Litigiu munca - recurs admis

Discutii privind litigiile de munca
Post Reply
Meg

Litigiu munca - recurs admis

Post by Meg » 30 Jan 2005, 15:40

Am avut un litigiu de munca cu o angajata careia Tribunalul i-a admis cererea de anulare a deciziei de desfacere a CM si am fost nevoita sa o reintegrez si sa-i platesc salariile si pt perioada cind nu a lucrat. Am cistigat recursul iar acum nu stiu exact daca angajatorul trebuie sa recupereze salariile platite pt perioada in care nu a lucrat si cele din perioada de dupa ce a fost reintegrata. Daca trebuie recuparate, care este modalitatea juridica?

croc

Post by croc » 30 Jan 2005, 18:31

pe ce motiv i-a admis recursul?
sunt in aceeasi situatie - contestatie admisa, acum sper sa-mi admita recursul;

eu as cere intreaga suma, inclusiv salariile pentru perioada in care a venit la serviciu; si as cere asta pentru ca eu am desfacut contractul ca urmare a desfiintarii postului sau, iar dupa reangajare nu i-am dat nimic de munca;
nu stiu insa daca mi-ar admite vreo instanta o astfel de cerere;
in decizia din recurs ce arata instanta cu privire la bani?

Meg

Post by Meg » 30 Jan 2005, 19:17

Tocmai asta-i problema ca nu precizeaza nimic cu privire la bani.
Tribunalul i-a admis cererea pe baza exceptiei de tardivitate, considerind eronat ca as fi emis decizia cu o zi intirziere. Curtea de apel a studiat mai bine dosarul si mi-a admis recursul, ba chiar s-a pronuntat si pe fond fara ca sa se mai intoarca pentru repunere pe rol la Tribunal. A emis o decizie definitiva si irevocabila pe care eu trebuie sa o pun cit mai repede in executare.
Acum vreau sa scap mai repede de angajata pentru ca are un comportament ingrozitor de sfidant si chiar arogant (cred ca stii f bine cum e). In cazul tau e mai justificat sa-i ceri toti banii pentru ca a fost un post desfiintat, deci scos de pe statul de functii, iar in cheltuielile salariale nu mai era prevazut si acel post. In cazul meu nu stiu daca pentru perioada pentru care a prestat munca am dreptul de a cere salariile inapoi. Drept sa-ti spun: nu prea cred. Situatia nu este deloc clara. Poate imi dai vreo idee.
Bafta cu recursul!

croc

Post by croc » 31 Jan 2005, 21:42

da, salariile aferente perioadei in care a fost efectiv la serviciu nu le vei obtine (si nici eu);
sunt curioasa insa, avand in vedere ca instanta din recurs nu dispune nimic cu privire la bani, cum vei face sa-ti recuperezi suma care reprezinta salariile pentru perioada in care nu a fost la serviciu;
eu am cerut in recurs, repunerea partilor in situatia anterioara conform art 404 si urm. cpc;

Post Reply