Mostenire vacanta?
Mostenire vacanta?
Ion , nepot al sotiei lui x, se oliga sa intretina si sa inmormanteze pe cei doi in schimbul casei si terenului. Sotia moare si ramane doar x care este ingrijit de Ion pana moare si el, insa nu apuca sa faca vreun cntract nici macar in forma scrisa. Statul culege mostenirea ca si vacanta. Am facut actiune in justitie solicitand instantei sa dea o hotarare car sa tina loc de contract de intretinere si sa indelineasca obligatiile asumate de catre defunct in timpul vietii, adica sa incheie contractul in forma autentica . Ce sanse sunt ? Alte idei?
Am o curiozitate : cu cine te judeci?
Daca nu ai nici o urma de inscris...eu nu vad nici o sansa.
Eu vad doar un drept de creanta,pe care sa-l valorifici impotriva statului - care a cules mostenirea vacanta.
S-au indeplinit deja formalitatile prin care a luat statul mostenirea?
Daca obtii creanta,poti incerca o executare silita imobiliara pe acea casa,si sa ai norocul sa fii adjudecatar.
Eu vad doar un drept de creanta,pe care sa-l valorifici impotriva statului - care a cules mostenirea vacanta.
Daca obtii creanta,poti incerca o executare silita imobiliara pe acea casa,si sa ai norocul sa fii adjudecatar.
Cu statul ma judec, prin MF, care nu prea au chef sa-l dea afara pe intretinator, dar sunt obligati...s-au indeplinit formalitatile si statul a cules mostenirea, insa ei ar accepta dovedirea acelui cotract si cu martori, problema e ca nici instanta nu prea poate face mare lucru. E o casa mica la tara cu putin teren, as vrea sa ajut omul sa nu o piarda si nu stiu cum. Colaborez cu serviciul juridic al MF sa gasim o varianta..insa... :(AllyMcBeal wrote:Am o curiozitate : cu cine te judeci?
Denominatus nepotul nu vine la mostenirea matusii , a mostenit-o barbatul ei, cu ani in urma cand a murit.
Sotia a decedat acum vreo 3 ani,iar nepotul nu si-a exercitat dr.de optiune succesorala, asadar sotul,acceptand tacit este singurul care a cules intreaga mostenire. Dupa atata timp nu se mai poate face nimic in acest sens. Suntem de acord, Denominatus ? Iti apreciez raspunsurile pe acest topic si pe altele, bineinteles. 

Mai, tu cu cine tii? Cu ursul din padure?
Bineinteles ca si-a exercitat dreptul de optiune succesorala. Acceptarea tacita a succesiunii. Orice act a facut in calitate de mostenitor dovedeste acceptarea tacita.
Daca a luat un mileu din casa matusii, in calitate de mostenitor, sa faca bine sa-l depuna la dosar ca proba. Daca a lucrat pamantul/gradina, si a vandut ceva din productia pamantului, pastrand banii, iata alta dovada ca s-a considerat mostenitor al matusii....
Chestia cu martorii e subtirica rau, si la mijloc si pe toate partile. Nu stiu ce ai putea sa faci tu cu martorii cand e vorba de un teren.
Ce rau e in a sta de vorba cu omul despre acceptarea mostenirii? Poate isi aduce aminte ceva-ceva...
Certificatul de mostenitor in care nu au fost inclusi toti mostenitorii e nul absolut, deci actiunea nu e prescrisa. Si te judeci cu statul (oamenii de la MF) pe anularea certificatului de mostenitor al sotiei, pe urma cu statul in anularea certificatuluide mostenitor al sotului, si.... gata.
Tot mai bine decat nimic.
Iar daca iese prost cu succesiunea, nu-ti inchide calea pe care vroiai tu sa mergi...
Bineinteles ca si-a exercitat dreptul de optiune succesorala. Acceptarea tacita a succesiunii. Orice act a facut in calitate de mostenitor dovedeste acceptarea tacita.
Daca a luat un mileu din casa matusii, in calitate de mostenitor, sa faca bine sa-l depuna la dosar ca proba. Daca a lucrat pamantul/gradina, si a vandut ceva din productia pamantului, pastrand banii, iata alta dovada ca s-a considerat mostenitor al matusii....
Chestia cu martorii e subtirica rau, si la mijloc si pe toate partile. Nu stiu ce ai putea sa faci tu cu martorii cand e vorba de un teren.
Ce rau e in a sta de vorba cu omul despre acceptarea mostenirii? Poate isi aduce aminte ceva-ceva...

Certificatul de mostenitor in care nu au fost inclusi toti mostenitorii e nul absolut, deci actiunea nu e prescrisa. Si te judeci cu statul (oamenii de la MF) pe anularea certificatului de mostenitor al sotiei, pe urma cu statul in anularea certificatuluide mostenitor al sotului, si.... gata.

Tot mai bine decat nimic.
Iar daca iese prost cu succesiunea, nu-ti inchide calea pe care vroiai tu sa mergi...