problema grava

Familiei
Post Reply
onix

problema grava

Post by onix » 15 Jan 2009, 22:30

Buna seara!va rog din suflet un sfat,o cale de a iesi din aceasta situatie.dintr-un concubinaj durat 8ani cu un cetatean italian a rezultat o fetita care in prezent are 6 ani.ne-am despartit acum un an iar ptr a obtine custodia copilului ar trebui sa ma adresez tribunalului de minori dar avocatul m-a sfatuit sa nu o fac avind in vedere ca nu sintem casatoriti,pina la rezolvarea cazului asistenta sociala ar putea lua copilul(sincer eu nu prea cred).fetita are si cetatenie romana.as dori sa ma intorc definitiv in tara insa tatal nu imi da acordul,am doar o procura ptr a putea iesi cu copilul din tara atit.cum ar trebui sa procedez fara sa risc vreo acuzatie de rapire de minor.as putea avea cistig de cauza?va multumesc

ignite

Post by ignite » 16 Jan 2009, 03:01

eu spun ca trebuie sa va judecati pentru incredintarea minorulu. in tara noastra un copil asa mic, fiind si vorba despre o fetita...este, de regula, incredintata mamei.

MedEx

Post by MedEx » 17 Jan 2009, 16:12

Din cate inteleg sunteti in Italia, iar copilul a primit cetatenie italiana iar dumneavoastra aveti doar o procura pentru a iesi cu copilul din Italia....
Asa e? Legile Italiene sunt altfel decat cele romanesti.
Ati consultat un avocat italian? Copilul are acte de stare civila romanesti?
Trebuiesc lamurite mai multe elemente! Oricum o sa ajungeti la ceea ce a aspus Ignite!

onix

Post by onix » 17 Jan 2009, 18:18

Da,fetita are certificat de nastere romanesc.am luat legatura si cu un avocat italian recomandata de cineva cum ca ar fi f bun insa aceasta stimata doamna a dat dovada de lipsa de profesionalism.mi-a spus ca ptr a cere custodia copilului trebuie sa merg la tribunalul de minori avind in vedere ca nu eram casatoriti iar acolo avind in vedere ca noi ne luptam ptr custodia copilului ,fetita ar fi luata de asistenta sociala pina cind tribunalul stabileste la cine este mai bine ptr ea sa ramina,urma apoi sa stabileasca o foaie cu vizitele fetitei la tata pe care sa o semnam amindoi in fata acestei avocate,au trecut 6 luni si inca n-.am primit nici un telefon.am lasat-o balta insa cum tatal care n-a stiut decit sa urle si sa sperie copilul,a avut doar pretentii dar nu si indatoriri in afara de pensia alimentara,ameninta acum ca vrea custodia ei.eu as dori sa ma intorc in romania,acolo i-as asigura o casa decenta,o stabilitate emotionala si de ce nu si economica in limita posibilitatilor.

MedEx

Post by MedEx » 17 Jan 2009, 19:14

Sfat: Aveti procura din partea tatalui sa parasiti Italia cu copilul! Veniti in tara si deschideti proces in Romania pentru increditarea minorei si pe cale de ordonanta presedintiala incredintarea pana la finalizarea procesului.Copilul va sta cu dumneavoastra toata acesta perioada. Legile romanesti sun altfel decat in Italia.Sigur veti obtine incrdintarea minorului cu obligarea tatalui la plata unei pensii lunare de intretinere. In cadrul procesului se vor face doua anchete sociale una la dumneavostra in Romania si alta la tatal copilului in Italia.
Totul este sa veniti cu copilul aici si sa angajati un avocat!

onix

Post by onix » 17 Jan 2009, 19:27

Eu as vrea sa o las sa termine clasa intii aici ptr ca este deja la scoala si din toamna sa mearga in romania.ptr inscrierea la scoala in romania am oare nevoie de documente de la tata?in cazul in care vin in romania ma poate acuza de rapire de minor?va multumesc ptr raspunsuri.

ignite

Post by ignite » 17 Jan 2009, 20:48

depinde si ce scrie in procura aceea...insa eu cred ca daca nu va judecati cumva pe custodie... se poate si rapire de copii.

MedEx

Post by MedEx » 18 Jan 2009, 11:51

Exact, depinde de ce scrie in procura! Nu inteleg de ce amanati? Ca sa va agravati situatia? Sunt copii care au inceput scoala si la 9 ani! Nu este nicidecum o problema! Cu cat amanati cu atat mai rau va fi. Se va incepe un proces acolo sau nu veti mai putea parasi tara sau poate legea italiana tine la cetatenii ei si incredinteaza copilul tatalui.
Cel mai bine este sa o inscrieti in clasa intai in Romania chiar daca a facut sau nu un an in Italia!
Pana la vara se pot schimba multe ! Nu sunteti constienta de acest aspect?

onix

Post by onix » 18 Jan 2009, 12:04

In procura scrie ca tatal ma autorizeaza sa ma deplasez i n strainatate cu fiica minora scutind oficiile competente de orice raspundere in acest sens.singurul motiv ptr care nu plec imediat este ca nu pot sa las totul neplatit aici,facturi,chirie,am nevoie de un pic de timp si ptr a gasi ceva de lucru in romania.intentia mea era de a lasa totul la zi si aici,sa nu ma trezesc in romania cu alte complicatii.daca ar fi putut fi audiata si fetita in instanta ar fi fost bine dar este prea mica sa se tina cont de parerea ei.

ignite

Post by ignite » 18 Jan 2009, 15:01

eu consider ca noi ti am raspuns...insa noi ne referim la o solutie concreta...pe de o parte, vrei pleci, fara riscuri, pe de alta, vrei totusi sa ramai, ba ca fetita este in clasa I, ba ca nu ti ai pus treburile la punct.

nu ti a spus nimeni sa pleci IERI...ci, evident, cat se poate de repede...daca asta pentru tine inseamna mai mult de cateva zile, saptamani...nu este problema noastra...unii isi achita facturile in 3-4 ani.

depinde ce vrei...ai spus ca te ameninta fostul concubin...tu il ameninti cu ceva? ideea este sa nu intri in acest joc...noi ti am spus cam ce ar trebui sa faci...fetita este pe primul plan...nu tu sau concubinul...

daca abrdezi totul la modul: "o sa trebuieasca sa incep sa ma apuc sa vreau sa ma interesez ca sa plec ca sa nu mai raman"...nu situ cat de departe ajungi...

onix

Post by onix » 18 Jan 2009, 16:29

Va multumesc ptr raspunsuri.eu nu amenint pe nimeni si tocmai ca ptr mine fetita e pe primul plan vrea sa fac totul incet dar sigur.am inteles ce trebuie sa fac.nu vrea sa risc sa o pierd si nici sa o fac sa creasca intr-o atmosfera tensionata.va multumesc inca o data.

Post Reply