Inculpata este prinsa anul trecut in timp ce incerca sa vanda cateva chitantiere si facturi aferente in alb. Este prinsa si acuzata de evaziune fiscala.
Acum, la data judecarii procesului nu mai sunt valabile formularele nepersonalizate.
Mai este infractiune?
Evaziune fiscala?
Vezi ce spune Sebi77. Ia putin la puricat notiunea de evaziune fiscala.
Incadrarea mi se pare fortata. Clar nu are relevanta faptul ca s-au schimbat formularele.
Art. 1. - Evaziunea fiscala este sustragerea prin orice mijloace de la impunerea sau de la plata impozitelor, taxelor, contributiilor si a altor sume datorate bugetului de stat, bugetelor locale, bugetului asigurarilor sociale de stat si bugetelor fondurilor speciale de catre persoanele fizice si persoanele juridice romane sau straine, denumite in cuprinsul legii contribuabili (Legea nr.87/1994)
Incadrarea mi se pare fortata. Clar nu are relevanta faptul ca s-au schimbat formularele.
Art. 1. - Evaziunea fiscala este sustragerea prin orice mijloace de la impunerea sau de la plata impozitelor, taxelor, contributiilor si a altor sume datorate bugetului de stat, bugetelor locale, bugetului asigurarilor sociale de stat si bugetelor fondurilor speciale de catre persoanele fizice si persoanele juridice romane sau straine, denumite in cuprinsul legii contribuabili (Legea nr.87/1994)
Re: Evaziune fiscala?
".. detinerea in vederea punerii in circulatie, fara drept, a documentelor financiare si fiscale."minodora wrote:Nu am spus in amanunt ... este incadrata la art. 10 alin 2.