In sistemul juridic din Romania exista o limita referitor la cite aminari pot interveni intr-un proces civil, inainte de judecarea cauzei in apel? (Apelul a avut termen de judecata in octombrie 2006 si de atunci se tot amina, spre inconvenienta paratului-reclamant)
Explicatie:
Reclamanta-parata intr-un proces civil cerut si a beneficiat pina in prezent de 3 aminari la termenul de judecare al cauzei in apel:
1. lipsa de aparare
2. a cerut recuzarea judecatorilor - respinsa
3. a ridicat o exceptie de neconstitutionalitate - respinsa
Decizia instantei de fond a fost in favoarea paratului reclamant obligind reclamanta-parata la plata cheltuielilor de judecata.
In alte sisteme de drept, aminarea judecarii cauzei in apel poate fi aminata de cel mult 3 ori, indiferent care sint motivele. Cum e situatia la noi?
As aprecia un raspuns promt.
Exista limita la nr. de suspendari?
se vorbeste despre solutionarea cauzei intr-un termen rezonabil.
nu exista o limita determinata de amanari.
oricum .. n-ar trebui sa te plangi la 3 amanari. e slabut. eu am obtinut intr-un proces vreo 6-7 (de ex. am invocat 3 exceptii la 3 termene diferite, pe a 4-a mi-a solutionat-o pe loc. si-a dat seama judecatoarea ca trag de timp
)
nu exista o limita determinata de amanari.
oricum .. n-ar trebui sa te plangi la 3 amanari. e slabut. eu am obtinut intr-un proces vreo 6-7 (de ex. am invocat 3 exceptii la 3 termene diferite, pe a 4-a mi-a solutionat-o pe loc. si-a dat seama judecatoarea ca trag de timp

Gavril a spus :
, intr - un proces de divort cc care a durat 5 in procedura din tara natala (Romania) si acum se judeca la CEDO (a ajuns la Curtea a 3 - a
), au fost peste 18 amanari (lipsa avocat, schimbat 4 avocati - rezulta amanare de fiecare data datorita timp insuficient ptr. studiu dosar, lipsa una din parti - delegatii in tzara deci, solicitare amanare -, lipsa procedura - una din parti si - a schimbat adresa de resedinta deci citarea trebuie facuta la noua adresa, etc.). Sa mai spun

Cata dreptate ai in cazul limitarii amanarilor dar ... ca sa - i ridic moralul lui Baharnu exista o limita determinata de amanari. eu am obtinut intr-un proces vreo 6-7 (de ex. am invocat 3 exceptii la 3 termene diferite, pe a 4-a mi-a solutionat-o pe loc. si-a dat seama judecatoarea ca trag de timp)

Bahar wrote:Sinteti extraordinari!
Asta da ridicare de moral! Am ajuns....in parcarea din subsolul cladirii.
Mai spuneti-mi dnastea si... desi nu f. interesata in geografie ( sa iau cimpii), nu se stie...

chiar vrei???
am un dosar in care de 12 termene nu am procedura de citare legal indeplinita...

am mai avut un dosar in care ma judecam din 2003 decembrie..am terminat acu pe 4 octombrie... si eram tare trista ca cei de la ICCJ nu au dat un termen...
in materie comerciala 4 ani.. era ceva...
drept eram debitor

si mai pot sa dau exemple..
inainte ..
sa-ti dau un distonocalm???

Multam! Dan, cred e cazun de-un Prozac (flacon, nu pastila).
Acum, daca nu m-ati lamurit!
Mai am o nedumerire... ca sa nu zic altceva.
De ce sint domnle judecatorii astia asa de crunti?
La fiecare termen sa oblige reclamantul sa faca citatia si la usa instantei si prin publicitate?!! Ca facu saracun vreo 8 prin publicitate pina acum. Iar ultimul termen s-a aminat la cererea avocatului paratului, ca nu s-a afisat si pe usa instantei.
Mai au oamenii vreo livada de meri, de maslini...dan livada de bani inca n-am auzit.
Daca stie cineva, sa ma anunte ca renunt la munca de birou si ma profilez pe agricultura.
Acum, daca nu m-ati lamurit!
Mai am o nedumerire... ca sa nu zic altceva.
De ce sint domnle judecatorii astia asa de crunti?
La fiecare termen sa oblige reclamantul sa faca citatia si la usa instantei si prin publicitate?!! Ca facu saracun vreo 8 prin publicitate pina acum. Iar ultimul termen s-a aminat la cererea avocatului paratului, ca nu s-a afisat si pe usa instantei.
Mai au oamenii vreo livada de meri, de maslini...dan livada de bani inca n-am auzit.
Daca stie cineva, sa ma anunte ca renunt la munca de birou si ma profilez pe agricultura.