UN CAZ PENAL DISPERAT
UN CAZ PENAL DISPERAT
buna ziua!..scriu in speranta ca ma poate ajuta cineva cu cateva sfaturi.Acum un an am avut un accident de masina eu fiind la volan si am accidentat o persoana aflata sub influienta bauturilor alcoolice,uterior decedand[alc.de 2,60 in sange reiesita din analiza],s-a intamplat in interiorul localitatii aproape cu cativa metri de intrare,pe drum european,ce nu mi se pare normal este ca trecerea de pietoni se afla la un metru de intrare in localitate semnalizate corespunzator.Mergeam in coloana de masini si pe sensul meu si pe cel opus,la intrare am obs persoana care mergea pe marginea drumului pe aceeasi directie cu mine dintr-o data fara sa se asigure sa angajat in traversarea drumului E.Am apasat frana violent si clansonand,masina neavand ABS a intrat in derapaj intrand in localitate franand cu 5-6 m de tecerea de pietoni si cea de intrare in loc.tin sa precizez ca persoana se deplasa cu 1,5-2 m de tecerea de pietoni.Am incercat sa-l evit nu am reusit l-am acrosat cu aripa dreapta,apoi aruncandu-l pe parbriz pe partea dreapta,cazaind pe oglinda si apoi jos pe margine drumului.El fiind asa beat nici nu a reactionat la clanson sau scartitul cauciucurilor.In urma expertizei reiese ca la in interiorul localitatii aveam 45 km/h deci in limita legala.Dupa un an dosarul pleaca de la politie cu neanceperea urmaririi penale,desi in urma declartiilor impartite de catre martori pro si contra si a expertizei reiese ca sunt nevinovat,procurorul a insistat sa-mi dea solutia de neanceperea urmariri numa dupa ce voi achita o suma fabuloasa nevestei acestuia,ceea ce nu mi se pare corect.A asa ca mai mult ca sigur voi ajunge in instanta! cat credeti ca mai dureaza si ce sanse am ca nu mai am incredere in nimeni! MULTUMESC ANTICIPAT !!!
privit rapid, din ce spui, cazul este destul de clar. doar ca sintem in romania, totusi. toate probele sint in favoarea ta, pe parte penala, dar chestia cu despagubirea familiei mortului este destul de nasoala. este destul de posibil sa dai totusi ceva familiei dar este posibil sa nu, daca ai un avocat bun. problema este ca daca pui in blalanta cit dai la avocat si cit trebuie sa dai familiei eu cred ca ar trebui sa vorbesti cu familia mortului si sa cazi la o intelegere rezonabila. vazi prima oara ca zice avocatul, dar nu texte de genul: "este un caz greuuuu, incercam, sa vedem ce putem face, bla bla bla. avocatul sa i-ti spuna deschis ce poate sa faca concret, nu abureli. cit te vei judeca pe acest caz? cam 4 ani, zic eu. nu dispera ca eu mam judecat din n99 pina in n06 cu un dosar. asa ca inarmeaza-te cu multa rabdare si mai ales bani. tine-ne la curent.
procuratorule, nu înţeleg două lucruri:
1. ce legătură are rezoluţia de NUP cu eventualele despăgubiri civile? Cu alte cuvinte, pe ce temei condiţionează procurorul rezoluţia de NUP de plata acestor despăgubiri?
2. după mine, despăgubirile s-ar justifica în situaţia în care se demonstrează existenţa tuturor temeiurilor răspunderii civile delictuale. Le avem noi oare pe toate?
1. ce legătură are rezoluţia de NUP cu eventualele despăgubiri civile? Cu alte cuvinte, pe ce temei condiţionează procurorul rezoluţia de NUP de plata acestor despăgubiri?
2. după mine, despăgubirile s-ar justifica în situaţia în care se demonstrează existenţa tuturor temeiurilor răspunderii civile delictuale. Le avem noi oare pe toate?
Aş face abstracţie de răspuns.
Suntem în situaţia în care OCP a propus procurorului NUP. Iar procurorul e gata să dispună NUP, dacă...
Propun să prezumăm drept corectă şi cercetarea penală, şi întemeierea propunerii de NUP. Dacă le punem la îndoială, discuţia se lungeşte, cred, inutil.
După mine, problemele sunt următoarele:
1. poate condiţiona procurorul NUP de plata unor despăgubiri civile? Nu.
2. se justifică pretenţiile familiei victimei? Cred că nu, pentru că lipseşte un element esenţial al răspunderii civile delictuale.
Suntem în situaţia în care OCP a propus procurorului NUP. Iar procurorul e gata să dispună NUP, dacă...
Propun să prezumăm drept corectă şi cercetarea penală, şi întemeierea propunerii de NUP. Dacă le punem la îndoială, discuţia se lungeşte, cred, inutil.
După mine, problemele sunt următoarele:
1. poate condiţiona procurorul NUP de plata unor despăgubiri civile? Nu.
2. se justifică pretenţiile familiei victimei? Cred că nu, pentru că lipseşte un element esenţial al răspunderii civile delictuale.
Re: UN CAZ PENAL DISPERAT
Si cum a facut asta? Verbal sau in scris?lexcv wrote:procurorul a insistat sa-mi dea solutia de neanceperea urmariri numa dupa ce voi achita o suma fabuloasa nevestei acestuia,
am o nelamurire: in cazul despagubirilor cerute de catre sotie, nu se poate ca acestea sa fie acoperite de catre polita de rca? eu am avut un accident in care pasagerul din dreapta a fost vatamat. Am vorbit cu inspectorii de daune m-a asigurat ca in cazul unor daune morale isi asuma responsabilitatea de a plati.