Atac la un Contract Vanzare-Cumparare

Familiei
Post Reply
john127

Atac la un Contract Vanzare-Cumparare

Post by john127 » 23 Nov 2007, 04:40

Buna seara,

Dupa multe discutii foarte neplacute, m-am gandit ca ar fi bine sa incep sa ma informez si eu, in cazul in care se va ajunge si la asa ceva.

Parintii mei trec printr-un divort, iar eu sunt undeva la mijloc..

Problema mea este urmatoarea:
- am 2 proprietati pe numele meu, pe care tatal meu m-a amenintat ca mi le ia inapoi printr-un proces, iar eu voi beneficia numai de 1 patrimea din suma proprietatilor respective
- aceste proprietati au fost intai pe numele parintilor mei ---> dupa care au fost pe numele bunicii mele (care a decedat) ---> iar apoi au ajuns pe numele meu.
- de fiecare data a fost intocmit un contract de vanzare-cumparare
- eu eram major atunci cand s-au trecut proprietatile pe numele meu

acum, intrebarea: chiar are sanse parintele sa-si recupere proprietatile, dovedind ca in momentul incheierii contractului de vanzare-cumparare eu nu am avut acea suma de bani.. (in contract insa se specifica atat din partea vanzatorului, cat si din partea cumparatorul ca a primit, respectiv a dat suma aceea de bani)

Mi se pare imoral ca parintele sa faca asa ceva, insa imoral ar fi sa poate cineva sa-si recupereze un bun dupa ce l-a dat altcuiva (mai ales in cazul meu, ca nu au trecut direct de pe numele parintilor pe numele meu... acum ca stau sa ma gandesc, ar trebui in primul rand sa dovedeasca ca bunica mea nu a avut banii respectivi, iar abia dupa ar putea trece la mine.)
vreau sa stiu cat de mari sunt sansele ca parintele sa poata sa faca asa ceva, chiar daca procesul va dura cativa ani).

Va multumesc pentru atentie si pentru eventuale raspunsuri !

Pappinian

Post by Pappinian » 23 Nov 2007, 09:11

john127 a spus :
1. - de fiecare data a fost intocmit un contract de vanzare-cumparare
- eu eram major atunci cand s-au trecut proprietatile pe numele meu
2. acum, intrebarea: chiar are sanse parintele sa-si recupere proprietatile, dovedind ca in momentul incheierii contractului de vanzare-cumparare eu nu am avut acea suma de bani.. (in contract insa se specifica atat din partea vanzatorului, cat si din partea cumparatorul ca a primit, respectiv a dat suma aceea de bani)
Fata de datele prezentate (in care ar fi trebuit trecuta si data efectuarii acestor tranzactii de vanzare - cumparare !!), o precizare trebuie facuta :
Intabularea pe numele tau (conform contractelor de vanzare - cumparare declarate de tine aici ca sunt pe numele tau!!!) a fost facuta ???
Daca da, atunci ii poti ura tatalui tau multa sanatate si sa se bucure de orice alte proprietati mai are, in afara acestora 2 :!: :!: :-(
Atata timp cat vanzatorul a semnat contractul de vanzare - cumparare (mai mult ca sigur in fata unui notar !!!) in care este stipulata clauza prin care recunoate ca a primit suma reprezentand contravaloarea bunului supus tranzactiei (banii pentru plata taxei notariale aferente sumei respective cat si suma de vanzare - cumparare in sine putand fi imprumutata, de exemplu, fie chiar si de la ultimul proprietar, bunica ta in acest caz, fiind vorba de fapt de o tranzactie imobiliara "in familie" - inteleg eu "acoperitoare", astfel incat nimeni sa nu poata ataca actele respective in instanta -), poti sta linistit. :bye:

john127

Post by john127 » 23 Nov 2007, 14:08

Un lucru care nu l-am mentionat si poate influenta (nu stiu), este ca bunica era bolnava atunci cand a semnat actele. Era in pat bolnava, notarul a si specificat acest lucru pe langa contractul de vanzare-cumparare.
In momentul acela nu mai avea mult de trait.. cu precizie nu stiu sa va spun acum, dar nici macar 1 luna dupa ce a semnat actele nu a mai rezistat, daca nu ma insel.

Ma gandesc totusi ca acest lucru ar putea anula contractul.....

Pappinian

Post by Pappinian » 23 Nov 2007, 18:06

john127 a completat :
... bunica era bolnava atunci cand a semnat actele. Era in pat bolnava, notarul a si specificat acest lucru pe langa contractul de vanzare - cumparare.
Avea probleme de sanatate mentala ??? Exista acte doveditoare in acest sens ??? Daca DA, contractele (la a caror semnare, banuiesc ca nu au existat si martori in afara vanzatorului, cumparatorului si notarului ...) pot fi atacate in instanta, fiind cam lovite de nulitate :!: :!: :!: :mrgreen: :mrgreen: Daca NU, aceleasi urari de sanatate tatalui ... :grin: :cafea:

john127

Post by john127 » 23 Nov 2007, 18:43

Pappinian wrote:Avea probleme de sanatate mentala ??? Exista acte doveditoare in acest sens ??? Daca DA, contractele (la a caror semnare, banuiesc ca nu au existat si martori in afara vanzatorului, cumparatorului si notarului ...) pot fi atacate in instanta, fiind cam lovite de nulitate :!: :!: :!: :mrgreen: :mrgreen: Daca NU, aceleasi urari de sanatate tatalui ... :grin: :cafea:
probleme de sanatatea mentala nu avea.. a avut cancer
ca matori, nu mai tin minte daca a mai fost si altcineva in momentul in care s-a semnat contractul de vanzare-cumparare, daca nu ma insel a fost doar: bunica, mama, tata, notarul si cu mine.

este OK pana la urma ? ma gandesc sa nu se considere cumva lipsa de discernamant, deoarece bunica era bolnava (cancer), iar contractul s-a incheiat, cand era in pat si nu putea sa se deplaseze, iar la scurt timp dupa semnarea actelor, a decedat.

iti multumesc mult pentru raspunsuri !

Pappinian

Post by Pappinian » 23 Nov 2007, 19:03

john127 a completat :
ca matori, nu mai tin minte daca a mai fost si altcineva in momentul in care s-a semnat contractul de vanzare-cumparare, daca nu ma insel a fost doar: bunica, mama, tata, notarul si cu mine.
este OK pana la urma ? ma gandesc sa nu se considere cumva lipsa de discernamant, deoarece bunica era bolnava (cancer), iar contractul s-a incheiat, cand era in pat si nu putea sa se deplaseze, iar la scurt timp dupa semnarea actelor, a decedat.
Intre incapacitatea de deplasare si lipsa de discernamint este o diferenta ce nu poate fi comentata :-? Mama si tata au avut calitatea de martori pasivi daca au asistat la semnarea contractelor, daca nu cumva chiar au semnat, in calitate de martori activi, contractele de vanzare - cumparare respective deci, in orice caz ar fi intervenit in actul de semnare in cazul in care ar fi considerat ca bunica dovedea, la momentul respectiv, o lipsa de discernamint care, prin semnarea respectivelor contracte de vinzare - cumparare, ar fi adus prejudicii materiale de orice natura familiei.

john127

Post by john127 » 23 Nov 2007, 20:49

M-am mai linistit un pic. Iti multumesc pentru informatii !

Si te astept la o bere cand ajungi prin Constanta :) :cafea:

Post Reply