restrangere activitate

Discutii privind litigiile de munca
Post Reply
bubulina

restrangere activitate

Post by bubulina » 03 Dec 2008, 08:42

am urmatoarea speta:la o societate cu 180 de angajati si patronul doreste restrangerea activitatii prin reducerea timpului de lucru la 3 sau 4 zile ..si nu stiu cum sa procedez.

kinga

Post by kinga » 03 Dec 2008, 14:15

stii ce as face la prima vedere???

negociere .. cu salariatii.. act aditional la CIM .. pe perioada X .. sunt angajati cu timp partial de 6 ore.. 5 ore cum o fi..
acu zau.. daca e sa aleg intre desfacere CIM sau reducere timp de lucru as opta pentru varianta 2...

da stiuuuuuuuuu.. e un volum de lucru la 180 de angajati..sa faci acte aditionale..
in rest ai alte posibilitati .. mai neortodoxe...

pontat concediu fara plata.. asta inseamna cereri in fiecare luna.. pe ore.. e mai naspa.. innebunesti si itm-u ( daca nu tineti voi carnetele de munca ... pentru ca concediul fara plata musai trecut in Carnet.. o sa fie tare "incantati"... )

concediu de odihna.. deh.. te lovesti de codu muncii si de fractionari.. in plus s-ar putea ca oamenii sa nu mai aiba concediu
daca optezi pentru asa zasu somaj tehnic.. tre s aplatesti.. 75% si iar nu ai rezolvat nimic...
io as opta pentru varianta 1... pe perioada determinata...

bubulina

Post by bubulina » 14 Dec 2008, 12:37

iti multumesc...nu am putut sa va raspund pana acum...cred ca prima varianta o doreste si patronul...

Post Reply