CEDO - Ultima solutie ?

Curtea Europeana a Drepturilor Omului
Post Reply
ionelfox

CEDO - Ultima solutie ?

Post by ionelfox » 26 Mar 2008, 17:05

Sunt unul dintre cei care s au saturat de sa astepte dupa Statul Roman si Fondul Proprietatea si in consecinta as dori sa intentez un proces la CEDO .
Ce sanse de castig am ? sau ce sfaturi puteti sa mi dati ? , care ar fi costurile unui astfel de proces ?
Si ca sa ajung la CEDO trebuie sa am ceva procese la activ impotriva Statului Roman ? sau direct CEDO ? :grin:

wittmann

Post by wittmann » 26 Mar 2008, 19:28

Pai cum vrei sa te sfatuiasca cineva daca nu spui si care-i problema?

ionelfox

Post by ionelfox » 26 Mar 2008, 19:54

Ok scuze :grin:

Familia mea a fost deposedata abuziv de un teren , si am primit nici o despagubire ,am facut dosat care l am inaintat Primariei pe baza legi 10 /2001 , am primit instintare ca dosarul meu a ajuns la Bucuresti .
Intre timp am verificat daca am toate actele la dosar , ulterior am informat ca dosarul meu este in curs de solutionare
Am facut si cateva petiti , dar fara nici un rezultat

pojy

Post by pojy » 26 Mar 2008, 20:59

da. cedo e ultima solutie dar nu in sensul in care ai folosit tu titlul, ci in sensul ca poti apela la aceasta jurisdictie abia dupa ce ai epuizat toate caile interne de atac.
ori din cate am inteles eu dosarul tau inca e in fata unei autoritati din administratie, nici macar nu a ajuns in instanta ca sa parcurga toate gradele de jurisdictie prevazute pentru el.

a doua observatie e ca cedo nu iti va recunoste dreptul in mod direct (in sensul ca sa-ti dea inapoi terenul), ci va constata incalcarea conventiei de catre statul roman si il va sanctiona pt asta, iar pe chestiunile privind fondul "proprietatea" in ultimul timp, fiind multe cereri pe rolul curtii privind aceasta problema, sumele la care il obliga pe statul roman au o tendinta de diminuare si oricum nu reprezinta contravaloarea bunului pe care nu ti-l retrocedeaza statul roman.

ionelfox

Post by ionelfox » 27 Mar 2008, 07:57

As mai avea o intrebare :grin: , si in acest caz care ar fi cea mai inteligenta miscare ? sa astept listarea Fondului ?

Multumesc

wittmann

Post by wittmann » 27 Mar 2008, 12:57

Depinde cata rabdare ai; listarea nu se va intampla mai devreme de sfarsitul lui 2008.

ionelfox

Post by ionelfox » 27 Mar 2008, 18:30

Eu am o teorie :grin: , daca pot sa - i spun asa , Guvernul tot amana listarea Fondului pentru ca anumite persoane sa cumpere actiuni la un sfert din pretul real .
Acest lucru se intampla de ceva vreme sunt multi oameni diperati care vand ( si ca sa arate caracterul lor Guvernanti profita de oameni in varsta ) .
Ar fi bine ca fondul sa se listeze chiar si la inceputul lui 2009 , dar __________

Post Reply