Admitere în magistratura cu 5 ani vechime. Noiembrie

INM, examene, rezultate, pareri, barfe, etc.
Post Reply
giovanni

Post by giovanni » 06 Sep 2008, 17:59

Te intrebam pt. ca afirmatia era interpretabila. Oricum, s-ar putea sa fie surprize si la noi, ca unii cu punctaj mare la prima proba s-o bucteze la a doua. Sper sa nu fie cazul la noi, forumistii.

cory_pisycutz06

Post by cory_pisycutz06 » 06 Sep 2008, 19:16

parole, ai mai emis tu ipoteze prin primavara...cum ca nu se mai organizeaza curand un nou examen direct pe post si uite ca realitatea ti-a infirmat predictiile. Asa ca mai abtine-te de la comentarii si de la rautati pentru cei care au mai multa vechime decat tine! Si nu mai panica lumea cu revoltele tale....

giovanni

Post by giovanni » 06 Sep 2008, 19:20

E sub centura replica pisicutzei. Cata atitudine!

nero

Post by nero » 06 Sep 2008, 19:52

cory_pisycutz06 wrote:parole, ai mai emis tu ipoteze prin primavara...cum ca nu se mai organizeaza curand un nou examen direct pe post si uite ca realitatea ti-a infirmat predictiile. Asa ca mai abtine-te de la comentarii si de la rautati pentru cei care au mai multa vechime decat tine! Si nu mai panica lumea cu revoltele tale....
Imi permit sa comentez o situatie delicata, insa parole nu a facut decat sa dezvaluie un sentiment de oarecare frustrare care deja exista in randurile INM-istilor ( fosti, actuali si probabil viitori). Trebuie sa recunoastem ca se creaza o situatie de inegalitate intre cei care trebuie sa treaca cu destule sacrificii prin calvarul "INM" si cei care, avand o vechime care nu poate justifica doar prin ea insasi un anumit nivel, ard astfel niste etape.

cory_pisycutz06

Post by cory_pisycutz06 » 06 Sep 2008, 20:48

si cu ce suntem de vina, noi, cei cu peste 5 ani vechime? de ce trebuie sa suportam remarcile rautacioase si tendentioase ale viitorilor inmisti? uitati ca si noi am sustinut examene destul de dure, defintivat etc? si pe ce te bazezi cand spui ca simpla vechime, prin ea insasi, nu justifica.....? la voi marea problema e paiul din ochiul vecinului si nu barna din ochiul vostru. trist! nu sunteti voi in masura sa apreciati si sa judecati experienta si cunostintele nimanui. eu va urez succes tuturor, dar o astfel de atitudine nu face cinste unui viitor magistrat.....

giovanni

Post by giovanni » 06 Sep 2008, 20:57

cory_pisycutz06 wrote:nu sunteti voi in masura sa apreciati si sa judecati experienta si cunostintele nimanui. eu va urez succes tuturor, dar o astfel de atitudine nu face cinste unui viitor magistrat.....
Tocmai aici e problema, ca intreaga cariera a juzilor se va baza exclusiv pe judecata. Tocmai de aceea daca am sa reusesc la examen am sa aleg parchetul, ca sa nu fiu nevoit sa dau castig de cauza unuia sau altuia. Din 2003 incoace procun nu mai face altceva decat sa propuna, e treaba celui cu "ciocanelul" ce solutie va da. Chiar nu inteleg de ce toti se bat pe locurile de judecatori, cand eu unul postura de procuror o percep mai favorabila.

croxana42

Post by croxana42 » 06 Sep 2008, 21:02

Buna,

Nu stiti, se poate da derogare pt. cateva zile daca nu ai vechime mai mult de 5 ani?

eu doar in 24.11 implinesc 5 ani vechime :(

cory_pisycutz06

Post by cory_pisycutz06 » 06 Sep 2008, 21:11

incearca sa suni la CSM si sa intrebi. vechimea rezulta din adeverinta eliberata de Barou, daca esti avocat.....daca te descurci....desi, e delicata problema. poate totusi gasesti intelegere la CSM, eu iti urez mult noroc!

croxana42

Post by croxana42 » 06 Sep 2008, 22:00

Multumesc de raspuns
sunt consilier juridic, si dovedirea vechimii o fac cu cartea de munca+adeverinta de la angajator...
o sa sun luni.

