In situatia in care instanta de apel constata ca judecarea cauzei la instanta de fond s-a facut cu lipsa de procedura privind partea civila, admite apelul, desfiinteaza sentinta penala si trimite cauza spre rejudecare la aceeasi instanta.cristal wrote:Avem o sentinta pronuntata pe lipsa de procedura. Partile civile nu au fost legal citate. Este corecta hotararea instantei, de a trece la dezbateri in lipsa de procedura si de a pronunta sentinta?
Nulitate?
Re: ............
Citarea prin afisare la usa instantei este o modalitate de citare neprevazuta de cpp !!!cristal wrote:In privinta citarii, am auzit acum cateva zile in timpul unei judecati penale, ca judecatorul a spus ceva interesant despre citare si anume: eu arat ca s-a cerut la termenul trecut realizarea publicitatii prin afisare iar judecatorul spune ca intro cauza penala ( in speta fiind vorba despre inselaciune si evaziune fiscala) nu este suficienta realizarea publicitatii doar prin afisare trebuind neaparat citate partile legal si la sediul social, domiciliu,etc.adnonses wrote:dar tinand cont ca a fost citata legal(banuiesc)...
Ma poate lamuri cineva in privinta citarii?
Daca nu se realizeaza citarea legal, la sediul social ci doar prin afisare si se trece la debateri pe fond, imediat instanta ramanand in pronuntare, avem nulitate absoluta?
decizia 1086/2007 a Curtii Constitutionale
http://www.ccr.ro/decisions/pdf/ro/2007/D1086_07.pdf
Inainte de modificarea CPP prin Legea nr 356/2006 am solicitat citarea la efectuarea tuturor actelor de urmarire penala, lucru ignorat total de procurori.
Apoi a intrat in vigoarea Legea nr 356/2006 prin care se restrange dreptul avocatului, restrangere declarata ulterior anticonstitutionala.
Credeti ca cererea de restituirea a dosarului pentru refacerea urmarii penale va avea sorti de izbanda ?
Inainte de modificarea CPP prin Legea nr 356/2006 am solicitat citarea la efectuarea tuturor actelor de urmarire penala, lucru ignorat total de procurori.
Apoi a intrat in vigoarea Legea nr 356/2006 prin care se restrange dreptul avocatului, restrangere declarata ulterior anticonstitutionala.
Credeti ca cererea de restituirea a dosarului pentru refacerea urmarii penale va avea sorti de izbanda ?