ajutor va rog

Ce vreti sa mai vedeti pe acest sit?
Post Reply
valimaidanezu

ajutor va rog

Post by valimaidanezu » 06 Oct 2008, 21:12

am o mare neliniste ma intalnesc de foarte mult timp cu o fata , luna trecuta am aduso la mine acasa definitiv, acum incerc sa ii fac transferul de la licxeul ei din oras alba iulia la liceul din orasul meu buftea, mi sa cerut sa ii fac mutatie, am facut toate actele necesare , am completat cererea tipizata iar cand am ajuns la politistul care se ocupa de vizele de flotant mi sa spus ca nu poate face nimic pt ca este inca minora si nui pote face mutatie de una singura ci doar cu unul din parinti,ea are 17 implineste 18 ani pe 10 decembrie , mi-a vandut politistul gogosi sau asa prevede legislatia , va rog frumos lamuritima , am nevoie de muatia ei cat mai urgent ce pot face??????

serafim

Post by serafim » 07 Oct 2008, 21:02

pai daca pe 10 dec face 18 ...e minora draga

serafim

Post by serafim » 07 Oct 2008, 21:04

este subiect de dreptul familiei !!!
copilul minor * adica pana la majorat* are domiciliul la parinti sau in lipsa acestora la tutorele legal. Normal ca daca se muta are nevoie de acordul parintilor !!!

valimaidanezu

Post by valimaidanezu » 11 Oct 2008, 11:26

in ce consta acordul parintilor? chiar sunt obligat sai fac mutatie si unuia dintre ei sau imi trebuia declaratie scrisa sau ceva asta ma interesa , am citit prin legislatie dar nu am inteles mare lucru, daca sar fi maritata mai avea nevoie de acordul parintilor

DanyT

Post by DanyT » 11 Oct 2008, 16:56

nu intelegi ca e minora?
nu se poate ce vrei tu! plus ca...ai grija...e inca minora!

valimaidanezu

Post by valimaidanezu » 11 Oct 2008, 18:55

mai oameni buni, voi aveti inpresia ca sunt vreun dobitoc caruia ii curge muci din nas si umbla cu pantaloni rupti in cur, va intreb ce acte imi trebuie ,cum se numesc ele, ca sa stiu ce sa lespun parintilor ei, voi nu citi decat primele cuvinte dintrun post, parinti ei stiu ca este la mine, pe mine ma intereseaza ce acte imi trebuie , pt ca dragul de domn politist nu mia explicat pe indelete, am nevoie de vreun pasaj din lege care sa ma ajute sa mearga treaba mai repede si sa nu mai fie nevoie sai deranjez si pe ai ei parinti , asta va intrebam, un lucru am invatat in tare asta , nu exsista nu se poate!

serafim

Post by serafim » 11 Oct 2008, 23:56

varianta I
poti face un contract de comodat cu parintii ei ca fata pe durata studiilor va sta gratuit la tine acasa daca tu esti proprietarul apartamentului sau casei daca nu, atunci vor face parintii tai.
acest contract te scapa de toate necazurile sau grijile.

varianta II
te desemneaza pe tine ca tutore la autoritatea tutelara, adica va fi in grija ta pe perioada efectuarii studiilor in orasul x.

varioanta I
este cea mai simpla, mai ales ca foarte multi copii din mediul rural incepand cu cls. IX se muta in gazda intr-un oras unde-si fac studiile liceale, in acest caz se incheie un contract de inchiriere intre parinti si gazda !
in cazul tau e mai bine sa faci comodat pt. ca asta inseamna ca sta gratis la tine nu plateste chirie si nu va trebui sa dai statului cota parte din chirie!

parerea mea !!!

valimaidanezu

Post by valimaidanezu » 12 Oct 2008, 16:34

multumesc foarte mult, asta ma interesa , acum sa caut cum sa intocmesc acest act si mai departe vedem multumesc mult

valimaidanezu

Post by valimaidanezu » 12 Oct 2008, 16:46

am gasit un contract standard , acum el trebuie facut in prezenta notarului, sau se incheie inainte si se legalizeaza dupa! si inca ceva eu sunt copropietar celalat propietar este mama, este nevoie de prezenta amandurora pe acest contract si sau la notar!

Post Reply