PRECIZARE ACTIUNE

Discutii privind procedura civila
liloo

Post by liloo » 04 Jan 2009, 19:40

demonica wrote:. La urmatorul termen s-a intrat pe fond si s-a judecat ramanand in pronuntare urmand sa depunem concluzii. Actiunea a fost admisa asa cum a fost precizata. Ce forta are o sentinta civila pronuntata in temeiul unei actiuni precizata tardiv dar necomunicata paratilor?
demonica wrote:. Tot azi am aflat ca avocatul care trebuia sa ma apere ...?
Daca ai avut avocat si nu a invocat exceptia tardivitatii in sedinta in care s-a depus precizarea de actiune, acest motiv nu mai poate fi luat in considerare de instanta de recurs.

demonica wrote:. Acum in apel pot sa acopar nejunsul ca n-am n-am facut actiune reconventionala odata cu intampinarea?
Nu.

demonica

Post by demonica » 04 Jan 2009, 20:22

Merci m-ai luminat.
Nu am mai avut avocat pt ca nu s-a mai prezentat si ....nu am ridicat execptia tardivitatii neprecizarii.
Revin si intreb ce forta are o sentinta data in temeiul unei actiuni precizata doar la instanta nu si la parati? Precizarea de actiune parca e la fel ca si cererea de chemare se comunica tuturor partilor. Asa e? Necomunicarea precizarii paratilor nu se sanctioneaza?

Intreb e posibil ca judecatorul sa nu suspende actiunea pentru ca n-a fost avocatul meu sa ridice exeptia acesta? La un proces la care eu n-am precizat actiunea judecatorul s suspendat-o pe 155/1.

e posibil ca acelasi judecator sa dispuna reclamantei sa comunice precizarea si paratilor dupa ce aceasta a fost precizata tardiv, avocatul sa nu indeplineasca aceasta procedura, judecatorul sa inchida ochii si sa se pronunte in favoarea actiunii precizate?

ce sa inteleg n-am stiut ce avocat sa aleg? Sau n-am stiut ce execeptii sa invoc dupa ce am ramas fara avocat?

sentinta data astfel este sanctionata cu? dar judecatorul?

ignite

Post by ignite » 04 Jan 2009, 20:50

tocmai asta este buba...ca nu s a comunicat precizarea.

si in primul rand, faptul ca instanta de drept comun nu este competenta.

demonica

Post by demonica » 04 Jan 2009, 21:23

deci motivele de apel sunt:
necompetenta tribunalului
neprecizarea actiunii?
necomunicarea precizarii

Dar faptul ca reclamantul a emis facturi in temeiul contractului pt care cere sa constate instanta rezilierea de drept cum se interpreteaza? Ca totusi a revenit la ganduri mai bune si a prelungit contractul asa cum s-a obligat pana la compensarea investitiilor?

Post Reply