CARE ESTE EFECTUL CERERI DE SUSPENDARE SI STAMUTARE LA ICCJ

Discutii privind procedura civila
Post Reply
STOIAN

CARE ESTE EFECTUL CERERI DE SUSPENDARE SI STAMUTARE LA ICCJ

Post by STOIAN » 02 Nov 2007, 19:01

AM FACUT O CERERE DE STRAMUTARE SOLICITIND SI SUSPENDAREA PANA LA JUDECAREA STRAMUTARII, AM DEPUS DEPUS CERTIFICAT PENTRU STRAMUTARE SI COPIE DUPA CEREREA DE SUSPENDARE DAR INSTANTA NU A TINUT CONT SI A SPUS CA RAMINE IN PRONUNTAREA DOSARUL DEOARECE NU AM DEPUS CERTIFICAT PENTRU APROBAREA SUSPENDARII .
DACA SE FACE PRONUNTAREA CE EFECT MAI ARE JUDECAREA CERERI DE STRAMUTARE?

observer

Post by observer » 02 Nov 2007, 21:14

Daca ICCJ admite stramutarea dispune si cu privire la actele incheiate de instanta. Dupa unii autori sentintaar fi lovita de nulitate.

Daca nu admite stramutarea sentinta ramane valabila fiind susceptibila de a fi atacata cu apel sau recurs, dupa caz

bibi

Post by bibi » 05 Nov 2007, 12:43

bine, bine dar daca hotararea iti este favorabila poti renunta la cererea de stramutare....doar tampit sa fii si sa astepti sa se judece stramutarea si sa risti sa o mai si castigi :-D

giovanni

Post by giovanni » 05 Nov 2007, 16:59

In civil n-am avut de-a face cu stramutari, dar in penal mai nou judecatorii nici nu mai tin cont de cererile de stramutare depuse si continua judecarea cauzei, sub pretextul ca sunt abuziv formulate si oricum vor fi respinse, iar pe de alta parte nicaieri prin proceduri nu ar scrie ca cererea de stramutare ar suspenda de drept judecata.

bibi

Post by bibi » 05 Nov 2007, 17:06

numai daca iicj nu notifica cf.art.40.2 instanta asupra suspendarii...
totusi trebuie sa revin la ceea ce am scris mai sus...cererea de stramutare nu o poti retrage insa, poti sa nu o sustii...sa bagi baliverne...si astea insa cu mare atentie sa nu cumva sa te puna la plata, pt. introducere abuziva....

STOIAN

Post by STOIAN » 05 Nov 2007, 19:08

Ma judec cu o persoana influenta in judet probat prin cistigarea proceselor cu alte persoane la nivel de judet si prin pierderea acestora in afara judetelor si sunt aproape sigur ca nu i-mi va da cistig de cauza deoarece solutia data de instanta de recurs s-a facut cu incalcarea preved. art.105 privind dreptul la aparare pantru ca una din parti nu a participat la efectuarea unei expertize judiciare intr-un alt dosar iar acea expertiza a fost respinsa de instanta de fond respectiv judecatoria in dosarul curent dar a fost admisa de instanta de recurs desi in acest dosar instanta de fond judecatoria a facut cercetare la fata locului si s-a convins ca expertiza nu poate fi luata in calcul,de asemenea s-a incalcat prevederile art.35 alin 2 din Codul familiei, paratii in dosarul de revendicare al unei suprafete dintr-un imobil fiind sot si sotie iar la expertiza extrajudiciara considerata pentru dosarul curent a participat numai sotul,de asemenea expertiza in dosarul la care a participat sotul s-a facut obiectiuni la care nu s-a raspuns.
Ce parere aveti?

bibi

Post by bibi » 06 Nov 2007, 14:26

vezi ca stramutarea pt. motivul de banuiala legitima se cam respinge...asa e practica iicj-ului si nu prea sunt flexibili....trebuie temeinic dovedita cu fapte concrete....sa ai bafta....

Post Reply