constructie casa
constructie casa
dc eu si prietenul meu construim o casa, nu suntem casatoriti, totul este pe numele lui casa va deveni si a mea, legal vorbind, in momentul casatoriei?mentionez ca dorim sa ne casatorim peste cateva luni, cand casa inca va fi in constructie, deci nedefinitivata. am auzit si varianta aceasta, in care dc nu s-a terminat constructia, nu s-a predat procesul verbal de receptie, iar noi ne-am casatorit intre timp devin si eu proprietar al casei, ca dreptul sotiei, chiar dc constructia s-a inceput inainte de oficializarea relatiei. doresc sa am si eu dreptul asupra casei ( in caz ca in viitor nu ne vom intelege si vom ajunge sa impartim bunurile) pt ca majoritatea banilor provin dintr-un credit pe numele meu.
ce parere aveti? cum sta situatia mai ale din punct de vedere legal?
multumesc
ce parere aveti? cum sta situatia mai ale din punct de vedere legal?
multumesc
Re: constructie casa
incheiati o conventie sub conditie ca acea casa sa devina bun comun la data casatoriei.honey83 wrote: doresc sa am si eu dreptul asupra casei ( in caz ca in viitor nu ne vom intelege si vom ajunge sa impartim bunurile) pt ca majoritatea banilor provin dintr-un credit pe numele meu.
salut
Eu zic sa te-apuci de munca si sa incerci sa-ti impui cu vremea sa bagi o caramida la temelia casei pe care ti-o vei construi-o pe spaticul tau fin, de femeie care vrea sa parvina prin casatorie. Te gandesti de pe acuma ca nu te vei intelege cu iubitul tau? Atunci, de ce nu-l lasi in pace, cu casuta lui cu tot? Pune-ti asta in gand si poate vei reusi in viata mai mult decat sa obtii prin diverse tertipuri case fara munca. Si vrei te rog sa nu mai prescurtezi ca pe messenger, cum fac puberii atomici, cuvintele limbii noastre? Succes in pus gabja pe case, poate n-r fi toti barbatii la fel de idioti ca mor, ne fac de rusine regnul.
Re: salut
nu te pripi (in a trage concluzii), gandeste intai4wings wrote:... de femeie care vrea sa parvina prin casatorie........... Atunci, de ce nu-l lasi in pace, cu casuta lui cu tot? Pune-ti asta in gand si poate vei reusi in viata mai mult decat sa obtii prin diverse tertipuri case fara munca.
nu te pripi. te-a deranjat doar cele trei "dc" prescurtate ?4wings wrote:Si vrei te rog sa nu mai prescurtezi ca pe messenger, cum fac puberii atomici, cuvintele limbii noastre?
nu te pripi, gandeste intai4wings wrote:Succes in pus gabja pe case, poate n-r fi toti barbatii la fel de idioti ca mor, ne fac de rusine regnul.

si ce ziceai de regnul barbatilor ? nu vreau sa ma pripesc

4wings, schimba-ti semnatura

mersi de atentionari
Las-o pe ea sa traga concluzia, mesajul trebuie luat ca atare in intregul lui, are o tenta ironica de la cap la coada, o ironie subtila si nu intamplatoare, care nu e necesar a fi disecata fiindca e prea graitoare. Subiectul este oglinda multelor femei din aceasta lume pentru care casatoria este o afacere, de cele mai multe ori rezumandu-se la o casa...astfel incat o sa punctez de cate ori consider eu acest obicei, macar ca observator, fiindca deocamdata nu mi-am inregistrat o organizatie anti-parvenire. Si da, cred ca revin la vechiul meu motto, nu fiindca nu sunt de acord cu acesta. Nu m-am putut abtine sa nu ma pripesc, imi cer scuze, am o alergie.
