ridicare masina din loc de parcare interzis
ridicare masina din loc de parcare interzis
Buna ziua,
Acum 2 zile mi-a fost ridicata masina fiind parcata pe locul marcat cu interzis. Am mers la cei care ridica masini si am fost informat ca taxa de ridicare este de 560 RON. Am platit, am primit factura si chitanta, adica totul e ok.
Intrebarea mea este: nu trebuia sa primesc si o amenda de la politie (fie ea comunitara sau rutiera)?
Am o gramada de cunostinte carora le-a fost ridicata masina si au platit 560 taxa de ridicare + 250 amenda contraventionala + ceva puincte la permis.
Nu am semnat niciun proces verbal (pt ca nu mi-a fost prezentat)...nimic. Am intrebat daca nu mai trebuie sa platesc amenda si au zis ca nu.
Pentru ca nu am primit amenda, pot considera ca nu a fost un politist de fata la ridicarea masinii (care sa constate contraventia) si, in consecinta, ei au luat masina de pe drum si eu am platit pt ea!!!
Am sunat la politia comunitara si ei au confirmat ca amenda pentru ridicarea masinii este de 250 ron si taxa de ridicare este de 560...
As vrea sa merg sa-mi iau banii inapoi, si aici mai am o intrebare: este posibil sa imi intocmeasca proces verbal pe acum 2 zile??....adica ce sanse am sa iau banii inapoi?..
Va multumesc anticipat pentru rabdarea de a citi acest post si pentru raspunsul dumneavoastra!
Acum 2 zile mi-a fost ridicata masina fiind parcata pe locul marcat cu interzis. Am mers la cei care ridica masini si am fost informat ca taxa de ridicare este de 560 RON. Am platit, am primit factura si chitanta, adica totul e ok.
Intrebarea mea este: nu trebuia sa primesc si o amenda de la politie (fie ea comunitara sau rutiera)?
Am o gramada de cunostinte carora le-a fost ridicata masina si au platit 560 taxa de ridicare + 250 amenda contraventionala + ceva puincte la permis.
Nu am semnat niciun proces verbal (pt ca nu mi-a fost prezentat)...nimic. Am intrebat daca nu mai trebuie sa platesc amenda si au zis ca nu.
Pentru ca nu am primit amenda, pot considera ca nu a fost un politist de fata la ridicarea masinii (care sa constate contraventia) si, in consecinta, ei au luat masina de pe drum si eu am platit pt ea!!!
Am sunat la politia comunitara si ei au confirmat ca amenda pentru ridicarea masinii este de 250 ron si taxa de ridicare este de 560...
As vrea sa merg sa-mi iau banii inapoi, si aici mai am o intrebare: este posibil sa imi intocmeasca proces verbal pe acum 2 zile??....adica ce sanse am sa iau banii inapoi?..
Va multumesc anticipat pentru rabdarea de a citi acest post si pentru raspunsul dumneavoastra!
De ce nu esti multumit doar cu atat? Oricum ai parcat intr-un loc interzis!
Masina a ridicat-o cei de la primarie iar amenda o constata politia ! Sunt doua lucruri distincte! intr-un proces vin cei de la primarie ca martori in sprijinul politiei si spun ca ai parcat-o gresit si te mai alegi si cu puncte.
Eu zic a o lasi asa si randul viitor nu mai parca unde nu trebuie!
Sau de ce nu te duci direct la un avocat ca sa-ti recupereze el banii? :) :)
Masina a ridicat-o cei de la primarie iar amenda o constata politia ! Sunt doua lucruri distincte! intr-un proces vin cei de la primarie ca martori in sprijinul politiei si spun ca ai parcat-o gresit si te mai alegi si cu puncte.
Sau de ce nu te duci direct la un avocat ca sa-ti recupereze el banii? :) :)
Sigur ca nu sunt "multumit"!! E adevarat ca am parcat intr-un loc interzis si imi asum asta! Eu am prezentat situatia si am pus niste intrebari...ma gandeam ca poate cineva care are chef, timp si cunostintele necesare, sau a trecut printr-o experienta asemanatoare poate sa-mi raspunda.De ce nu esti multumit doar cu atat? Oricum ai parcat intr-un loc interzis!
Sau de ce nu te duci direct la un avocat ca sa-ti recupereze el banii?
Problema mea este ca nu cred ca politia a constatat stationarea masinii intr-un loc nepermis, avand in vedere ca nu am primit niciun proces verbal. Fara constatarea politiei (si implicit a procesului verbal) cei de la firma de ridicari (primarie) nu cred ca au dreptul sa ridice masina.
Nu am avut timpul necesar pentru o intalnire cu un avocat, insa cu siguranta ma voi intalni cu unul curand. Pana atunci am vrut sa ma pun putin in tema pe acest site.
