nastere copil

Familiei
Post Reply
kristabella

nastere copil

Post by kristabella » 14 Oct 2008, 12:57

intrebare intrebatoare...

cum se procedeaza in asemenea situatie?

mama, insarcinata in 9 luni, casatorita in italia cu un italian (casatoria nu a fost declarata in romania), vrea sa declare copilul la starea civila. ea a facut copilul cu un roman, cu care vrea sa se marite dupa ce divorteaza de italian.

intrebarea e urmatoarea:
poate tatal copilului sa-l declare pe numele lui, chiar daca nu este casatorit cu mama copilului?
sau ar fi mai bine ca mama sa-l declare numai pe numele ei si sa faca apoi stabilire de filiatie?

va multumesc anticipat,
k.

johei

Post by johei » 14 Oct 2008, 14:31

Regula este: sotul mamei este tatal copilului!
Exceptii sunt foarte putine si nu cred ca exista asa ceva aici...
Ce se intampla daca tatal natural al copilului il declara ca fiind al lui?
Habar n-am, mama insa deja a comis o contraventie, deoarece n-a declarat casatoria in termenul de 6 luni!

dveronik

Post by dveronik » 27 Oct 2008, 15:49

buna,
in aceasi situatie am fost si eu dar s-a intamplat ceva foarte ciudat...desi pe moment nu am stiut.
Cand am nascut copilul tatal natural s-a dus sa-l inregistreze la primarie si l-a inregistrat cu numele lui fara probleme...adica nimeni nu l-a intrebat nimic...desi casatoria mea cu cetateanul italian este si era inregistrata si la primaria de aici. Asta a fost acum un an jumate.
mai apoi cineva mi-a zis ca legal este imposibil...cum spui tu.
Intrebarea mea este: ce se intampla in situatia aceasta???
Adica ar trebui sa solicit primariei sa inregistreze copilul cu numele sotului meu??? Se poate lasa totul asa??? Sotul meu poate cere inregistrarea copilului pe numele lui??? Ce drepturi are tatal natural in cazul acesta???

Multumesc anticipat pentru eventuale sugestii

Post Reply