Contestarea unui pv

Discutii privind Contenciosul Administrativ
Post Reply
silviusoso

Contestarea unui pv

Post by silviusoso » 11 Sep 2008, 13:24

Sunt nou pe acest forum,deci bine v-am gasit ! :)

As dori sa ma ajutati si pe mine,daca se poate.

Am primit o amenda de la comunitari pentru implinirea nevoilor fiziologice in spatele unui magazin. Primesc acasa pv-ul in termenul legal si gasesc urmatoarele omisiuni ale agentului constatator:1 imi greseste numele :in loc de Silviu a scris Liviu; 2.a scris ca nu erau martori,desi erau 2 persoane de fata.

As dori sa stiu daca are rost sa fac o contestare in instanta a acestui pv apeland la OG 2/2001,adica daca acest pv e nul de rept.

ms anticipat.

bobocel

Post by bobocel » 11 Sep 2008, 14:04

fa plangere contraventionala si alta data nu mai face pipi :grin: in public

silviusoso

Post by silviusoso » 11 Sep 2008, 14:06

bobocel wrote:fa plangere contraventionala si alta data nu mai face pipi :grin: in public
am inteles ca se poate trimite si prin posta la tribunal,e adevarat?

in cazul unui raspuns nefavorabil trebuie sa platesc cv cheltuieli de judecata?

bobocel

Post by bobocel » 11 Sep 2008, 14:18

poti trimite si prin posta in termen de 15 zile de la primirea p-v, la Judecatoria in raza in care-ti ai domiciliul

silviusoso

Post by silviusoso » 11 Sep 2008, 14:20

bobocel wrote:poti trimite si prin posta in termen de 15 zile de la primirea p-v, la Judecatoria in raza in care-ti ai domiciliul
ms mult e informatii chiar acum scriu plangerea,dupa care trimit dosarul.

vreau sa cer judecarea in lipsa,trebuie sa mai depun vreo cerere speciala sau direct in plangere specific acest lucru?

bobocel

Post by bobocel » 11 Sep 2008, 14:23

solicita in aceeasi actiune, la sfarsit.

kinga

Post by kinga » 11 Sep 2008, 14:24

in plangere

in temeiul art. 242 al.2 C.pr.civ. solicit judceare cauzei si in lipsa mea...

kinga

Post by kinga » 11 Sep 2008, 14:24

sorry bobocel.. ne-am "suprapus" :lol: :lol: :lol: :lol:

:floare: :floare:

silviusoso

Post by silviusoso » 11 Sep 2008, 14:28

kinga wrote:in plangere

in temeiul art. 242 al.2 C.pr.civ. solicit judceare cauzei si in lipsa mea...
ms mult de tot.

sper ca nu sunt prea insistent dar pun asa multe intrebari deoarece nu am mai fost implicat in procese :|

dosarul cu copiile dupe buletin,pv il trimit pur si simplu pe adresa tribunalului sau e preferabil sa merg personal sa il depun.

daca ma puteti lumina si in cazul cheltuielior de judecata,pe care ar trebui sa le platesc in cazul pierderii.

ms

bobocel

Post by bobocel » 11 Sep 2008, 14:40

Catre,

Judecatoria …………………………………………… ( se indica Judecatoria din raza teritoriala unde a avut loc abaterea/contraventia)

DOMNULE PREŞEDINTE,

Subsemnatul(a)..........................................., domiciliat(a) in ……………………………………………………………….., identificat cu B.I./C.I. seria ..................., nr ................... , eliberat(a) de ………………………….., la data de ………………………., in temeiul prev. de art. 118 din OUG nr. 195/2002 rep., coroborat cu disp. art 31 alin. 1 si urm. din O.G. nr. 2/2001, modificata si completata, formulez prezenta

PLÂNGERE CONTRAVENŢIONALĂ

împotriva Procesului-verbal de contravenţie nr ......................, din data de ..........................................., încheiat de agentul constatator .........................................................................., din cadrul …………………………………….., prin care respectos va solicit constatarea nulitatii / nelegalitatii / netemeiniciei / inexistentei (dupa caz) faptei retinute si anularea acestuia pentru urmatoarele

MOTIVE:

În fapt, la data de ....., orele ……., in timp ce ma deplasam din directia …….., in directia …………….., am fost oprit si sanctionat de catre agentul constatator ....................., intrucat ………………………………………………………………………………………………………………… (se expun, pe larg, împrejurările în care a fost sancţionat reclamantul şi motivele de anulare ale procesului verbal, începând cu motivele de formă şi terminând cu cele de fond.) *** (vezi notele de subsol !!!)

In drept, imi intemeiez actiunea pe dispozitiile O.U.G. nr. 195/2002 Republicata, coroborate cu dispozitiile O.G. nr. 2/2001, modificata si completata.

In concluzie, fata de toate argumentele de fapt si de drept expuse mai sus, va solicit admiterea plangerii astfel cum a fost formulata si dovedita si anularea procesului verbal de contraventie nr. ……….. din data de ……………………., ca nelegal/ neintemeiat/lovit de nulitate absoluta (dupa caz).

In dovedirea prezentei înţeleg să mă folosesc (dupa caz) de proba cu acte, expertiză tehnică şi / sau urmatorii martori:..................................................... (se enumnera numele si prenumele acestora, precum si domiciliul lor pentru a putea fi eventual citati, daca se solicita acest lucru)

Depun prezenta plangere in 2 (doua) exemplare, din care unul pentru instanta iar celalat pentru comunicare catre intimata, impreuna cu fotocopia procesului verbal de contraventie si a actului meu de indentitate.

Deasemenea, in conformitate cu disp. art. 242 C. proc. civ., va rog sa procedati la judecarea cauzei si in lipsa mea.

Data Semnătura,

trimiti la adresa judecatoriei, ori prin posta, ori personal.

kinga

Post by kinga » 11 Sep 2008, 15:13

cheltuieli de judecata 0

silviusoso

Post by silviusoso » 11 Sep 2008, 15:19

kinga wrote:cheltuieli de judecata 0
m-am linistit atunci

am sa va tin la curent cu derularea procesului.

maine dimineata trimit dosarul la judecatorie :)

probono

Post by probono » 14 Sep 2008, 21:57

intelegand ca nu ai semant PV tin sa precizez ca: in cazul refuzului semnarii organul constatator sub sanctiunea nulit absolute a PV este obligat sa intocmeasca pv in prezenta martorului (Ord.2/2001) iar daca ac nu este posibil va trebui sa faca mentiuni despre aceasta cu aratarea motivelor.Ord.2 prevede ce trebuie sa cuprinda PV:nume prenume.........semnatura martorului, date identificare....lipsa acestora rasturnand prezumtia de legalitate de care beneficiaza PV.Astfel, indicarea gresita echivaleaza cu lipsa acestora sanctiunea fiind NA.
AI toate sansele sa castigi, eu am castigat un astfel de proces........bafta

Post Reply