nero

Post by nero » 06 Sep 2008, 22:06

cory_pisycutz06 wrote:si cu ce suntem de vina, noi, cei cu peste 5 ani vechime? de ce trebuie sa suportam remarcile rautacioase si tendentioase ale viitorilor inmisti? uitati ca si noi am sustinut examene destul de dure, defintivat etc? si pe ce te bazezi cand spui ca simpla vechime, prin ea insasi, nu justifica.....? la voi marea problema e paiul din ochiul vecinului si nu barna din ochiul vostru. trist! nu sunteti voi in masura sa apreciati si sa judecati experienta si cunostintele nimanui. eu va urez succes tuturor, dar o astfel de atitudine nu face cinste unui viitor magistrat.....
O reactie care nu mai are nevoie de nicio replica. Este clar ca esti iritata. Imi cer scuze daca te-am necajit. Nu asta a fost in intentia mea. Adevarul insa, oricat de dureros este, trebuie recunoscut pana la urma. Bafta!! :cafea:

cory_pisycutz06

Post by cory_pisycutz06 » 06 Sep 2008, 22:16

nu m-ai ncajit, Nero, nu ma sensibilizez eu asa usor! doar ca se fac afirmatii hazardate si fara suport real. discutabila, ca sa ma exprim elegant, a fost admiterea prin interviu, la care slava Domnului, s-a renuntat. chiar daca noi sustinem acest examen cu codurile pe masa, nu inseamna ca invatam mai putin sau ca suntem niste neaveniti care obtin un post de magistrat fara sa-l merite. si voi, cand veti deveni magistrati, tot cu codurile veti intra in sala de sedinte. si, daca ati fost curiosi, ati vazut ca au existat si grile, marea majoritate, la care codurile n-au fost de nici un folos. de prisos alte comentarii, il las pe parole si altii ca el, sa se simta bine atunci cand fac afirmatii veninoase...

giovanni

Post by giovanni » 06 Sep 2008, 22:27

O fi pe la pescuit Parole de nu raspunde...

corrine

Post by corrine » 06 Sep 2008, 22:50

cory_pisycutz06 wrote:nu m-ai ncajit, Nero, nu ma sensibilizez eu asa usor! doar ca se fac afirmatii hazardate si fara suport real. discutabila, ca sa ma exprim elegant, a fost admiterea prin interviu, la care slava Domnului, s-a renuntat. chiar daca noi sustinem acest examen cu codurile pe masa, nu inseamna ca invatam mai putin sau ca suntem niste neaveniti care obtin un post de magistrat fara sa-l merite. si voi, cand veti deveni magistrati, tot cu codurile veti intra in sala de sedinte. si, daca ati fost curiosi, ati vazut ca au existat si grile, marea majoritate, la care codurile n-au fost de nici un folos. de prisos alte comentarii, il las pe parole si altii ca el, sa se simta bine atunci cand fac afirmatii veninoase...
Ma bag si eu in seama, in discutia asta,intrucat am facut anterior un comentariu si ma simt putin vizata. Intentia mea nu a fost aceea de a sublinia ca ar fi nepregatiti/ incompetenti ,cei care sustin examenul de admitere direct pe post.Problema mea(si a celor ca mine) este aceea ca nu putem intelege cum domnii de la csm ,dau pentru acest examen ,grile infinit mai usoare decat cele care se dau ptr admiterea la inm.Si cred ca deosebirea intre gradul de dificultate al celor 2 tipuri de grile,in sensul sustinerii mele e ,mai mult decat vizibila

cory_pisycutz06

Post by cory_pisycutz06 » 06 Sep 2008, 23:07

no comment! fiecare are dreptate din punctul lui de vedere, iar adevarul, ca de obicei, e undeva la mijloc.....ma bucur insa, ca exista si persoane de bun simt pe acest site, care isi pot exprima nemultumirile elegant, fara sa lezeze pe nimeni. succes va doresc!

giovanni

Post by giovanni » 06 Sep 2008, 23:08

Hai s-o luam altfel, Corinne. Nu ai observat ca noi, tinereii, suntem din ce in ce mai nepregatiti de la an la an? Ce se va intampla peste 10 ani daca acest regres continua? Scade baremul la 60?

Post Reply