Practica instantelor din Bucuresti

Familiei
Post Reply
alinas

Practica instantelor din Bucuresti

Post by alinas » 01 Feb 2009, 00:50

Puteti sa-mi spuneti care este practica instantelor din Bucuresti in stabilirea pensiei de intretinere? Procent din venit sau suma fixa? Intreb pentru ca judetul Constanta stabileste in procent iar judetul Ialomita in suma fixa. As vrea sa stiu ce face de obicei Bucurestiul. Va multumesc.

ignite

Post by ignite » 01 Feb 2009, 01:56

PAI...LUI LOBONT...IN PROCENT...IAR LUI MUTU ...IN SUMA FIXA...DEPINDE CUM VREA TANTI JUDECATOAREA...NF. DEPINDE DACA NF...SAU NU.

MedEx

Post by MedEx » 01 Feb 2009, 14:04

Depinde de cererea facuta de avocat sau parte. Daca inpetit se cere sa se stabileasca un procent de pana la 30% din veniturile pe care le realizeaza paratul, instanta nu poate sa dea decat un procent anume-adica ceea ce s-a cerut nu altceva. Daca in actiune scrie vag: va rog sa-l obligati la plata unei pensii lunare de intretinere, instanta va da ce va considera ori suma fixa ori procent. Daca partile se inteleg la o suma fixa intr-un anumit cuantum va stabili acea suma si nu ce ar vrea instanta!
Deci tu ce ai cerut si ce ti-a dat? Ti-a dat ceea ce nu ai cerut? Adica ai cerut procent si ti-a dat bani? fa apel!

alinas

Post by alinas » 01 Feb 2009, 22:36

Inca nu am cerut nimic, dar pregatesc un proces in curand si tin foarte mult ca si pensia de intretinere sa fie procent, astfel nu trebuie sa-l mai dau in judecata pe tata din an in an cum aflu ca i-a mai crescut salariul. Nu inteleg de ce judetul Ialomita stabileste in suma fixa, indiferent ca ceri in procent sau nu!
In alta ordine de idei pot deschide un proces in Bucuresti daca eu, mama copilului, am doar viza de resedinta, sau e obligatoriu sa am domiciliul stabil in Bucuresti? Tatal copilului are domiciliul in judetul Constanta.

ignite

Post by ignite » 04 Feb 2009, 13:51

MIE PERSONAL NU PREA MI SE PARE CORECT SA FIE STABILITA IN PROCENT...VEZI CAZUL LUI LOBONT...CARE AVEA 800 000 EURO SALARIU LA AJAX AMSTERDAM...PENSIA REZULTATA A FOST CAM MARE PENTRU NEVOILE COPILULUI...S A SATURAT MAMICA DE BANUTI.

DE AIA MI SE PARE CA O ASTFEL DE PENSIE ESTE MULT PESTE NEVOILE UNUI COPIL. SI MAI SUNT SI ALTELE...

STIU...o sa mi spui ca...la tine nu e cazul sa ai o asemenea suma pe post de salariu...dar nu asta este un argument.

alinas

Post by alinas » 04 Feb 2009, 20:07

:-D Da, asa este, depinde ce doresti pentru copilul tau. Poti sa-l trimiti sa studieze la Oxford, sa-si faca vacantele in tabere internationale sau sa-l lasi descult pe maidan. Si asta doar de frica ca mamei sa nu-i ramana vreun leu in plus din care sa-si cumpere fericire.

ignite

Post by ignite » 05 Feb 2009, 02:43

pai...eu ti am spus...ca asa o sa spui...

eu tin la copii...tin la ideea asta...sunt nevinovati...insa...sa fim realisti...cu oxford si alea...

judecatorii dau in procent asa... de lene...nu pentru altceva. Deci ce spui tu este un pretext.

Post Reply