Buna ziua !
Am doua intrebari la care nu stiu sa raspund si cer ajutorul vostru.
1. Credeti ca se pot face in zilele noastre aranjamente ,,murdarenn cu un notar public ?
Pentru a intelege la ce ma refer o sa dau detalii.
De 2 ani de zile sotul meu s-a separat financiar, tot atunci a luat din casa actul de vanzare cumparare al casei ( bun comun, cumparata de noi in timpul casatoriei), alte acte care dovedeau provenienta bunurilor din casa.Ulterior mi-a dat un exemplar din contractul de vanzare cumparare al imobilulului.In toamna anului trecut a scos de pe cardul suma de 3 500 lei , echivalentul a 1 000 euro(bani pe care nu i-a cheltuit pe ceva vizibil), iar putin mai tarziu au inceput amenintarile.Amenintari de genul : O sa vezi tu cine sunt eu,O sa ajungi tu sa plangi in pumni daca vei divorta de mine, O sa-ti demonstrez eu de ce sunt in stare, etc.
Datorita faptului ca in familia lui exista un precedent in ceea ce priveste un aranjament cu un norat pentru dobandirea unui imobil, m-am gandit imediat ( am facut legatura cu tot ceea ce s-a derulat in acest timp) daca nu cumva putea face un aranjament sa vanda casa fara ca eu sa fiu prezenta, sau sa fi facut un imprumut fictiv de la cineva si sa fi pus drept garantie imobilul.
Banuiesc ca daca acest lucru s-a intamplat eu nu voi putea sa aflu decat in momentul in care voi cere partajarea bunurilor.Pot eu acum sa fac ceva?
2. A doua intrebare este:Ce acte trebuie sa anexez la cererea de divort?
Am luat de pe net un model de cerere de divort, am adaptato, am certificatul de casatorie in original,copie dupa actele de nastere ale copiilor ( majori, dar inca elevi la liceu si viitori studenti), adeverinta de elev.Trebuie sa anexez in momentul depunerii si acte care sa-i dovedeasca vinovatia, sau le pot depune la primul termen de judecata ?In vara m-a lovit ( a nu stiu cata oara) si m-a amenintat ca ma omoara.Am facut plangere la politie.A primit avertisment.
Multumesc din suflet celor care imi vor raspunde.
aranjamente cu un notar public ???????????
1.Nici un notar nu se risca, daca nu sunt prezenti ambii proprietari. In plus, fiti sigura ca daca totusi instraina bunul, ar fi venit cu siguranta "cumparatorul" sa va intrebe de sanatate.
2. Luati-va un avocat bun sa va reprezinte... Ca asa toti ne pricem de pe net, dar subtilitatile doar un avocat poate sa le vada...
2. Luati-va un avocat bun sa va reprezinte... Ca asa toti ne pricem de pe net, dar subtilitatile doar un avocat poate sa le vada...