea copiii dar asa cum ma asteptam la un ratat clasic a refuzat vehement. Pai atunci nu este normal sa-si asume toate responsabilitatile ce decurg din recunoasterea legala de tata? Deci cum ramane ce trebuie sa fac? Ca mulkti ni-si fac treaba cum trebuie si ca multi paseaza dosarul asa cum il primesc sunt convins de lucrul asta, dar tot la intrebarea mea raman. CE POT SA FAC????

Post Reply