Consultanta in vederea divortului...se pot cere daune morale

Familiei
Post Reply
edu_me

Consultanta in vederea divortului...se pot cere daune morale

Post by edu_me » 28 Jan 2009, 20:58

Locuiesc cu parintii mei, in casa cumparata de ei in timpul casatoriei(apartament 2 camere). Din pacate, tatal meu este alcoolic, si deseori (aproape zilnic) devine violent (verbal/ fizic) cu mama mea (scandaluri repetate, amenintari ca in cazul unui divort o omoara, a dat drumul la gaze sa sarim in aer, etc). Intrebarea este urmatoarea: cum poate face mama sa ramana cu apartamentul, in situatia in care eu si fratele meu suntem amandoi majori. Se pot cere daune morale?..pentru ca saraca femeie a trait terorizata in ultimii 8 ani...Sper ca nu ociliti acest "caz"! Va multumesc!

MedEx

Post by MedEx » 30 Jan 2009, 16:09

Mama ta poate ramane cu casa daca divorteaza dar va fi obligata catre tatal tau la o suma de bani respectiv jumatate din valoarea stabilita de expert.
Daunele morale le poti cere doar in cazul in care este un dosar penal pe rol pentru violenta la plangerea prealabila a mamei tale si cu certificat medico-legal care sa ateste asta, plangere introdusa in termenul de 2 luni de la savarsirea faptei de catre tatal tau.
Tatal tau poate fi evacuat pe cale de ordonanta presedintiala pana la solutionarea divortului.
Voi faceti bine sa o ajutati pe mama voastra sa stranga banii pentru a plati jumatate din casa.
II Si cel mai important:ANGAJATI UN AVOCAT!

Post Reply