Bibliografie - autori agreati, lucrari agreate
Bibliografie - autori agreati, lucrari agreate
Buna! Felicitari celor care au reusit atat la admiterea in INM cat si la examenul din 2 noiembrie! Vreau sa va adresez o intrebare, care poate parea naiva pentru unii, dar ce sa fac, abia acum subiectul incepe sa prezinte un anume interes pentru mine. Asadar, exista pentru aceste examene lucrari agreate sau autori agreati? Banuiesc ca, cel putin pentru chestiuni de finete, nu sunt de ajuns codurile si legile indicate de bibliografia oficiala a concursurilor. Spuneti dupa ce carti/autori invatati/ati invatat voi. Multumesc anticipat de raspuns!
Momentan nu imi pun problema spetelor. Eu sunt mai de cursa lunga...intai materia bine intiparita si apoi spete. Am si eu Voineag. Mie nu mi se pare usurica. Imi mai dau cu parerea pe forum, mai citesc ce mai prind pe mana, insa despre carti de spete, pot sa vorbesc abia din primavara. Pana atunci nu ma preocupa subiectul.
Insa vezi ca e un topic in care a scris cineva despre niste autori de spete. Luna asta s-a postat. Nu am timp sa caut eu sa iti dau link, dar sigur gasesti daca pierzi un pic vremea pe forum.
Insa vezi ca e un topic in care a scris cineva despre niste autori de spete. Luna asta s-a postat. Nu am timp sa caut eu sa iti dau link, dar sigur gasesti daca pierzi un pic vremea pe forum.
Doua vorbe despre carte a de grile nou aparuta...poate o folosesti in primavara!!
Teste grila pentru admiterea in magistratura - 2008
Editura: UNIVERSUL JURIDIC
Cartea contine aproximativ 1000 de grile, unele dintre raspunsuri fiind insotite de explicatii suplimentare, trimiteri la deciziile ICCJ pronuntate in recursurile in interesul legii promovate, precum si textele de lege relevante in vigoare.
Eu mai fac si acum cate o grila...ca simt ca innebunesc invatand asa - uneori am senzatia ca stiu totul dintr-un subiect si la grile o zbarcesc..
Bafta multa!!
Cartea contine aproximativ 1000 de grile, unele dintre raspunsuri fiind insotite de explicatii suplimentare, trimiteri la deciziile ICCJ pronuntate in recursurile in interesul legii promovate, precum si textele de lege relevante in vigoare.
Eu mai fac si acum cate o grila...ca simt ca innebunesc invatand asa - uneori am senzatia ca stiu totul dintr-un subiect si la grile o zbarcesc..
Bafta multa!!
[quote="Kateri"]Doua vorbe despre carte a de grile nou aparuta...poate o folosesti in primavara!!
Bafta multa!![/quote]
Te rog frumos, as dori mai multe detalii despre aceasta carte. Multumesc!
Bafta multa!![/quote]
Te rog frumos, as dori mai multe detalii despre aceasta carte. Multumesc!
Bibliografie-autori agrati, lucrari agreate
Kateri, sunt in cautari! Deocamdata mi-am luat penalul special de tudorel toader, la sugestia cuiva de pe forum (merci mult!) si procedura civila de boroi si ciobanu-cursul selectiv. Despre celelalte intreb in stanga si-n dreapta, adun opinii pro si contra. Voi ce ati mai aflat referitor la subiect?
In legatura cu culegerea de spete a Mihaelei Ciobanu: in afara de spetele structurate pe civil si penal (plus procedurile) sunt spetele date la INM in 1999 si 2000.
Eu m-am uitat peste spetele din partea generala de civil si m-am mai incurcat:
Forma ad validitateam sau forma ad probationem poate fi instituita numai de:
a) lege
b) partile contractului
c) lege si partile contractului
Intrebare: ce este conditia negativa? care sunt efectele conditiei imposibile? conditia imposibila?
Conditia negativa este considerata indeplinita in momentul:
a) expirarii termenului fara ca eveneminetul sa se fi produs
b) in care este sigur ca evenimentul nu se va mai intampla si in cazul in care s-a prevazut un termen, daca aceasta certitudine apare inainte d eimplinirea termenului
c) in care debitorul determina producerea evenimentului
Daca in contract s-a prevazut o conditie imposibila?
A) contractul e lovit de nulitate
B) conditia este lovita d enulitate absoluta
C) daca conditia este suspensiva, intreg contractul e lovit de nulitate
Poate veniti cu pareri despre astea trei! Vorbim!!
Eu m-am uitat peste spetele din partea generala de civil si m-am mai incurcat:
Forma ad validitateam sau forma ad probationem poate fi instituita numai de:
a) lege
b) partile contractului
c) lege si partile contractului
Intrebare: ce este conditia negativa? care sunt efectele conditiei imposibile? conditia imposibila?
Conditia negativa este considerata indeplinita in momentul:
a) expirarii termenului fara ca eveneminetul sa se fi produs
b) in care este sigur ca evenimentul nu se va mai intampla si in cazul in care s-a prevazut un termen, daca aceasta certitudine apare inainte d eimplinirea termenului
c) in care debitorul determina producerea evenimentului
Daca in contract s-a prevazut o conditie imposibila?
A) contractul e lovit de nulitate
B) conditia este lovita d enulitate absoluta
C) daca conditia este suspensiva, intreg contractul e lovit de nulitate
Poate veniti cu pareri despre astea trei! Vorbim!!