Stabilire program vizitare minor
Stabilire program vizitare minor
Trebuie introdusă în cauză şi Autoritatea tutelara pentru stabilirea programului de vizitare? Se va face anchetă socială? Dacă da, ce obiective va avea ancheta? Precizez că părţile au divorţat de curând şi anchetă socială există la dosar, însă nu s-a cerut la vremea respectivă stabilirea vreunui program de vizitare, în speranţa ca se vor înţelege după divorţ, lucru care evident nu s-a întâmplat.
E un caz banal pentru avocat, dar de importanta covarsitoare pentru parinte. Practica instantei unde am introdus actiunea, competenta in cauza e cam asa: vreo 10 ore in prima si a treia sambata a lunii + cate o sapt. in vacanta de vara si inca o sapt. in vacanta de iarna.
Eu am cerut ceva mai mult, ca sa avem de unde scadea.
Eu am cerut ceva mai mult, ca sa avem de unde scadea.
Giovanni
nu ai nevoie de ancheta sociala ancheta se face doar pt. incredintarea minorului in timpul procesului de divort
se sesizeaza instanta sau se autosesizeaza instanta
nu trebuie obiective cei de la autoritatea tutelara de la domiciliul parintilor ( unul poate sa paraseasca domiciliul conjugal; si atunci ancheta se va efectua la domiciliul nou al acestuia.
se consemneaza daca parintele lucreaza ce conditii de locuit are sta in gaza apartament sau casa proprietate, nr. camere, nr, persoane care locuiesc in acel spatiu...tipul spatiului permite cresterea minorului este mucegai, igrasie, dezordine, curateni etc. cam in asta consta ancheta sociala !
nu ai nevoie de ancheta sociala ancheta se face doar pt. incredintarea minorului in timpul procesului de divort
se sesizeaza instanta sau se autosesizeaza instanta
nu trebuie obiective cei de la autoritatea tutelara de la domiciliul parintilor ( unul poate sa paraseasca domiciliul conjugal; si atunci ancheta se va efectua la domiciliul nou al acestuia.
se consemneaza daca parintele lucreaza ce conditii de locuit are sta in gaza apartament sau casa proprietate, nr. camere, nr, persoane care locuiesc in acel spatiu...tipul spatiului permite cresterea minorului este mucegai, igrasie, dezordine, curateni etc. cam in asta consta ancheta sociala !
din practica va spun ca se citeaza Autoritatea Tutelara si se face ancheta sociala la parintele care cere dreptul de vizita. Ancheta este utila tocmai pentru a se stabili daca exista conditiile cerute pentru o buna crestere si educare a minorului pe perioada in care isi viziteaza parintele, cu atat mai mult daca s-a solicitat 1 luna in vacanata de vara, etc...