Un salariat isi da demisia .
In perioada de preaviz nu se prezinta la serviciu , dar aduce bilet de iesire din spital ( fara certificat medical , deoarece epuizase cele 183 zile de Cm ) .
Preaviz =30 zile.
In ziua a 27 -a de preaviz prezinta certificat medical ce atesta incapacitatea totala de munca , invaliditate de gradul II.
Salariatul cere sa i se intocmeasca dosarul de pensionare.
Care dintre clauzele de incetare va prevala : demisia sau pensionarea pt invaliditate?
Substratul spetei este ca a adus un prejudiciu unitatii de peste 1miliard si nu l-am putut nici cerceta disciplinar , iar cercetarea penala dureaza de peste un an . Si mai este o clauza in CCM ca daca ii trece "boala" unitatea este obligata sa-l angajeze.
Multumesc pentru orice sfat!
clauze de incetare CIM in concurs
Re: clauze de incetare CIM in concurs
huu..Danana wrote:Un salariat isi da demisia .
In perioada de preaviz nu se prezinta la serviciu , dar aduce bilet de iesire din spital ( fara certificat medical , deoarece epuizase cele 183 zile de Cm ) .
Preaviz =30 zile.
In ziua a 27 -a de preaviz prezinta certificat medical ce atesta incapacitatea totala de munca , invaliditate de gradul II.
Salariatul cere sa i se intocmeasca dosarul de pensionare.
Care dintre clauzele de incetare va prevala : demisia sau pensionarea pt invaliditate?
Substratul spetei este ca a adus un prejudiciu unitatii de peste 1miliard si nu l-am putut nici cerceta disciplinar , iar cercetarea penala dureaza de peste un an . Si mai este o clauza in CCM ca daca ii trece "boala" unitatea este obligata sa-l angajeze.
Multumesc pentru orice sfat!
sa vedem...
in perioada de preaviz... concediu medical...
este suspendat CIM.. inclusiv peroada de preaviz...
de ce preaviz de 30 de zile????
parca codul muncii vorbeste de 15 zile..... e functie de conducere????
pensie... ca motiv de desfacere....
iar dupa pensie.... ai 3 ani sa recuperezi dauna....
ce are pensia... cu raspunderea patrimoniala????
macar stii ce sa popresti....
litigiu de munca..
penal???
di ce????
dureazaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
da, are functie de conducere.
Nu se vrea revenirea lui in unitate in caz ca scapa basma curata din dosarul penal.
S-a facut plangere penala impotriva lui si este cercetat pentru delapidare.
Problema pt mine este ca in perioada de preaviz nu a adus certificat medical ci doar bilet de iesire din spital.
Aceasta spitalizare suspenda termenul de preaviz , bun!
Apoi de la data cand imi aduce certificat de incapacitate de munca si pana la emiterea deciziei de pensionare ce fac cu el?
Nu se vrea revenirea lui in unitate in caz ca scapa basma curata din dosarul penal.
S-a facut plangere penala impotriva lui si este cercetat pentru delapidare.
Problema pt mine este ca in perioada de preaviz nu a adus certificat medical ci doar bilet de iesire din spital.
Aceasta spitalizare suspenda termenul de preaviz , bun!
Apoi de la data cand imi aduce certificat de incapacitate de munca si pana la emiterea deciziei de pensionare ce fac cu el?