salut tuturor
nu sunt jurist , dar incerc sa fiu un om drept.
am doua probleme .
1 . o cunostinta saraca din bucuresti si-a pierdut mama de 90 ani , senil-dementa si o gramada de alte afectiuni. mama nu a fost niciodata pensionara , nu a primit ajutor social sau alt sprijin din partea societatii.
dupa inmormantare , fiica se prezinta in fata autoritatii locale pentru a solicita ajutorul de inmormantare. raspunsul a fost scurt. NU ARE DREPTUL .
ASA SA FIE ?
2 . fratele aceleiasi cunostinte ,care locuia cu mama decedata , NEBUN ,CU SCHIZOFRENIE AVANSATA SI DOCUMENTATA , de mai bine de 15 ani , a ramas in grija surorii sale . Nu are pensie , nici alt tip de ajutor si este necooperant in relatia cu autoritatile.
intrebare : ce se poate face pentru instituire de tutela sau internare fortata,pensionare sau trecerea in subzistenta statului .
multumesc [/list][/quote]
ajutor deces
Tiendo, din pacate la pct. 1... raspunsul este DA... nu are dreptul..
la pct.2...
procedura este olecuta mai lunga..
so.. comisia speciala pentru handicapati.. cum ca X sufera de.... boala X.... nu poate sa aiba grija de el , comisia pentru handicapati in acest sens emite o decizie..mai mult ca sigur handicap gr.III ....(
citez din memorie.. dar cred ca asta este cel mai grav..)
cu decizia respectiva se prezinta sora la primarie... autoritatea tutelara.....
urmeaza procedura punerii sub interdictie... si dupa ce a fost pus sub interdictie.. se numeste curator... (sora daca are grija de ea...) se beneficieaza de toate drepturile prevazute de lege pentru handicapati... pensie, ajutoare etc....
la pct.2...
procedura este olecuta mai lunga..
so.. comisia speciala pentru handicapati.. cum ca X sufera de.... boala X.... nu poate sa aiba grija de el , comisia pentru handicapati in acest sens emite o decizie..mai mult ca sigur handicap gr.III ....(

cu decizia respectiva se prezinta sora la primarie... autoritatea tutelara.....
urmeaza procedura punerii sub interdictie... si dupa ce a fost pus sub interdictie.. se numeste curator... (sora daca are grija de ea...) se beneficieaza de toate drepturile prevazute de lege pentru handicapati... pensie, ajutoare etc....
ajutor deces
multumesc kinga.
1 . trag concluzia ca ro.e mai bolnava decat credeam .
2 . daca ar fi posibil de tratat cu nebunul s-ar fi rezolvat de mult,dar cum am zis , e complet necooperant , nimeni nu poate sa-i intre sub piele , nu doctor,nu politie,nu asistenti sociali,etc.etc. iar sora care il ingrijeste inafara de faptul ca nu are venit , e terorizata cumplit de individ .
ce-i de facut
t
1 . trag concluzia ca ro.e mai bolnava decat credeam .
2 . daca ar fi posibil de tratat cu nebunul s-ar fi rezolvat de mult,dar cum am zis , e complet necooperant , nimeni nu poate sa-i intre sub piele , nu doctor,nu politie,nu asistenti sociali,etc.etc. iar sora care il ingrijeste inafara de faptul ca nu are venit , e terorizata cumplit de individ .
ce-i de facut
t