contract de colaborare

Ce vreti sa mai vedeti pe acest sit?
Post Reply
bianca_r

contract de colaborare

Post by bianca_r » 30 Sep 2008, 14:23

In cazul unui contract de colaborare, la cate zile de concediu de studiu am dreptul? Se aplica aceleasi prevederi ca si in cazul contractului de munca, adica 30 de zile calendaristice?
Multumesc

AdrianF

Post by AdrianF » 04 Oct 2008, 00:01

Contractul de colaborare are un alt regim decat cel de munca. In cazul in care contractul de colaborare prevede o plata periodica, lunara si are caracteristici similare cu cele ale CIM, atunci o sa ai de tras cu ITM-ul. Zilele libere sunt cele prevazute de Codul muncii.

bianca_r

inca nedumerita

Post by bianca_r » 08 Oct 2008, 09:44

da, seamana foarte mult cu contractul de munca...
dar cred ca am luat o teapa, in sensul ca mi-au facut conventie in loc de contarct de munca, ametindu-ma cu faptul ca o sa iau salariu mai mare(si iau mai mult cu 1 mil, in conditiile in care mi-au zis ca o sa iau mai mult cu vreo 5 mil) si ca o sa fie mult mai lejer in ceea ce priveste concediu...acum am vrut sa imi iau concediu sa invat pentru barou...mi-au spus ca se va scade din zilele de concediu la care am dreptul, si daca vreau mai mult o sa imi scada din salariu... nu scrie nicaeri in conventie de concediu, cum se procedeaza...si cand am intrebat, mi s-a raaspuns: pai trebuie sa fim corecti, daca cei cu contract de munca au dreptul la 21 de zile asa trebuie sa ai si tu...daca stiam asta nu as fi acceptat nicodata conventia

emanuella

Post by emanuella » 08 Oct 2008, 14:08

Concediu de odihna in baza unui contract de colaborare?
Nu prea cred.
Decat daca l-ati prevavut expres in contract.

bianca_r

Post by bianca_r » 10 Oct 2008, 13:22

da e prevazut
dar nu inteleg de ce au insistat asa mult sa faca un contract de colaborare...nu inteleg care e avantajul pt ei?

serafim

Post by serafim » 12 Oct 2008, 00:00

ok ! contract de colaborare ???
hai sa gandim putin ...cu cine ai acest contract de colaborare ???/ ce activitati desfasoara ??? ce munca le prestezi ???

nu mai exista contractele de "colaborare" ci doar CIM norma intreaga sau partial adica minim 2 ore pe zi.
In aceste conditii concediul este proportional cu orele lucrate !!!

contract de colaborare poate fi intre persoana juridica si pers. fizica autorizata sau intre PJ.

bianca_r

Post by bianca_r » 12 Oct 2008, 00:37

pe documentul respectiv scrie conventie civila, dar ei o numesc conatrct de colaborare
Aceasta convetie e incheiata cu o Societatea de Avocati
Munca pe care o prestez..nici eu nu stiu sigur...de la activitati de secretariat la curierat:)

Madiyp

Post by Madiyp » 22 Oct 2008, 12:35

Buna, am nevoie si eu de un sfat.
Situatia este in felul urmator: sotul meu are firma, srl, este singur administrator, eu sunt angajata in cadrul acestei firme cu carte de munca(pt vechime, asigurari se sanatate, etc) , salariul meu este minimul pe economie(deoarece impozitele tot din buzunarele noastre se platesc), problema se iveste ca de cate ori am nevoie de o solutie de creditare nu pot sa ma ating de nimic, degeaba as explica bancilor ca posibilitatile mele financiare nu au legatura cu cele inscrise pe cartea de munca. Nu doresc sa-mi maresc salariul pe cartea de munca, nu vreau sa-mi fac PFA, as complica prea mult lucrurile, nu as vrea nici varianta notariala si atunci m-am gandit sa imi fac un contract de comision(avem elaborat un model pe care il folosim cu agentii nostri) .
Intrebarile sunt : Este posibil sa fiu angajata cu 2 contracte diferite in cadrul aceleiasi firme? Daca in cartea de munca sunt incadrata ca agent vanzari, este posibil ca in contractul de comision sa detin aceeasi functie?

oana_bad

Post by oana_bad » 23 Oct 2008, 08:10

bianca_r wrote:da e prevazut
dar nu inteleg de ce au insistat asa mult sa faca un contract de colaborare...nu inteleg care e avantajul pt ei?
Nu platesc contributia la asigurari sociale (vreo 19%, sau ceva de genul, i.e., contributia angajatorului), nu platesc sanatate, somaj etc. pentru tine.

Insa, atentie, contract de colaborare poate fi incheiat daca tu esti PFA (si atunci esti inregistrata fiscal si iti platesti singura asigurarile sociale, sanatatea si impozitul).

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 18 guests