Am omis sa precizez ca toate astea se intampla in Timisoara.
Taxa de 560 RON ptr ridicare unei masini mi se pare abuziva. Incalca regulile concurentei obligand cetateanul sa plateasca acea suma unei ANUME firme pentru un serviciu ce valoreaza mult mai putin. Nu cred ca NU exista firme in Timisoara care ar ridica masini , cu acordul politiei , ptr sume de 100 - 150 RON. Mai mult mi se pare nejustificat a lua o masura ce costa 560 RON pentru o contraventie care insumeaza mai putin de jumatate din aceasta suma...
Exista o hotarare de guvern (daca nu ma insel) prin care este prevazut pretul. I-a fost ridicata masina unei cunostinte si am fost cu ea la centrul de ridicari si ne-a aratat hotararea si era subliniat. Doar ca a fost cu mult timp in urma si am uitat nr.adi85 wrote:Taxa de 560 RON ptr ridicare unei masini mi se pare abuziva. Incalca regulile concurentei obligand cetateanul sa plateasca acea suma unei ANUME firme pentru un serviciu ce valoreaza mult mai putin. Nu cred ca NU exista firme in Timisoara care ar ridica masini , cu acordul politiei , ptr sume de 100 - 150 RON. Mai mult mi se pare nejustificat a lua o masura ce costa 560 RON pentru o contraventie care insumeaza mai putin de jumatate din aceasta suma...
allexx_d wrote:Sigur ca nu sunt "multumit"!! E adevarat ca am parcat intr-un loc interzis si imi asum asta! Eu am prezentat situatia si am pus niste intrebari...ma gandeam ca poate cineva care are chef, timp si cunostintele necesare, sau a trecut printr-o experienta asemanatoare poate sa-mi raspunda.De ce nu esti multumit doar cu atat? Oricum ai parcat intr-un loc interzis!
Sau de ce nu te duci direct la un avocat ca sa-ti recupereze el banii?
Problema mea este ca nu cred ca politia a constatat stationarea masinii intr-un loc nepermis, avand in vedere ca nu am primit niciun proces verbal. Fara constatarea politiei (si implicit a procesului verbal) cei de la firma de ridicari (primarie) nu cred ca au dreptul sa ridice masina.
Nu am avut timpul necesar pentru o intalnire cu un avocat, insa cu siguranta ma voi intalni cu unul curand. Pana atunci am vrut sa ma pun putin in tema pe acest site.
Am omis sa precizez ca toate astea se intampla in Timisoara.
Din cate stiu eu (asa se procedeaza in Bucuresti, cel putin) trebuie sa treaca o masina de politie cu aparat de filmat, sa filmeze masina parcata neregulamentar si sa revina dupa 5 minute sa vada daca mai este acolo. Daca este, vin baietii de la Rosal si o ridica. Si cand te duci sa-ti recuperezi masina platesti 550 ron taxa + 250 ron amenda. Si nu te lasa sa pleci pana nu-ti intocmeste procesul verbal. Si, colac peste pupaza, mai iei si puncte (vreo 3 parca).
Repet, stiu pentru ca i s-a intamplat unei cunostinte si am asistat la toata grozavia.
Ma interesez luni de numarul hotararii si iti spun. Ok? Oricum e w/e si nu poti sa faci nimic.
Incearca sa te bucuri de w/e totusi :)
Motivul pentru care am prezentat situatia aici este ca m-am simtit neindreptatit si m-am enervat cumplit. Am parcat intr-un loc interzis (nu mai conteaza ca semnul era in dreptul portierei din fata), e ok, sa-mi ridice masina (de ce nu le-o ridica celor care parcheaza pe o banda intreaga si pun avariile...asa nu stiu, la fel cum nu stiu de ce nu a fost ridicat jeep-ul din fata mea, insa a fost ridicata urmatoarea masina..).
Problema mea este ca am platit faptul ca au mi-au ridicat masina, insa nu am platit amenda aia de 250 sau cat era, pentru ca nu mi-a fost eliberata! Adica banii pe care i-am dat eu au intrat in buzunarul cuiva, mi-e mi s-a vorbit de sus de catre un jegos de sef de ridicari sau ce hram poarta el acolo. Este foarte probabil ca Observer sa nu priceapa frustrarea prin care trebuie sa treci in astfel de situatii... probabil ca in ocupatia lui de zi cu zi are de completat niste formulare si e si platit pentru asta. Sunt satul de asta: "AAA! Ai parcat interzis, asa e corect sa primesti amenda daca ti-a ridicat masina, tu cel care parchezi prost!!".