Patru aripi cred ca stii si tu cum este: prostia se plateste. Daca el este mare dobitoc, iar ea speculeaza...cine este de vina? Daca tu te casatoresti cu o tipa, esti baiat destept si stii cu cine ai de a face, nu? E, asta nu stie cu cine are de a face. Oricum, zbaterile ei nu sunt de natura a i mari averea, intrucat stii si tu cum este cu bunurile comune. Ceea ce conteaza, nu este acea prezumtie de comunitate, pentru ca aceasta este relativa, ceea ce conteaza este de unde vin banutii. Las o! Daca este asa cum zici tu, atunci: fiecare pasarica pe graiul ei se duce naiba! Asta este problema lor, problema noastra, ca juristi este sa dam o informatie. Asta este liberalismul. Liberalizezi circulatia autovehiculelor, toti circula cu masina, apoi aerul se imbacseste si in mod sigur, tot conducatorii vor spune ca nu mai vor atatea masini pe strazi.
Dragii mei,
am urmarit raspunsurile voastre si nu cred ca discutia trebuie sa se transforme intr-o polemica. mizam pe faptul ca acest forum ofera solutii, pareri....avizate...daca voi spuneti ca raspundeti in calitate de juristi, cel putin asa inteleg de la Ignite.
Daca ( evit prescurtarile daca esti de parere ca sunt atat de deranjante ) ai fi citit pana la capat, dragul meu 4wings, ai fi inteles ca aceasta casa se construieste in urma creditului meu, cu alte cuvinte, intreaga suma provine din bani pe care eu m-am oferit sa-i investim in aceasta casa. orice om matur se gandeste nu doar la prezent ci si la viitor si ce ar putea acesta sa-i rezerve. daca ma voi intelege sau nu cu acest om care va deveni sotul meu consider ca este problema mea.ma asteptam sa mi se spuna strict cum sta situatia sau cum ar sta in viitor din punct de vedere legal. Daca nu ne-am casatorit inainte de a incepe acest demers cu casa, iar unii considera acest pas o iresponsabilitate din partea mea, imi asum totul. eu nu am dorit decat sa obtin o informatie. Nu este nevoie sa te conving de faptul ca nu sunt o parvenita pentru ca nu simt ca ai nevoie de justificare morala din partea mea. probabil as fi fost asa cum ma descri tu, in cazul in care ma ridicam cu pretentii mai tarziu fara sa contribui cu nimic la constructia casei. Misoginismul care te caracterizeaza este mai mult decat evident....sunt dezamagita de acest asa zis forum care nicidecum nu se rezuma la a gasi raspunsuri sau solutii ci se bazeaza pe niste schimburi acide de cuvinte, iar acest lucru nu aduce absolut nicio rezolvare.
nu va mai osteniti sa comentati pe seama mea, ci mai degraba insistati cu lectura in manuale si carti de dreptul familiei, daca va doriti o cariera in acest domeniu pentru ca, sincer, atitudinea voastra lasa foarte mult de dorit. nu voi reveni si nici citi comentariile voastre viitoare pentru ca nu prezimta niciun interes, asa ca dialog placut....doar intre voi.
am urmarit raspunsurile voastre si nu cred ca discutia trebuie sa se transforme intr-o polemica. mizam pe faptul ca acest forum ofera solutii, pareri....avizate...daca voi spuneti ca raspundeti in calitate de juristi, cel putin asa inteleg de la Ignite.
