neacceptare divort

Familiei
Post Reply
ghibi79

neacceptare divort

Post by ghibi79 » 27 May 2008, 12:35

ce se intampla in momentul in care sotul este vinovat, el depune cerere de divort, iar eu nu sunt de acord. ne poate legea desparti daca unul din noi nu este de acord?daca demonstrez ca el este vinovat?daca eu vreau sa dau o sansa casnicii, chiar daca el ma inselat?

kinga

Post by kinga » 27 May 2008, 12:40

daca el vrea sa divorteze.... tot cu divort se va termina....

da .. onor instanta ..si legea

si ca el este vinovat??? so what?? se pronunta divortul din culpa lui... banuiesc ca nu-l intereseaza .....

si daca tot vrea divortu..... tu pentru ce insisti??? dragoste de a sila ....

te-a inselat odata.. crezi ca nu te va insela inca odata???

chiar iti place rolul asta??? :evil: :evil:

AllyMcBeal

Post by AllyMcBeal » 27 May 2008, 14:30

Daca se reiese din probe ca sotul reclamant este singurul vinovat de destramarea relatiilor conjugale,i se respinge actiunea si oamenii raman casatoriti...
Pana "data viitoare"...

gstefan5

Post by gstefan5 » 27 May 2008, 15:04

Faci intampinare, demonstrezi ca vina apartine exclusiv reclamantului, ceri respinngerea divortului si gata, ramai maritata.

smill

Post by smill » 27 May 2008, 15:34

Intrebarea este cum o sa mai poti continua casnicia stiind ca in orice moment o sa fi din nou inselata?Pentru ca asta se va intimpla.

liloo

Post by liloo » 27 May 2008, 17:55

gstefan5 wrote:Faci intampinare, demonstrezi ca vina apartine exclusiv reclamantului, ceri respinngerea divortului si gata, ramai maritata.
Nu cred.
Eu n-am vazut actiuni de divort respinse decat prin culegerile de jurisprudenta dinainte de 1989.

gstefan5

Post by gstefan5 » 27 May 2008, 19:02

Luna trecuta, nu stiu exact cand, la B1 tv, la Radu Moraru au fost 2 emisiuni cu 2 cazuri distincte in care instanta nu i-a divortat. (intr-unul din cazuri era vorba de un preot).

paisie

Post by paisie » 27 May 2008, 21:47

exista si foarte multe divorturi respinse pentru diverse motive, dar in cazul asta daca se administreaza probele corect se respinge cererea de divort cu brio si ramaneti casatoriti pana incep bataile :P ca daca de bunavoie nu vrei te face el sa vrei pana la urma :-x

AllyMcBeal

Post by AllyMcBeal » 28 May 2008, 12:38

Liloo,
Nu de multa vreme a venit la mine unun sa-i fac un recurs,ca in prima instanta i-a divortat pe culpa comuna,dar in apel s-a desfiintat sentinta,ca tanti se opunea si el era cel cu "bube-n cap".
Am mers putin pe santaj,ca el renunta la vizitarea cu ridicare,iar ea sa fie de acord cu divortul. Strict procedural nu prea mergea,dar instanta a aplicat legea in spiritul,nu in litera ei.
Si a divortat omul pana la urma si si-a putut vedea linistit de amanta care urma sa nasca...

liloo

Post by liloo » 28 May 2008, 19:27

N-am mai vazut sa se respinga cereri de divort de foarte mult timp.
Chiar ma intreb daca nu se incalca art. 8 din Conventie daca se respinge cererea de divort.

Post Reply