Bibliografie - autori agreati, lucrari agreate
[quote="sheeba"]huh, eu deja imi fac probleme ca nu o sa-mi ajunga timpul... merge groaznic de greu , abia am terminat civiul de anul 1... nu vreau sa intru in criza de pe acum dar situatia nu mi se pare tocmai roz. Voi cum stati?[/quote]
Pai am terminat si eu civ de anul 1, am facut ceva la propr...la obligatii - le mai citisem inainte dar cand fac grile..merge cam prost...iar mostenirile...am trecut prin most legala si testament plus legat.
Mai am de citit pt prima oara - contractele si rezerva succesorala/ opt succesorala si ceva din proprietate..
Insa raman atatea..iar examenul este se pare in aprilie...In plus, citesc si invat dar cand fac teste..nu mai e chiar asa de roz situatia.
Sarbatri frumoase in continuare si bafta!
K.
Pai am terminat si eu civ de anul 1, am facut ceva la propr...la obligatii - le mai citisem inainte dar cand fac grile..merge cam prost...iar mostenirile...am trecut prin most legala si testament plus legat.
Mai am de citit pt prima oara - contractele si rezerva succesorala/ opt succesorala si ceva din proprietate..
Insa raman atatea..iar examenul este se pare in aprilie...In plus, citesc si invat dar cand fac teste..nu mai e chiar asa de roz situatia.
Sarbatri frumoase in continuare si bafta!
K.
si eu te sfatuiesc la fel, nu te descuraja! senzatia de munca in zadar e fireasca la prima trecere prin materie. abia dupa ce vei trece la repetat, cand se sedimenteaza materia si reusesti sa faci conexiuni intre institutiile de drept, vei incepe sa ai incredere in tine. pana in primavara e timp berechet si nu uita ca repetitia e mama invataturii. spor la treaba si persevereaza!
Va multumesc mult pentru incurajari! Tot ce imi doresc in acest moment e sa ma duc la examen, pentru ca daca nu termin..nu vreu sa calc pe-acolo... Chiar va multumesc, conteaza mult ce mi-ati scris! va doresc si voua mult spor in continuare..pentru ca sigur si voi aveti multe pe cap si examenul asta nu e usor pentru nimeni!!
Vroiam sa va mai spun ca pe pag 2 am pus cateva grile, poate va uitati peste ele! Acum va las, seara frumoasa!!!
K.
Vroiam sa va mai spun ca pe pag 2 am pus cateva grile, poate va uitati peste ele! Acum va las, seara frumoasa!!!
K.
Re: "La multi ani!" si cateva grile...
1. a si b. termenul extinctiv are ca efect stingerea dreptului si a obligatiei corelativa. efectul de care vorbesti tu bate spre efectele prescriptiei extinctive.Kateri wrote:Salutare!
In primul rand - "La multi ani!" - si un an nou pliiiiin de succese!!!!![]()
In al doilea rand....la mine nu merge invatatul chiar asa cum as vrea; nu reusesc sa termin cu civilul...fac parte din categoria celor cu foarte putin timp liber...si nuns de ce am senzatia ca de la 35 de ani incolo..memoria e cam vraiste...![]()
M-am straduit sa fac in decembrie civilul si procedura civ si ...n-a mers..ma tot intreb daca are vreun sens sa mai raman in cursa...ar fi prima data cand incerc si mai am atata de invatat....off..dan parca tot as incerca
De aceea vroiam sa mai aud de voi, ce mai faceti, cum stati cu invatatul...si sa va zic de vreo cateva grile de care am dat prin cartile pe care probabil le avem cu totii si la care eu, una...vad alte raspunsuri decat autorii sau pentru ca n-am citit destul..am semne de ???...
1. Are drept efect stingerea dr. subiectiv civil:
a) termenul extinctiv
b) termenul de decadere
c) termenul de prescriptie
Raspunsul autorului - a si b.. a - pai termenul extinctiv nu stinge doar executarea obligatiei?
2. obiectul gestiunii in afaceri poate consta in:
a)acte materiale
b) acte juridice incheiate in numele gerantului
c) acte juridice inchietae in numele geratului
Ok, a) este evident corect..dar mai departe?...nu poate fi si c)?...varianta corecta data de autor este a, b;
3. raspunderea gerantului pentru prejudiciul creat geratului va fi angajata:
a) numai pentru dol
b) atat pentru dol cat si pentru culpa
c) sau numai pentru dol sau si pentru culpa
Aici chiar ca nu stiu...
4. Solvensul nu poate cere restituirea platii nedat. daca:
a) creditorul a distrus cu buna credinta titlul,
b) contractul este lovit de nulitate relatiova pentru incapacitatea celeilalte parti
c) contractul este lovit de nulitate absoluta, cauza fiind cunoscuta la mom. platii
Poate nu vreti raspunsul corect din prima...asa ca nu mai zic nimic.
Zi frumoasa va doresc si o petrecere de revelion..nemaipomenitaa!!!
K.
2. daca c) ar fi corect atunci am fi in prezenta unui mandat. totusi inclin ca si in cazul variantei c) instanta ar putea considera cu bunavointa ca suntem in fata unei gestiuni de afaceri.
3. doar a). culpa poate fi trecuta cu vederea. dolul presupune intentie.
4. a)
BUNA!ariam wrote:Am gasit grilele in M.Ciobanu (grilele 50 si 52 sunt ultimele 2).
3. (50) c (destul de ciudat)
4. (52) a, b
E destul de ciudat cu justitia in Romania.Tin sa va scriu ca si comisia de examinare a gresit raspunsul la un subiect de la examenul din 2 nov.Oricum subiectele erau mai putin tangibile cu activitatea viitoare de judecator sau procuror si depaseau acel strict necesar care ar trebui sa-l cunosca unii judecatori sau procurori.
Cat despre autorii fiecare tine la "orgoliul lui" de mare "om de drept"Cu toate ca nmatematica ramane aceeasi" multi oameni mai grsesc"-Pledoariea celui mai mare avocat al Romaniei pana in prezent,la Inalta Curte.
In toate cele 4 mari categorii de drept,se impune cu stringenta linii directoare clare.si nu in ultim rand oscilarea inaltei curti.este inadmisibil cum se incalaca pricii de baza de drept si cum se dau atate solutii contradictorii chiar de catre aceleasi instante.succes tuturor
Buna, multam pentru raspunsuri!
Grilele respective sunt din Mihaela Ciobanu iar primele din Voineag! Pentru grila 3 si eu tot la b) m-as fi gandit...insa probabil ca autoarea a considerat ca in cazul interventiei necesare - avem raspundere "numai pentru dol" iar cd. interventia nu a fost necesara..."avem si dol si culpa"..si iata raspunsul corect! :o
K.
Grilele respective sunt din Mihaela Ciobanu iar primele din Voineag! Pentru grila 3 si eu tot la b) m-as fi gandit...insa probabil ca autoarea a considerat ca in cazul interventiei necesare - avem raspundere "numai pentru dol" iar cd. interventia nu a fost necesara..."avem si dol si culpa"..si iata raspunsul corect! :o
K.