Daca ( evit prescurtarile daca esti de parere ca sunt atat de deranjante ) ai fi citit pana la capat, dragul meu 4wings, ai fi inteles ca aceasta casa se construieste in urma creditului meu, cu alte cuvinte, intreaga suma provine din bani pe care eu m-am oferit sa-i investim in aceasta casa. orice om matur se gandeste nu doar la prezent ci si la viitor si ce ar putea acesta sa-i rezerve. daca ma voi intelege sau nu cu acest om care va deveni sotul meu consider ca este problema mea.ma asteptam sa mi se spuna strict cum sta situatia sau cum ar sta in viitor din punct de vedere legal. Daca nu ne-am casatorit inainte de a incepe acest demers cu casa, iar unii considera acest pas o iresponsabilitate din partea mea, imi asum totul. eu nu am dorit decat sa obtin o informatie. Nu este nevoie sa te conving de faptul ca nu sunt o parvenita pentru ca nu simt ca ai nevoie de justificare morala din partea mea. probabil as fi fost asa cum ma descri tu, in cazul in care ma ridicam cu pretentii mai tarziu fara sa contribui cu nimic la constructia casei. Misoginismul care te caracterizeaza este mai mult decat evident....sunt dezamagita de acest asa zis forum care nicidecum nu se rezuma la a gasi raspunsuri sau solutii ci se bazeaza pe niste schimburi acide de cuvinte, iar acest lucru nu aduce absolut nicio rezolvare.
nu va mai osteniti sa comentati pe seama mea, ci mai degraba insistati cu lectura in manuale si carti de dreptul familiei, daca va doriti o cariera in acest domeniu pentru ca, sincer, atitudinea voastra lasa foarte mult de dorit. nu voi reveni si nici citi comentariile voastre viitoare pentru ca nu prezimta niciun interes, asa ca dialog placut....doar intre voi.
Salutare!
Patru aripi, Eu zic: daca nici asta nu este nume de indian cu pielea rosie, atunci care naiba mai e?
Sa stii ca o gresisi cu interventia aia. Rau de tot. Iar eu am incercat sa iti explic tie ceva si am facut o intr un mod care se pare ca a deranjat o. Sincer...are dreptate. Noi nu suntem in masura sa judecam chestiile astea, chiar de ar fi.
Eu inteleg perfect ce ai gandit, dar...nici o proba. In plus, sunt alte chestii care ar trebui sa atraga o reactie de genul asta, dar ... "rasuflam" pe unde nu trebuie si cand nu trebuie.
Mie chiar imi pare rau.
Daca iti pastreai poza in avatar, parca aud ca te cheama 3 aripi ... si o carja. Si tot asa... pe masura mesajelor.
Te salut! Ar trebui sa iti treci numel in buletin. Ce ma sa! (sper sa nu se simta vreunul injurat).
Patru aripi, Eu zic: daca nici asta nu este nume de indian cu pielea rosie, atunci care naiba mai e?
Sa stii ca o gresisi cu interventia aia. Rau de tot. Iar eu am incercat sa iti explic tie ceva si am facut o intr un mod care se pare ca a deranjat o. Sincer...are dreptate. Noi nu suntem in masura sa judecam chestiile astea, chiar de ar fi.
Eu inteleg perfect ce ai gandit, dar...nici o proba. In plus, sunt alte chestii care ar trebui sa atraga o reactie de genul asta, dar ... "rasuflam" pe unde nu trebuie si cand nu trebuie.
Mie chiar imi pare rau.
Daca iti pastreai poza in avatar, parca aud ca te cheama 3 aripi ... si o carja. Si tot asa... pe masura mesajelor.
Te salut! Ar trebui sa iti treci numel in buletin. Ce ma sa! (sper sa nu se simta vreunul injurat).
Pentru honey:
Chiar daca a spus ca nu mai intra...totusi, poate se razgandeste:
Din momentul casatorieie toate bunurile dobandite de catre soti, intra in ceea ce se numeste comunitatea de bunuri a sotilor, bunurile se stapanesc "de a valma", nu se stie cat are sotul, cat are sotia, nu se stie care e al lui, care e al ei. In afara bunurilor proprii, adica cele care apartin fiecaruia pana in incheierea casatoriei.
Daca terminati casa pana va casatoriti, atunci, fiecare detine din aceasta in functie de ce contributie a avut. Avand in vedere ca terenul este al lui, casa va fi dobandita prin accesiune imobiliara de catre el, dar va plati pentru cota ei.
