Am un copil de 3 ani si jumatate. S-a incheiat divortul (fond) si vreau sa fac apel.
Cum am ajuns sa pierd?
Am vorbit cu avocatul meu si i-am spus ca programul copilului e nenegociabil. De un an de zile de cand m-a parasit sotul abia daca si-a vazut copilul odata la 6 saptamani. Acum, la proces, a ridicat mari pretentii la programul de vizitare. Vrea si si la sfarsit de sapatamana de vineri pana luni, vrea si in vacanta de vara o luna, vrea si de sarbatori. Si asta nu pentru el, ci pentru ca sa-l dea in acest timp lui maica-sa care il tot toaca la cap ca vrea copilul...
Copilul nici nu-l mai cunoaste bine, nu se simte in siguranta cu el... Am mers si inca mai mergem la psiholog, pentru ca copilul e foarte sensibil acum, este foarte afectat de abandonul din partea tatalui.
Psihologul mi-a spus la ultima sedinta ca pentru ea nici nu exista tatal. Refuza sa-l mai pomeneasca in orice discutie.
Mi-a scris o recomandare, ca din punctul lui de vedere ca psiholog, dupa ce a examinat copilul in 6 sedinte, copilul este inca in soc si recomanda ca vizitele tatalui sa se faca deocamdata numai sub supravegherea mamei.
Avocatul meu a vazut hartia si a spus ca o va introduce la dosar. Dar FARA ACORDUL MEU nu a introdus-o. Din cate mi-am dat seama, a negociat in numele meu cu avocatul sotului, pentru ca cel din urma i-a strigat la un moment dat "Nu asa ne-am inteles".
Am fost luata prin surprindere nu am fost in stare sa reactionez cand judecatoarea m-a intrebat daca ne-am inteles la un program de vizitare si avocatul ma tragea de maneca sa spun ca "da". Am spus ca nu, dar cand avocatul ca spus ca nu a introdus la dosar recomandarea de la psiholog pentru a-si tine intelegerea pe care a facut-o singur cu partea adversa, nu am stiut sa reactionez sa-mi sustin cauza sa spun eu de hartia de la psiholog.
Ca urmare, a avut castig de cauza la programul de vizitare.
Nici nu vreau sa ma gandesc cum va face copilul meu cand vineri, peste doua zile, va veni tatal la usa sa il ia sa-l duca la maica-sa. Isi recunoaste tatal, dar in ultimul an nu si-a petrecut mai mult de 2 ore cu el.
Am vreo sansa la apel? Ce ma sfatuiti sa fac? S-a mai confruntat cineva cu o situatie asemanatoare? Risc ceva daca refuz sa-i dau fetita in wee-end?....sunt disperata in clipa asta....
Ce sanse am la apel pentru modificare programului de vizita?
Din moment ce abia s-a terminat judecata la judecatorie, urmand apoi apelul si recursul, inseamna ca hotararea nu e definitiva,nici irevocabila, deci ea inca nu poate sa-si produca efecte.
Esti indreptatita deci sa nu-i dai copilul ,macar pana la solutionarea apelului. Dar si atunci doar daca reuseste sa investeasca sentinta cu formula executorie (ceea ce cred cu tarie ca nu va reusi).
Eu zic ca ai mari sanse in apel,insa doar daca iti schimbi avocatul si depui acte medicale de la psiholog. Si insista (ca sa nu pari rea) ca nu te opui sa viziteze copilul,insa nu cu ridicare sau in orice caz nu pe atatea zile si atat de des. Poate sa-l scoata in parc ori la zoo,de exemplu,cateva ore,dar sa nu schimbe patul copilului,ca nu-i turist de profesie. (Si noi dormim rau cand dormim in pat strain,daramite copiii).
Saracii copii,vai de ei cand ajung la "mila" unor parinti,care-si vad doar interesul propriu.
Aaa, si sa insiste avocatul in motivele de apel cu "interesul superior al copilului" asa cum il protejeaza Lg 272/2004 - nu interesul tatalui sau al bunicii.
Deci ia-ti alt avocat,de preferinta o femeie,care sa fie si ea mama la randul ei.Va sti sa pledeze mai cu suflet.
Daca pierzi iar,dupa catava vreme,daca strangi probe,poti cere schimbarea programului de vizita.
Deci deocamdata poti linistita sa nu dai copilul.Fereste-l insa de scene. Vezi ca si instantele au psiholog.Poate obtii in apel sa fie audiat copilul de psihologul instantei.
Esti indreptatita deci sa nu-i dai copilul ,macar pana la solutionarea apelului. Dar si atunci doar daca reuseste sa investeasca sentinta cu formula executorie (ceea ce cred cu tarie ca nu va reusi).
Eu zic ca ai mari sanse in apel,insa doar daca iti schimbi avocatul si depui acte medicale de la psiholog. Si insista (ca sa nu pari rea) ca nu te opui sa viziteze copilul,insa nu cu ridicare sau in orice caz nu pe atatea zile si atat de des. Poate sa-l scoata in parc ori la zoo,de exemplu,cateva ore,dar sa nu schimbe patul copilului,ca nu-i turist de profesie. (Si noi dormim rau cand dormim in pat strain,daramite copiii).
Saracii copii,vai de ei cand ajung la "mila" unor parinti,care-si vad doar interesul propriu.
Aaa, si sa insiste avocatul in motivele de apel cu "interesul superior al copilului" asa cum il protejeaza Lg 272/2004 - nu interesul tatalui sau al bunicii.
Deci ia-ti alt avocat,de preferinta o femeie,care sa fie si ea mama la randul ei.Va sti sa pledeze mai cu suflet.
Daca pierzi iar,dupa catava vreme,daca strangi probe,poti cere schimbarea programului de vizita.
Deci deocamdata poti linistita sa nu dai copilul.Fereste-l insa de scene. Vezi ca si instantele au psiholog.Poate obtii in apel sa fie audiat copilul de psihologul instantei.
Iti multumesc din suflet pentru raspunsul tau, draga Ally! Nici nu banuiesti ce ma incurajezi si ce bine imi prinde.
Desigur ca primul lucru pe care trebuie sa-l fac este sa-mi schimb avocatul. Imi dau seama ca a lucrat in favoarea celorlalti. Cand am iesit din sala l-am intrebat de ce nu a introdus nota de la psiholog. Mi-a spus ca nu putea s-o puna la dosar ca n-a fost solicitata de instanta si o contestau avocatii sotului 8O .
Mai mult inainte de infatisare mi-a spus ca nu e nevoie sa venim cu o propunere de program, adica n-am avut la dosar o contra propunere pe care o consideram rezonabila.
Sunt in situatia asta din vina mea, am fost oarba si n-am vrut sa admit ca ceva e in neregula.
Iti multumesc inca odata pentru raspuns.
Desigur ca primul lucru pe care trebuie sa-l fac este sa-mi schimb avocatul. Imi dau seama ca a lucrat in favoarea celorlalti. Cand am iesit din sala l-am intrebat de ce nu a introdus nota de la psiholog. Mi-a spus ca nu putea s-o puna la dosar ca n-a fost solicitata de instanta si o contestau avocatii sotului 8O .
Mai mult inainte de infatisare mi-a spus ca nu e nevoie sa venim cu o propunere de program, adica n-am avut la dosar o contra propunere pe care o consideram rezonabila.
Sunt in situatia asta din vina mea, am fost oarba si n-am vrut sa admit ca ceva e in neregula.
Iti multumesc inca odata pentru raspuns.