Caz concubinaj!Va rog ajutor!!!

Familiei
Post Reply
Longinius

Caz concubinaj!Va rog ajutor!!!

Post by Longinius » 21 Dec 2008, 13:26

Mama mea a trait in concubinaj timp de 15 ani cu un om.Acum s-a hotarat sa rupa legatura cu el,viata cu el devenind insuportabila insa ii e teama sa faca pasul acesta pt ca el o ameninta ca o sa ii ia jumatate din casa.Mentionez ca el nu figureaza nicaieri pe actul de proprietate al casei,apartamentul in care locuiesc ei fiind cumparat din banii ei.Acuma mama vrea sa treaca apartamentul pe numele meu!este posibil sa-l treaca?si daca il trece individul o sa aiba vreun drept sa-l reclame apartamentul fiind pe numele meu?

03yub

Re: Caz concubinaj!Va rog ajutor!!!

Post by 03yub » 21 Dec 2008, 14:24

Longinius wrote:Mama mea a trait in concubinaj timp de 15 ani cu un om.Acum s-a hotarat sa rupa legatura cu el,viata cu el devenind insuportabila insa ii e teama sa faca pasul acesta pt ca el o ameninta ca o sa ii ia jumatate din casa.Mentionez ca el nu figureaza nicaieri pe actul de proprietate al casei,apartamentul in care locuiesc ei fiind cumparat din banii ei.Acuma mama vrea sa treaca apartamentul pe numele meu!este posibil sa-l treaca?si daca il trece individul o sa aiba vreun drept sa-l reclame apartamentul fiind pe numele meu?

Daca intradevar nu este trecut pe nicaieri, in sensul ca nu exista nici o chitanta (chiar de mana) intre ei,sau daca nu exista nimeni care sa confirme ca "omul " nu a contribuit cu nimic la achizitionarea imobilului, poti sta linistit.
Asa cum rezulta din acte, casa este bun propriu mamei tale si nu poate fi supusa vreunei imparteli.

Longinius

Post by Longinius » 21 Dec 2008, 14:32

Treaba e ca omul are multi prieteni,betivani notorii care si-ar vinde si mama pt un pahar de bautura,si ma tem sa nu-i cheme sa depuna marturie mincinoasa impotriva ei...daca aduce martori ce s-ar putea intampla?poate sa emita pretentii chiar daca mama trece casa pe numele meu?Multumesc foarte mult pentru raspuns!

kontrast

Post by kontrast » 22 Dec 2008, 09:04

Articolul 31 C. Familiei spune clar ca NU sunt bunuri comune cele dobandite in afara casatoriei (respectiv inainte de incheierea casatoriei sau dupa ramanerea definitiva a sentintei de divort).
Concubinul mamei dvs. nu poate emite nici un fel de pretentii asupra casei, indiferent de cati martori ar putea aduce.

johei

Post by johei » 22 Dec 2008, 09:22

cred ca aici nu e vorba de coproprietatea sotilor, ci daca s-ar putea dovedii o coproprietate de drept comun...

dexutza

Post by dexutza » 22 Dec 2008, 12:02

Nu ai de ce sa-ti faci griji de niciun fel!!
Nu are nicio sansa! Se bazeaza doar pe intimidare!
Nu trebuie sa va lasati pacalite! Nu are niciun drept asupra imobilului respectiv, din niciun punct de vedere! Faptul ca a locuit acolo, nu inseamna ca e indreptatit la jumatate din valoarea lui. :-?
Va trebuie mai mult curaj, sa faceti fata presiunilor acestui mitocan..
Mult succes! Si Sarbatori linistite![/b]

dexutza

Post by dexutza » 22 Dec 2008, 12:05

P.S. Concubinajul nu creaza niciun drept asupra bunirilor detinute de cealalta parte..Mai ales ca imobilul e de la inceput in proprietatea mamei tale.
Fii fara grija!

Longinius

Post by Longinius » 22 Dec 2008, 15:48

Va multumesc mult,raspunsurile voastre m-au linistit.Sarbatori fericite tuturor!

Post Reply