Suspendarea temporara a activitatii unui SRL

Discutii privind raporturile de Drept Comercial
Post Reply
bertone

Suspendarea temporara a activitatii unui SRL

Post by bertone » 26 Nov 2008, 11:28

Am rugamintea sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema :

Am cautat efectele suspendarii activitatii unui SRL . Inghetarea ei cum mi-a zis cineva de la la Registrul Comertului .
Am cautat si in legea 31 / 90 si in decretul 31 / 54 cu pers.juridice si n-am gasit nimic .
Concret :
Societatea X si societatea Y fac o asociere in participatiune .
Societatea X aduce ca aport folosinta unui spatiu inchiriat de la o institutie publica .
Societatea Y aduce ca aport investitia de reabilitate a acelui spatiu .
Y este cel care reprezinta asocierea in fata tertilor . Mai mult Y subanchirieaza parti din acel spatiu , pt ca X are domeniu unic de activitate , iar asta exlude comertul .

Problema :
X isi va suspenda activitatea temporar ( o va ingheta ) .
Institutia locatoare nu vrea sa introduca in contract pe Y , dorind sa ramana X in contract sau sa le dea un picior in fund , avand interes sa ramana cu investitia in cladire .

Intrebare :
Este legal ca administratorul societatii X , inghetata fiind activitatea ei , sa plateasca din buzunar chiria in continuare ?

Asemanare :
Ma gandesc ca este acelasi lucru ca si cand societatea respectiva are contract pe utilitati in spatiul proprietate , isi supenda activitatea si plateste acele utilitati din buzunarul propriu al administratorului ....

Sper ca nu v-am facut capul calendar . Va multumesc in avans pentru eventualele raspunsuri

Post Reply