Introducere cerere divort prin procura speciala
Introducere cerere divort prin procura speciala
In baza unei procuri speciale reclamantul care are resedinta in strainatate este clar ca poate fi reprezentat in procesul de divort.
Intrebare:
Cererea de divort poate fi introdusa la instanta in baza procurii speciale ?
Intrebare:
Giovanni... acu sincer... eu asa stiam ca prin exceptie cererea de chemare in judecata pentru desfacerea casatoriei se depune personal... de catre reclamant....Giovanni wrote:Nu o data a tinut in practica. Numai ca actiunea a fost respinsa pe fond, casatoria fiind oficiata in Germania. Dar asta nu are relevanta in cazul tau. Deci raspunsul este da. Acum depinde si de presedinte.
exista practica cu procura????

Kinga draga, da. Numai ca e o practica de 2 lei la o instanta pierduta prin "colbul provinciei". Oricum nu doar aici se pare ca a tinut, ci inclusiv la Judecatoria Sibiu. Nu am intrat ca personal ca avocat in acel dosar, ci indrumatorul meu. Cert este ca aceasta din urma are termen cat de curand, nu mai stiu exact, nefiind dosarul meu.
Art. 614 C.proc.civ.: In fata instantelor de fond, partile se vor infatisa in persoana, afara numai daca unul dintre soti (...) are resedinta in strainatate; in aceste cazuri, partile se vor putea infatisa prin mandatar.
Art. 612 alin. 4 mi se pare anacronic - sa-l pui pe om sa vina de la capatul lumii numai ca sa depuna cererea, dar apoi sa poata fi reprezentat.
Art. 612 alin. 4 mi se pare anacronic - sa-l pui pe om sa vina de la capatul lumii numai ca sa depuna cererea, dar apoi sa poata fi reprezentat.
Majoritatea instantelor nu mai au judecatori de serviciu, asa ca nu cred ca mai pot fi probleme cu primirea cererii.
In plus, restituirea cererii poate fi interpretata ca fiind o incalcare a dreptului de acces la justitie.
Problema mandatului trebuie rezolvata in sedinta publica, nu la registratura.
In plus, restituirea cererii poate fi interpretata ca fiind o incalcare a dreptului de acces la justitie.
Problema mandatului trebuie rezolvata in sedinta publica, nu la registratura.
Re: Introducere cerere divort prin procura speciala
Draga Gim,gim05 wrote:In baza unei procuri speciale reclamantul care are resedinta in strainatate este clar ca poate fi reprezentat in procesul de divort.
Intrebare:
Conform Cpr.civ., reclamantul este obligat sa depuna cererea personal, iar dupa ce a depus-o, dc are resedinta in strainatate, poate fi reprezentat prin mandatar cu procura speciala.
Sa-mi spui si mie dc a putut introduce cererea prin mandatar.
Bafta!