cesiune

Discutii privind Societatile Comerciale
Post Reply
mirela_mogos

cesiune

Post by mirela_mogos » 17 Jul 2008, 14:43

Buna ziua,
problema mea este urmatoarea. In 2001 am infiintat un SRL cu un prieten, iar in 2003 i-am cesionat partile sociale. Prietenul insa nu a inregistrat cesiunea la registru, pe motiv ca a uitat, iar acuma s-a trezit ca vrea sa inregistram cesiunea, dar sa refacem actele cu 2008, pe motiv ca registrul comertului nu vrea sa-i primeasca actele ca sunt prea vechi si sumele sunt in lei vechi. Ce pot face in cazul acesta? Pot solicita eu inregistrarea la registrul comertului sau trebuie sa-l dau in judecata sa-l oblig sa le inregistreze?
Va multumesc

serafim

Post by serafim » 20 Jul 2008, 14:55

verifica registrele contabile si daca nu te incurca in sensul ca nu ti se aduce nici un prejudiciu !!!!
refa actele cu data recenta!
daca nu...da-l in judecata sa nu te trezesti cu datorii de achitat !!!

4wings

Post by 4wings » 22 Jul 2008, 13:01

Trebuie semnat un act aditional nou si eventual incheiat un contract nou de cesiune parti sociale, in lei noi, cu data de 2008. Nu ai pentru ce sa-l dai in judecata, actul aditional se refera strict la cesiunea partilor sociale, nu la eventuale tranzactii paguboase incheiate cu tertii, care au prejudiciat firma. Daca in acest caz se aplica termenul general de prescriptie, e perimata si trimiterea in judecata pentru depasirea termenului legal de inregistrare a unei mentiuni la Registrul Comertului. Interesant este insa de aflat daca tu erai si administrator al firmei, desi ma indoiesc ca in 7 ani nu ai aflat de semnarea unor hartii care de regula antreneaza raspunderea administratorului (exceptand situatia in care amandoi erati administratori). Tot ce poti sa-i ceri e ca aceasta cesiune sa se faca pe cheltuiala lui si sa speri ca nu se vor fi depus de catre eventuali debitori cereri de deschidere a procedurii de insolventa, admise.

Post Reply