ce mai am de facut?

Familiei
Post Reply
Marusca

ce mai am de facut?

Post by Marusca » 21 Feb 2008, 19:00

Buna ziua.Sunt mama unei fetite de 12 ani care este bolnava de retard psihic cu note autiste .Sunt divortata de tatal fetei si legea a stabilit ca are dreptul sa isi vada fata de doua ori pe luna, in prima si a 3a duminica ale lunii.A venit la fata cateva luni apoi nu a mai venit dar m-a dat iar in judecata ca vrea sa ia fata la el acasa in prima si a 3a duminica din luna si o saptamana in vacanta de vara.A Castigat procesul si am facut recurs dar avocatul care s-a pus din oficiu nu s-a prezentat si s-a amanat procesul.Ce pot face in situatia asta ? pt ca nu vreau sa imi fata nu numai din motive strict materne ci doar ca fata nu il mai cunoaste,nu prea vorbeste datorita bolii si trebuie sa i se administreze medicatia cu precuzie.Lucru pe care stiu ca nu il facea nici cand eram impreuna.Stiu ca el a facut asta sa isi bata joc de mine dar se putea gandi la cat de rau ii face fetii.DAca va castiga si recursul meu si va veni executorul sa imi ia fata,iar eu nu i-o voi da, ce mi se va intampla?Va rog sa ma ajutati ca sunt disperata..... :-(

MataHari

Post by MataHari » 21 Feb 2008, 22:11

Nu cred ca ar trebui sa te impotrivesti, e normal ca si tatal sa aiba legaturi cu fetita, chiar daca crezi ca nu merita, poate ca daca e calauzit de sentimente pozitive va fi un castig pentru copil. Da-i aceasta oportunitate si evalueaza situatia in functie de cum va merge. Din inversunarea parintilor intotdeauna pierd copii.

AllyMcBeal

Post by AllyMcBeal » 22 Feb 2008, 13:25

"Inarmeaza-te" cu hartii de la medicul curant al fetei,de la psiholog,de la spitale de unde a fost (ma rog,tu stii) - din care sa reiasa ca fata are nevoie de tratament permanent,atent supravegheat,ca oricum nu realizeaza unde se afla (daca asta e situatia) - si ca nu poate fi in interesul sau sa fie mutata dintr-un loc in altul.
La dosar ar trebui sa fie obligatoriu ancheta sociala facuta de Autoritatea tutelara de la domiciliile parintilor.Daca nu e,spune in instanta.
Prezinta-te personal cand este termen de judecata.Nici nu stiu de unde vine asta cu "avocatul din oficiu" de care pomenesti.Din oficiu se da doar in cauze penale.Iar daca e vorba de asistenta juridica gratuita - tot trebuia sa stii ca trebuie sa te prezinti,ca doar tu cunosti cel mai bine situatia si tu dispui de actele necesare.
Fa-ti timp si du-te la arhiva inainte cu o saptamana de termen sa vezi ce mai este in dosar.Ar fi trebuit sa duci martori ca fata nu il cunoste,ca nu s-a ocupat indeajuns de ea...In recurs e tarziu.Poti duce doar inscrisuri (ce am spus mai sus).

krisstina

Re: ce mai am de facut?

Post by krisstina » 22 Feb 2008, 17:33

Marusca wrote:DAca va castiga si recursul meu si va veni executorul sa imi ia fata,iar eu nu i-o voi da, ce mi se va intampla?
Dacă îl împiedici în mod repetat pe tată să aibă legături cu minora, este infracţiune - art.307 alin.2.

Nu cumva să-ţi vină ideea să ameninţi sau să fii violentă.

Dacă pierzi recursul şi apare o situaţie nouă - dovedeşti că nu îi administrează corect tratamentul - poţi face o altă acţiune pentru schimbarea programului de vizitare, fără să ţi se opună cu succes autoritatea de lucru judecat.

Post Reply