Neindeplinirea conditiilor de munca

Discutii privind litigiile de munca
Post Reply
mihaelatodoran

Neindeplinirea conditiilor de munca

Post by mihaelatodoran » 26 Feb 2008, 10:37

Lucrez in domeniul informatic si de curand am avut o situatie la locul de munca care a generat nemultumiri.

Datorita unor lucrari facute de Electrica nu am avut electricitate de la ora 9 la ora 15 intr-o zi nefiind posibli sa lucram.
Seful nostru a considerat ca aceste ore trebuiesc recuperate sau o sa fie scazute din orele suplimentare.
Este legal asa ceva?
atat timp cat nu s-au indeplinit conditiile normale de munca de ce este defavorizat angajatul?
daca imi poate spune cineva va rog spune un articol de lege unde sunt reglementate aceste lucruri sau unde as putea sa caut.

Va multumesc

Mihaela

kinga

Post by kinga » 26 Feb 2008, 12:19

o intrebare...
de la 9 la 15 ati stat la job.. la dispozitia onor sef... sau ati fost liberi???

mihaelatodoran

Post by mihaelatodoran » 26 Feb 2008, 12:38

Au fost persoane care au fost prezente in firma la dispozitia sefului si altele sau nu au venit deloc, pana de curent fiind anutata de electrica din timp.

Mailul in care am fost anuntati ca orele se considera nelucrate a fost trimis cu o zi inainte de pana de curent si suna ceva de genul :

Cine are posibilitate sa lucreze acasa, poate sa o faca, activitatiile fiind verificate ulterior de catre persoana responsabila.

Cei care nu pot lucra acasa li se va scadea din orele suplimentare(care se contorizeaza) sau pentru cei care nu au ore suplimentare se vor recupera orele.

Majoritatea dintre noi nu avem posibilitate sa lucram de casa. Cei care pot lucra de casa sunt ca 10% dintre angajati.

kinga

Post by kinga » 26 Feb 2008, 12:44

deci.. sorry...
dar cam are dreptul sa procedeze asa...

in conditiile in care in ziua respectiva nu v-ati prezentat la locul de munca, timpul respectiv se recupereaza , se ponteaza invoit, sau daca opteaza asa da... poate sa scada din orele suplimentare... si pe stat de plata apareti cu 8 ore lucrate ...

Va scapa din vedere imprejurarea ca nu angajatorul a fost de vina pentru sistarea eneregiei electrice.sunt motive independente de vointa lui....

Si in asemenea conditii sincer nu inteleg rationamentul vostru...

adica sa fiu platita pentru ca am stat acasa???

Da, angajatorul are obligatia sa-ti asigure conditii de lucru...

dar acum stau si ma intreb... sotul tau poate sa divorteze de la tine.. ca nu ai facut cina.. daca de la ora 9 pana la 20 seara nu ai avut gaz???

mihaelatodoran

Post by mihaelatodoran » 26 Feb 2008, 13:29

Am inteles...

E clar pentru cei care au stat acasa asta e...Dar cei care au venit?

Intrebarea este cine ii protejeaza pe angajati? Ca eu una as fi lucrat cu mare placere, dar nu am putut, nu mi s-au oferit conditiile...

La urma urmei cum nu e nici vina angajatorului ca nu este electicitate nu e nici a angajatului ...

kinga

Post by kinga » 26 Feb 2008, 13:38

pentru cei care s-au prezentat nu e valabil... :razz: :razz:

Post Reply