Art. 132(2) Cpp - Majorare catime obiect in uzucapiune
Art. 132(2) Cpp - Majorare catime obiect in uzucapiune
Am formulat o actiune de uzucapiune pt. 950 mp teren . Partea imi spune initial ca pt restul de 250 mp teren si casa aflata pe acesti 250 are acte de proprietate . Deci ei in total au 1200 mp si o casa pe teren . Prima zi de infatisare a trecut si aflu ca de fapt partea are doar certificate de mostenitor, care stim ca nu fac proba proprietatii . Singura mea sansa acum ar fi o cerere de majorare catime obiect dar ma intreb oare cuprinzand casa in actiune cererea mea mai poate fi calificata ca majorare catime obiect sau mi-o va califica instanta ca modificare cerere si mi-o va respinge ca tardiv introdusa ? Daca aveti idee- va multumesc anticipat
Instanta nu-ti va califica cererea ca modificata si nici nu ti-o va respinge ca tardiv introdusa pentru ca potrivit art. 132(2) din C.Pr.Civ.
Cererea nu se socoteste modificata si nu se va da termen, ci se vor trece in incheierea de sedinta declaratiile verbale facute in instanta:
1. cand se indreapta greseli materiale din cuprinsul cererii;
nn2. cand reclamantul mareste sau micsoreaza catimea obiectului cererii nn
3. -------------------
4. -------------------
cel mult instanta iti va cere ulterior sustinerilor orale sa le faci si inscris (mie asa mi-a facut)
dar ce importanta au actele paratului, uzucapiunea se face pe suprafata de teren posedata ( daca sunt indeplinite conditiile sau am inteles gresit?), daca ai posedat 1200 m.p, arde-l la 1200!
Cererea nu se socoteste modificata si nu se va da termen, ci se vor trece in incheierea de sedinta declaratiile verbale facute in instanta:
1. cand se indreapta greseli materiale din cuprinsul cererii;
nn2. cand reclamantul mareste sau micsoreaza catimea obiectului cererii nn
3. -------------------
4. -------------------
cel mult instanta iti va cere ulterior sustinerilor orale sa le faci si inscris (mie asa mi-a facut)
dar ce importanta au actele paratului, uzucapiunea se face pe suprafata de teren posedata ( daca sunt indeplinite conditiile sau am inteles gresit?), daca ai posedat 1200 m.p, arde-l la 1200!