Diurna minima pentru delegatie in strainatate

Discutii privind litigiile de munca
Post Reply
Fivetd

Diurna minima pentru delegatie in strainatate

Post by Fivetd » 19 Sep 2008, 11:20

Buna ziua,
Sunt angajatul unei firme (S.R.L.) dar sunt mai mult plecat in delegatie in strainatate (Olanda) unde muncesc 3 luni si apoi 2 saptamani stau acasa si tot asa. Am citit in Hotărâre nr. 518/1995 din 10/07/1995 Versiune actualizata la data de 06/01/2005 in anexa scrie pentru fiecare tara anumite valori ale diurnei. Pentru Olanda este 35euro/zi minim. As vrea sa stiu daca 35 euro/ zi e o valoare recomandata si dca firma ar putea sa ofere diurna si mai putin de 35 euro/zi sau aceasta este o valoare minima obligatorie si firma nu-mi poate da mai putin de atat.
Va multumesc

kinga

Re: Diurna minima pentru delegatie in strainatate

Post by kinga » 16 Mar 2010, 12:32

Fivetd wrote:Buna ziua,
Sunt angajatul unei firme (S.R.L.) dar sunt mai mult plecat in delegatie in strainatate (Olanda) unde muncesc 3 luni si apoi 2 saptamani stau acasa si tot asa. Am citit in Hotărâre nr. 518/1995 din 10/07/1995 Versiune actualizata la data de 06/01/2005 in anexa scrie pentru fiecare tara anumite valori ale diurnei. Pentru Olanda este 35euro/zi minim. As vrea sa stiu daca 35 euro/ zi e o valoare recomandata si dca firma ar putea sa ofere diurna si mai putin de 35 euro/zi sau aceasta este o valoare minima obligatorie si firma nu-mi poate da mai putin de atat.
Va multumesc
35 EUR este diurna stabilita pentru institutiile publice.

Societatile comerciale au posibilitatea sa acorde de 2,5 ori diurna prevazuta de HG.
Suma aceasta este cheltuiala deductibila. ( este prevazut in Codul fiscal nu in HG)

dar.. nu exista nicio obligatie legala de a respecta aceasta suma.

prin urmare, SRL-ul poa sa acorde mai putina diurna.. sa zacem 20 de EUR daca considera ca atata ajunge.. sau poa sa dea de 3 ori diurna prevazuta de HG ( ce depseste de 2,5 ori suma stabilita in HG nu este cheltuiala deductibila prin urmare firmele nu prea acorda diurna peste plafonul stabilit de HG)

Post Reply