In rest, opereaza acea prezumtie de comunitate, din momentul incheierii casatoriei, iar la partaj, dupa divort, fiecare incearca sa dovedeasca ca ii revine cota mai mare sau mai mica decat 50 la suta. Dovada se face cu privire la contributia fiecaruia, in bani si nu numai...de ex. femeia creste copiii, face mancare, se ocupa de gospodarie, chiar daca are salariul mai mic nu inseamna automat ca are o contributie mai mica.
Chiar daca a spus ca nu mai intra...totusi, poate se razgandeste:
Din momentul casatorieie toate bunurile dobandite de catre soti, intra in ceea ce se numeste comunitatea de bunuri a sotilor, bunurile se stapanesc "de a valma", nu se stie cat are sotul, cat are sotia, nu se stie care e al lui, care e al ei. In afara bunurilor proprii, adica cele care apartin fiecaruia pana in incheierea casatoriei.
Daca terminati casa pana va casatoriti, atunci, fiecare detine din aceasta in functie de ce contributie a avut. Avand in vedere ca terenul este al lui, casa va fi dobandita prin accesiune imobiliara de catre el, dar va plati pentru cota ei.
In rest, opereaza acea prezumtie de comunitate, din momentul incheierii casatoriei, iar la partaj, dupa divort, fiecare incearca sa dovedeasca ca ii revine cota mai mare sau mai mica decat 50 la suta. Dovada se face cu privire la contributia fiecaruia, in bani si nu numai...de ex. femeia creste copiii, face mancare, se ocupa de gospodarie, chiar daca are salariul mai mic nu inseamna automat ca are o contributie mai mica.
Salut
Cand nu te pricepi la afaceri si totusi vrei sa iasa un ban, exista o solutie: te casatoresti si, pe langa faptul ca esti mai ajutat de patron si mai bine vazut (ai obligatii, poti s-o tai mai devreme de la serviciu, ai programare la sauna cu sotia, copilul are scarlatina), poti s-o termini cu casnicia si, indiferent de contributia ta, sa obtii un procent insemnat din bunurile stapanite in devalmasie. Cam cine-si pune intrebari de genul "daca maine nu mai am chef de casnicie, mie imi ramane casa sau masina?", cu frecventa cu care aud manele la radiouri, la televizor sau prin masini? Eu, misogin? Probabil sunt mai multe misandre in Romania decat tipi cu optica gen Mircea Badea. Gradina Domnului e mare. Eu nu astept sa-mi moara parintii ca sa am o casa, nu vanez o femeie pentru asta, angoasele relatiei cu prietena mea formand obiectul cu totul altor ganduri. Nu te obliga nimeni sa-ti imbuibi nasii cu carne de porc, la o manea, sa claxonezi ca un cocalar prin tot orasul cu papusa pe capota linuzinei inchiriate si a doua zi sa-ti cercetezi in oglinda pielea iritata de la calitatea infecta a materialului de plastic din care erau pantalonii si camasa fistichie de ginerica. Dar, din moment ce intrebarea-cheie a motivului ce-a incoltit in mintea ta ideea de nunta, este "ce poate sa-mi faca el, daca ma despart maine, sa-mi ia casa?", atunci merita efortul, si toata mascarada se zideste pe esafodajul unui fals. Ce poate fi mai grotesc decat falsul sufletesc, pe lumea asta? Id-ul acesta este preluat de la numele unei trupe din genul "cafe del mar" si este folosit inclusiv pe alte situri la care am mai aderat. Cu aripi sau fara, am zburat mereu intr-o directie opusa trendului, ma intelegi. Probabil m-am exprimat cam plastic, dar limbajul e doar refulul senzatiei pe care-am avut-o in momentul lecturii subiectului. De multe ori imi vine asa o jena cu care-mi vine sa-i acopar pe altii...dar n-am atatea aripi. Chipintaci.