Problema mea cu ridicatul masinilor in tm este ca le fura, nu le "ridica legal". Au cateva zone unde locurile de parcare sunt insuficiente si aglomeratia e mare. Vine omul, sta 5 minute si ei ii fura masina. Am auzit pe o gramada din cei care ridicau : "hai s-o luam repede ca poate nu sta mult" sau "hai ca a plecat cel care a parcat de mult si poate se intoarce"....asta ma enerveaza. Iar banii pe care i-am platit eu au ajuns in buzunarul cuiva, pentru ca legal, eu nu am comis nicio infractiune/ contraventie in ziua aia. Unii mi-au luat masina, au dus-o la ei in curte si eu am mers sa o platesc....camatarie pe fata.
Observator, nu te obosi sa-mi raspunzi....oricum postul are mai mult de 6 luni si nu ma intereseaza chiar deloc parerea ta...
O zi buna sa aveti!
Problema mea este ca am platit faptul ca au mi-au ridicat masina, insa nu am platit amenda aia de 250 sau cat era, pentru ca nu mi-a fost eliberata! Adica banii pe care i-am dat eu au intrat in buzunarul cuiva, mi-e mi s-a vorbit de sus de catre un jegos de sef de ridicari sau ce hram poarta el acolo. Este foarte probabil ca Observer sa nu priceapa frustrarea prin care trebuie sa treci in astfel de situatii... probabil ca in ocupatia lui de zi cu zi are de completat niste formulare si e si platit pentru asta. Sunt satul de asta: "AAA! Ai parcat interzis, asa e corect sa primesti amenda daca ti-a ridicat masina, tu cel care parchezi prost!!".
Problema mea cu ridicatul masinilor in tm este ca le fura, nu le "ridica legal". Au cateva zone unde locurile de parcare sunt insuficiente si aglomeratia e mare. Vine omul, sta 5 minute si ei ii fura masina. Am auzit pe o gramada din cei care ridicau : "hai s-o luam repede ca poate nu sta mult" sau "hai ca a plecat cel care a parcat de mult si poate se intoarce"....asta ma enerveaza. Iar banii pe care i-am platit eu au ajuns in buzunarul cuiva, pentru ca legal, eu nu am comis nicio infractiune/ contraventie in ziua aia. Unii mi-au luat masina, au dus-o la ei in curte si eu am mers sa o platesc....camatarie pe fata.
Observator, nu te obosi sa-mi raspunzi....oricum postul are mai mult de 6 luni si nu ma intereseaza chiar deloc parerea ta...
O zi buna sa aveti!
Aoleu! Nici n-am vazut ca asta se intampla in ianuarie! 8O mpfff! Nu stiu ce sa zic, am ramas putin uimita de faptul ca se "fura" masinile pentru asemenea taxe. Mi-e cam greu sa cred asta. Dar... Daca ai primit chitanta si factura... e legal. Deci, nu inteleg de ce tii neaparat sa mai iei si punctele respective de la politie. Ai dubii ca firma respectiva nu functioneaza legal? Sau ce anume? Atunci verifica la registrul comertului, ministerul de finante, etc. Si daca tu consideri ca au nereguli, fa niste sesizari si trimite-le in control OPC-ul, Garda Financiara, etc. Poate asa o sa fii mai linistit (din cauza ca tu sustii ca banii au intrat in buzunarul cuiva). Doamne ce sfaturi iti dau
Ma ia durerea de cap
Incearca pe viitor sa fii putin mai atent pe unde iti lasi masina, mai ales ca stii ca se "fura" supravegheat/intentionat. In Bucuresti e cumplit cum se ridica masinile, in mod special pe calea victoriei si la obor. In permanenta sunt masinile de ridicat acolo, la datorie. Si lumea TOT nu se invata minte!
Un sfat: mai multa atentie pe viitor

Incearca pe viitor sa fii putin mai atent pe unde iti lasi masina, mai ales ca stii ca se "fura" supravegheat/intentionat. In Bucuresti e cumplit cum se ridica masinile, in mod special pe calea victoriei si la obor. In permanenta sunt masinile de ridicat acolo, la datorie. Si lumea TOT nu se invata minte!
Un sfat: mai multa atentie pe viitor

nici eu nu sunt de acord cu acesti "hoti" cu licenta/autorizatie sa presteze astfel de servicii.
In sectorul 6, stiu ca-i HCL
In sectorul 3...e Rosalul lui Prigoana...oare are el nevoie de documente justificative?!
,cand tot S 3 si-n speta PS 3 este la picoarele Mariei sale?
Am auzit c-ar fi si-n S 2..d.ar nu cunosc detalii.
Habar n-am cine-i autorizeaza sa faca acest lucru...cred ca au contract de prestari servicii cu primaria...ca deh trebuie impartit "malaiul" la toata lumea... :(
Tara lui papura voda, fratilor!!!...japca, nu furt...
