succesiune

bianca_r

succesiune

Post by bianca_r » 05 Nov 2007, 16:19

am urmatoarea ipoteza:o familie compusa din sot sotie si copil.Aceasta familie are in proprietate un teren primit de sot ca mostenire de la tatal sau, un aprtament si o masina. Sotul mai are un copil in afara casatoriei, nerecunoscut legal de catre acesta. In ipoteza decesului sotului, cum se vor imparti aceste bunuri?

Nicoleta

Post by Nicoleta » 05 Nov 2007, 19:53

Daca nu este recunoscut si daca nu exista nici o hotarare judecatoresca de stabilire a filiatiei ... despre ce vorbim? Este un strain oarecare.
Dar tatal sau il poate recunoste si printr-un testament...

bianca_r

Post by bianca_r » 05 Nov 2007, 20:41

cam asta era problema...daca va recunoaste copilul prin testament...va pimi aceasi cota succesorala ca si copilul legitim?

andreid

Post by andreid » 05 Nov 2007, 20:50

bianca_r wrote:cam asta era problema...daca va recunoaste copilul prin testament...va pimi aceasi cota succesorala ca si copilul legitim?
tu ce zici? 8O

bianca_r

Post by bianca_r » 05 Nov 2007, 20:51

oki...oki...am inteles.....just checking :oops:

bianca_r

Post by bianca_r » 06 Nov 2007, 14:10

din pacate am descoperit o hotarare judecatoreasca de acum cativa ani, prin care era recunoscut copilul respectiv...in aceasta situatie mai pot face ceva?pt ca sotul vrea sa lase toate bunurile sale numai sotiei si copilului legitim

andreid

Post by andreid » 06 Nov 2007, 14:56

bianca_r wrote:din pacate am descoperit o hotarare judecatoreasca de acum cativa ani, prin care era recunoscut copilul respectiv...in aceasta situatie mai pot face ceva?pt ca sotul vrea sa lase toate bunurile sale numai sotiei si copilului legitim
sotul e pe moarte?

andreid

Post by andreid » 06 Nov 2007, 15:07

bianca_r wrote:din pacate am descoperit o hotarare judecatoreasca de acum cativa ani, prin care era recunoscut copilul respectiv...in aceasta situatie mai pot face ceva?pt ca sotul vrea sa lase toate bunurile sale numai sotiei si copilului legitim
simulatia :|

bianca_r

Post by bianca_r » 06 Nov 2007, 15:28

ma gandeam si eu la chestia asta, dar sotul nu doreste sa ii lase nimic copilului din afara casatoriei, si daca as face un contract de vanzare-cumparare intre tata si copilul legitim si ar depasi cota ceiluilalt copil nu stiu ce as rezolva...sau poate sa faca o donatie, dar si asa nu merge

andreid

Post by andreid » 06 Nov 2007, 15:30

bianca_r wrote:ma gandeam si eu la chestia asta, dar sotul nu doreste sa ii lase nimic copilului din afara casatoriei, si daca as face un contract de vanzare-cumparare intre tata si copilul legitim si ar depasi cota ceiluilalt copil nu stiu ce as rezolva...sau poate sa faca o donatie, dar si asa nu merge
greu greu...e chiar asa de greu? Trebuie sa faca neaparat c-v cu fiul sau(iubit), sau donatie? :fluierat:...apropos, donatia e cea mai proasta solutie, tot pe c-v se merge cu simulatia....

bianca_r

Post by bianca_r » 06 Nov 2007, 15:37

da...multumes pt sfaturi...macar sa primeasca mai mult copilul legitim 8)

andreid

Post by andreid » 06 Nov 2007, 15:42

bianca_r wrote:da...multumes pt sfaturi...macar sa primeasca mai mult copilul legitim 8)
chiar vrei sa iti spun cum se face ca sa nu primeasca nimic celalalt copil? Dar nu are rost...apropos, amandoi sunt legitimi :twisted: :evil:
Eu sincer as vrea sa primeasca si celalalt... :?

bianca_r

Post by bianca_r » 06 Nov 2007, 15:45

stiu ca sunt legitimi amandoi, pt ca nu se face diferenta daca e din casatorie sau din afara...voiam sa ii diferentiez cumava in acest mesaj
dar acum daca tot mi-ai starnit curiozitatea.....totusi, nu vrei sa imi zici cum sa porcedez?...nu prea ma pricep la chestii de genul acesta...dupa cum probabil s-a vazut

andreid

Post by andreid » 06 Nov 2007, 15:48

bianca_r wrote:stiu ca sunt legitimi amandoi, pt ca nu se face diferenta daca e din casatorie sau din afara...voiam sa ii diferentiez cumava in acest mesaj
dar acum daca tot mi-ai starnit curiozitatea.....totusi, nu vrei sa imi zici cum sa porcedez?...nu prea ma pricep la chestii de genul acesta...dupa cum probabil s-a vazut
Eu zic sa lasi lucrurile asa...e tot un copil si celalalt facut de acelasi tata :pig: ...

NU ! :evil:

bianca_r

Post by bianca_r » 06 Nov 2007, 15:50

dar macar asa, de curiozitate, sa nu mor "proasta"

Post Reply