Prietene mea lucreaza la un magazin de haine incaltaminte ....pe care o sa l denumesc FBJ in mall de la deschiderea acestuia in nov 2008.Toate bune si frumoase in decembrie cat toata lumea a facut cadouri si au fost vanzari mari; problemele au aparut in ianuarie cand au inceput sa fie probleme cu banii adica vanzarile ua scazut dramatic. problema e ca din 30 dec 08 nu a mai vazut nici un ban pe motivul ca "sunt alte prioritati". Astazi cand a pomenit iarasi de salariu i s a spus ca nu i se da nici un ban pana nu sunt vanzari si mai mult i s a spus sa isi dea demisia daca nu i se desface contractul de munca cu litera "I".
Daca poate cineva sa ma ajute o sa revin cu mai multe nereguli de la aceasta firma.
Intrebarea mea este daca pot sa ii actionez in instanta si daca as avea sanse mari sau ma lupt cu morile de vant?
Din cate stiu eu la Salarizarea Capitolul I Dispozicii Generale ART 156 spune ca "Salariile se platesc înaintea oricaror alte obligatii banesti ale
angajatorilor."
probleme in noul mall din Suceava
Re: probleme in noul mall din Suceava
tu sau prietena???caesarraba wrote:Prietene mea lucreaza la un magazin de haine incaltaminte ....Intrebarea mea este daca pot sa ii actionez in instanta si daca as avea sanse mari sau ma lupt cu morile de vant?Din cate stiu eu la Salarizarea Capitolul I Dispozicii Generale ART 156 spune ca "Salariile se platesc înaintea oricaror alte obligatii banesti ale
angajatorilor."

mai terminati cu lit. I asta era cam de mult... desfacerea disciplinara...

so.. de ce sa nu ai sanse???
principala obligatie a angajatorului este de a achita salariul.. ca doar.. asta-i obiectu CIM..
prestarea muncii in schimbul salariului

linistit formuleaza cerere de chemare in judecata.. dar dupa .. vezi ce faci

ori demisia... ori te imbolnavesti subit..

In primul rand vreau sa iti multumesc pentru raspuns si mai ales pentru viteza de reactie; si te mai deranjez cu o intrebare.
Eu m am gandit la un concediu medical dar aici e o problema firma nu vrea sa ii dea adeverinta pentru medicul de familie... si problema este inca de la inceput. ce pot sa fac de exemplu in luna decembrie probanil de la mancarea sanatoasa din bucovina
ia iesit niste bubite si am fost la medicul de familie cu ea unde nu prea ne a puput ajuta din cauza ca nu am fost adus adeverinta cum ca lucreaza acum nu pot sa ma duc din nou
Cum sa procedez?
Mersi
Eu m am gandit la un concediu medical dar aici e o problema firma nu vrea sa ii dea adeverinta pentru medicul de familie... si problema este inca de la inceput. ce pot sa fac de exemplu in luna decembrie probanil de la mancarea sanatoasa din bucovina

Cum sa procedez?
Mersi
stii cum se zace???
dragostea cu de-a sila nu se poate...
asa ca iti dau un sfat... nu forta norocu...
mai glumesc si io.. cu imbolnaviri subite etc...
dar daca asa au inceput... continuarea o sa fie si mai si...
iti spun io.. cam se cunoaste stilu... cand nu mai au bani de salarii .. se trezesc subit sa faca inventar... dupa se trezesc subit ca e lipsa la inventar... dupa recuperat sume.. si te trezesti intr-un final ca tu tre sa aduci bani de acasa in loc sa primesti...
mai e si povestea cu asa zasa criza.. angajatorii "destepti" folosesc momentul potrivit de a scapa de angajatii nedoriti....
so...
lasa concediul medical...
dragostea cu de-a sila nu se poate...
asa ca iti dau un sfat... nu forta norocu...
mai glumesc si io.. cu imbolnaviri subite etc...
dar daca asa au inceput... continuarea o sa fie si mai si...
iti spun io.. cam se cunoaste stilu... cand nu mai au bani de salarii .. se trezesc subit sa faca inventar... dupa se trezesc subit ca e lipsa la inventar... dupa recuperat sume.. si te trezesti intr-un final ca tu tre sa aduci bani de acasa in loc sa primesti...
mai e si povestea cu asa zasa criza.. angajatorii "destepti" folosesc momentul potrivit de a scapa de angajatii nedoriti....
so...
lasa concediul medical...