Concediu de odihna.

Discutii privind litigiile de munca
Post Reply
maripe

Concediu de odihna.

Post by maripe » 21 Nov 2007, 10:24

Salariatii care sunt angajati in baza unui CIM cu timp partial , 4 ore , beneficiaza de concediu de odihna care se acorda proportional cu activitatea prestata intr-un an calendaristic .
El va beneficia de 20 zile lucratoare asa cum zice Codul Muncii sau de jumatate ?

Raluca26

Post by Raluca26 » 21 Nov 2007, 11:34

Potrivit Contractului Colectiv la nivel national pe anii 2007-2010 durata minima a concediului de odihna este acum de 21 zile lucratoare/an.

Eu am primit nu de mult de la o editura actualizarile la consilierul meu de raporturi de munca, care preciza ca un salariat cu 8 ore/ zi si unul cu 4 ore/zi trebuie sa beneficieze de acelasi nr. de zile de concediu de odihna,proportional nu cu timpul de lucru zilnic prestat (4 ore/zi), ci cu activitatea prestata in timpul anului. Deci salariatul tau va beneficia de 21 zile concediu odihna/an.Diferenta intre el si un salariat incadrat cu 8 ore/zi va fi in ceea ce priveste baza de calcul .

bibi

Post by bibi » 21 Nov 2007, 21:36

Raluca26 wrote:Potrivit Contractului Colectiv la nivel national pe anii 2007-2010 durata minima a concediului de odihna este acum de 21 zile lucratoare/an.

Eu am primit nu de mult de la o editura actualizarile la consilierul meu de raporturi de munca, care preciza ca un salariat cu 8 ore/ zi si unul cu 4 ore/zi trebuie sa beneficieze de acelasi nr. de zile de concediu de odihna,proportional nu cu timpul de lucru zilnic prestat (4 ore/zi), ci cu activitatea prestata in timpul anului. Deci salariatul tau va beneficia de 21 zile concediu odihna/an.Diferenta intre el si un salariat incadrat cu 8 ore/zi va fi in ceea ce priveste baza de calcul .
vezi si coduul muncii....

Pappinian

Post by Pappinian » 21 Nov 2007, 23:55

bibi a spus :
vezi si codul muncii....
Completare :
Codul Muncii
TITLUL III - Timpul de munca si timpul de odihna / CAPITOLUL 3 - Concediile / SECTIUNEA 1 - Concediul de odihna anual si alte concedii ale salariatilor
Art. 140. [durata concediului de odihna]
(1) Durata minima a concediului de odihna anual este de 20 de zile lucratoare.
(2) Durata efectiva a concediului de odihna anual se stabileste prin contractul colectiv de munca aplicabil, este prevazuta in contractul individual de munca si se acorda proportional cu activitatea prestata intr-un an calendaristic.
(3) Sarbatorile legale in care nu se lucreaza, precum si zilele libere platite stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil nu sunt incluse in durata concediului de odihna anual.
(4) abrogat ; Ca efect al abrogarii art. 140 alin. (4) din Codul muncii, salariatul cu timp partial va beneficia de concediu de odihna integral, intocmai ca un salariat cu norma intreaga.
QED :kiss: :floare: :floare: :floare:

Post Reply