Nulitate act sesizare

Discutii privind Dreptul Penal
justitiabilul

Hai sa mai emit o parere...

Post by justitiabilul » 24 Jan 2005, 12:02

Cata vreme nu s-a dispus IUP, solutia nu poate fi decat NUP.
E fara relevanta ca a fost pusa pe rol cauza daca din punct de vedere procedural nu s-a pus in miscare actiunea penala.

Infractiunile de fals necesita o faza de urmarire penala, asta presupunand si incepere a urmaririi si eventual scoatere.

Daca din greseala judecatorul a trecut direct la cercetare judecatoreasca, apoi a realizat ca nu s-a facut urmarirea penala si a trimis dosarul la Parchet nu inseamna ca s/a pus in miscare actiunea penala, caci ar insemna sa admitem fie ca suntem intr-o cauza in care UP s-a terminat (ceea ce nu e cazul, caci nici nu a inceput) fie ca suntem in faza de U.P., cu actiunea penala pusa in miscare. Dar aceasta varianta este exclusa, pentru ca in faza de UP, actiunea penala se pune in miscare doar de catre procuror, prin ordonanta.

elis

Post by elis » 24 Jan 2005, 12:09

Procurorul spune ca daca a fost citat ca inculpat inseamna ca actiunea penala a fost pusa in miscare.

justitiabilul

Procurorul spune...

Post by justitiabilul » 24 Jan 2005, 12:25

Si esti de acord???
Si eu am citat un faptuitor scriind pe citatie invinuit. Asta inseamna ca se incepuse urmarirea penala?

elis

Post by elis » 24 Jan 2005, 12:33

Normal ca nu sunt de acord!

justitiabilul

Post by justitiabilul » 24 Jan 2005, 12:44

Bine, faptul ca noi suntem de acord, nu inseamna ca procurorul e si el de acord. Dar, ca diletant in meseria asta, mi se pare ca solutia riguroasa e cea aratata de mine. Finalitatea e aceeasi, totusi, in ambele cazuri, asa ca procurorul respectiv ar trebui sa rupa pisica in vreun fel.

Post Reply