Demisia
Pentru ca tot se are in vedere dezvoltarea unei baze de date cu modele de documente pe acest minunat forum, as vrea sa colaborez si eu formuland o cerere.
1. As vrea sa stiu care sunt elementele pe care trebuie sa le contina o demisie - practic, ma intereseaza un model de demisie.
2. Cum imi poate garanta noul angajator conditiile de angajare, astfel incat sa nu ma trezesc ca, odata ce mi-am depus demisia la actualul post de munca determinat fiind de noile conditii oferite, aceste minunate conditii se evapora in momentul semnarii cu noul angajator. Se formuleaza alte conditii de angajare, mult mai dezavantajoase, pe care eu nu mai sunt in aceeasi masura sa le negociez, fiind practic .. somer.
Este o experienta amara prin care am trecut deja o data si nu vreau sa mai trec si a doua oara.
URGENT: demisie+garantii salariale (daca exista)
Demisia- ca act unilateral al salariatului nu are vreo formula sacramentala. Pur si simplu formulezi ceva de genul"...Domnule Director, subsemnatul ____ inteleg sa imi prezint demisia din functia de ___ la expirarea termenului legal de preaviz reglementat de dispozitiile art. 79 C.muncii."]
Legat de a doua problema, in momentul in care ai fost acceptat de noul angajator ii vei putea solicita o scrisoare de intentie care sa contina conditiile concrete ce au fost negociate, scrisoare care oricum ar fi fost obligatorie in conditiile art.17 C.muncii.
In baza acestei oferte ferme de angajare, iti poti permite sa demisionezi de la actualul loc de munca. In eventualitatea in care noul angajator vrea sa schimbe regulile jocului, il poti actiona in instanta si poti solicita daune in conditiile art.19 C.muncii.
Sper ca aceste informatii sa iti fie de folos.
Succes.
Legat de a doua problema, in momentul in care ai fost acceptat de noul angajator ii vei putea solicita o scrisoare de intentie care sa contina conditiile concrete ce au fost negociate, scrisoare care oricum ar fi fost obligatorie in conditiile art.17 C.muncii.
In baza acestei oferte ferme de angajare, iti poti permite sa demisionezi de la actualul loc de munca. In eventualitatea in care noul angajator vrea sa schimbe regulile jocului, il poti actiona in instanta si poti solicita daune in conditiile art.19 C.muncii.
Sper ca aceste informatii sa iti fie de folos.
Succes.