sa nu va faceti o impresie proasta despre mine. l-am semnat doar pe o parte, nimeni nu mi-a zis ca e contract. daca imi spunea, era altceva. nu mi s-a dat un exemplar, nici nu scrie nicaieri ca s-ar fi incheiat in 2 exemplare. contractul nu are pagina 1, 2, etc si e plin de obligatii...
eu deja am cumparat imobilul direct de la constructor, mai ales dupa ce am aflat ca cei de la agentie mai pusesera 1000 euro in plus la pret, pe langa comisionul de 2.5% practicat de ei. au aflat imediat si acum ma ameninta cu judecata. ce pot face??? au vreo sansa sa castige? multumesc.
contractul de vizionare al unui imobil ma obliga la ceva?
Re: contractul de vizionare al unui imobil ma obliga la ceva
depinde de clauzele inserate in acel contract. in principiu te obliga.peggyluta wrote:sa nu va faceti o impresie proasta despre mine. l-am semnat doar pe o parte, nimeni nu mi-a zis ca e contract. daca imi spunea, era altceva. nu mi s-a dat un exemplar, nici nu scrie nicaieri ca s-ar fi incheiat in 2 exemplare. contractul nu are pagina 1, 2, etc si e plin de obligatii...
eu deja am cumparat imobilul direct de la constructor, mai ales dupa ce am aflat ca cei de la agentie mai pusesera 1000 euro in plus la pret, pe langa comisionul de 2.5% practicat de ei. au aflat imediat si acum ma ameninta cu judecata. ce pot face??? au vreo sansa sa castige? multumesc.
ratiunea acelui contract este tocmai de a preveni "ocolirea" agentiei.
solicita contractul in intregime si consulta un avocat. poate se va constata ca este mai bine sa platesti comisionul solicitat (in cazul in care este rezonabil si in cazul in care ai cunoscut constructorul prin agentia respectiva.
agenda wrote:depinde de clauzele inserate in acel contract. in principiu te obliga.peggyluta wrote:sa nu va faceti o impresie proasta despre mine. l-am semnat doar pe o parte, nimeni nu mi-a zis ca e contract. daca imi spunea, era altceva. nu mi s-a dat un exemplar, nici nu scrie nicaieri ca s-ar fi incheiat in 2 exemplare. contractul nu are pagina 1, 2, etc si e plin de obligatii...
solicita contractul in intregime si consulta un avocat. poate se va constata ca este mai bine sa platesti comisionul solicitat (in cazul in care este rezonabil si in cazul in care ai cunoscut constructorul prin agentia respectiva.
multumesc pt atentia acordata. intrebarea mea era daca acest contract fara numerotare, fara mentiunea de intocmire e 2 exemplare, fara semnatura mea pe prima pagina e valabil in instanta. constructorul nu l-am cunoscut prin agentie, am aflat cine este si m-am dus la el.
daca ai semnat pe ultima pagina este valabil in principiu.peggyluta wrote:agenda wrote:depinde de clauzele inserate in acel contract. in principiu te obliga.peggyluta wrote:sa nu va faceti o impresie proasta despre mine. l-am semnat doar pe o parte, nimeni nu mi-a zis ca e contract. daca imi spunea, era altceva. nu mi s-a dat un exemplar, nici nu scrie nicaieri ca s-ar fi incheiat in 2 exemplare. contractul nu are pagina 1, 2, etc si e plin de obligatii...
multumesc pt atentia acordata. intrebarea mea era daca acest contract fara numerotare, fara mentiunea de intocmire e 2 exemplare, fara semnatura mea pe prima pagina e valabil in instanta. constructorul nu l-am cunoscut prin agentie, am aflat cine este si m-am dus la el.
nu ai cunoscut constructorul prin agentie insa apartamentul in cauza (proprietatea constructorului) este obiectul contractului... nu era mare scofala sa il gasesti... mergi cu acel contract la un avocat.