In sectorul 6, stiu ca-i HCL
In sectorul 3...e Rosalul lui Prigoana...oare are el nevoie de documente justificative?!

Am auzit c-ar fi si-n S 2..d.ar nu cunosc detalii.
Habar n-am cine-i autorizeaza sa faca acest lucru...cred ca au contract de prestari servicii cu primaria...ca deh trebuie impartit "malaiul" la toata lumea... :(
Tara lui papura voda, fratilor!!!...japca, nu furt...
Corect.
HCL.
cineva spunea c-ar fi un OUG
Teoretic se inscriu mai multe societati,se face "licitatie"si castiga...cine trebuie.
e frustrant sa ti se ridice masina,cand primaria nu amenajeaza locuri de parcare pe strazi intregi.In Bucuresti sunt zone unde nu poti parca pe distante fff mari...o lasi 5 min. pe avarii si daca esti mai ghinionist te-ai trezit fara ea.
Incerc de fapt sa spun ca nu-ti acorda sansa de a nu incalca legea....ba mai mult decat atat te "obliga" s-o faci...pt.ca asta aduce bani si f multi bani... in buzunarele cuiva.
Mie mi s-a intamplat...si stiu cum e...
o data am avut "norocul"c-am ajuns exact cand puneau curelele pe ea...am scapat de cei 5 mil. dar am platit amenda si puncte ...
o alta data insa, am sunat la Politie fiind convinsa de faptul ca mi-au furat-o hotii.N-aveam de unde sti ca-s acesti "hoti" cu licenta pt. furt...si se intampla in zona in care parcarea interzisa era in fata masinii mele...nu mi se adresa...dar...ca asta este...si eventual ar trebui cu dosare in brate sa mergem pe bicicleta in oras...e drept ca salvam mediul,dar...nici pt. biciclete nu exista locuri de parcare special amenajate...urmanad probabil sa fie o alta firma ,daca nu aceeasi care sa le ridice si pe acestea...si sa traversezi orasul in doua ca sa le recuperezi...
HCL.
cineva spunea c-ar fi un OUG

Teoretic se inscriu mai multe societati,se face "licitatie"si castiga...cine trebuie.
e frustrant sa ti se ridice masina,cand primaria nu amenajeaza locuri de parcare pe strazi intregi.In Bucuresti sunt zone unde nu poti parca pe distante fff mari...o lasi 5 min. pe avarii si daca esti mai ghinionist te-ai trezit fara ea.
Incerc de fapt sa spun ca nu-ti acorda sansa de a nu incalca legea....ba mai mult decat atat te "obliga" s-o faci...pt.ca asta aduce bani si f multi bani... in buzunarele cuiva.
Mie mi s-a intamplat...si stiu cum e...
o data am avut "norocul"c-am ajuns exact cand puneau curelele pe ea...am scapat de cei 5 mil. dar am platit amenda si puncte ...
o alta data insa, am sunat la Politie fiind convinsa de faptul ca mi-au furat-o hotii.N-aveam de unde sti ca-s acesti "hoti" cu licenta pt. furt...si se intampla in zona in care parcarea interzisa era in fata masinii mele...nu mi se adresa...dar...ca asta este...si eventual ar trebui cu dosare in brate sa mergem pe bicicleta in oras...e drept ca salvam mediul,dar...nici pt. biciclete nu exista locuri de parcare special amenajate...urmanad probabil sa fie o alta firma ,daca nu aceeasi care sa le ridice si pe acestea...si sa traversezi orasul in doua ca sa le recuperezi...
Da, asa e, Angel, ai dreptate. E HCL 119 si 120 / 2006 (sector 3). Mi-a aratat si mie HCL-ul politistul de pe Dudesti-Pantelimon nr. 2-4-6 cand am fost cu o cunostinta sa-si ia masina inapoi. E interesant cum Calea Victoriei face parte si din sectorul 1 si din sectorul 3. S-au gandit bine primariile. De ce sa castige doar una cand calea victoriei e atat de lunga? Impart banii
Eu nu stiu nimic despre OUG. Stiam ca e hotarare. Dar am aflat si nr acum
Pentru mai multe informatii intrati pe www.sector3primarie.ro si gastiti acolo in stanga jos la "Consiliul local" este sectiunea "Hotarari adoptate" si aveti HCL 119 si 120 / 2006.

Eu nu stiu nimic despre OUG. Stiam ca e hotarare. Dar am aflat si nr acum

Pentru mai multe informatii intrati pe www.sector3primarie.ro si gastiti acolo in stanga jos la "Consiliul local" este sectiunea "Hotarari adoptate" si aveti HCL 119 si 120 / 2006.