poate fi concediat un salariat in baza art. 61 lit c - "in cazul in care, prin decizie a organelor competente de expertiza medicala, se constata in cazul in care, prin decizie a organelor competente de expertiza medicala, se constata inaptitudinea fizica si/sau psihica a salariatului, fapt ce nu permite acestuia sa isi indeplineasca atributiile corespunzatoare locului de munca ocupat; " in cazul in care in avizul medical se precizeaza ca salariatul este apt conditionat, fara ridicare si transport de greutati, deci nu este inapt in totalitate pentru munca?
el este angajat in functia de lucrator comercial si printre alte atributii se regasesc si cele privind: descarcarea marfii din containare, receptia cantitativa si calitatativa a marfii, pregatirea si preluarea comenzilor etc.
Concediere in baza art. 61 lit c
Re: Concediere in baza art. 61 lit c
eu spun ca da.. poate...anuta wrote:poate fi concediat un salariat in baza art. 61 lit c - "in cazul in care, prin decizie a organelor competente de expertiza medicala, se constata in cazul in care, prin decizie a organelor competente de expertiza medicala, se constata inaptitudinea fizica si/sau psihica a salariatului, fapt ce nu permite acestuia sa isi indeplineasca atributiile corespunzatoare locului de munca ocupat; " in cazul in care in avizul medical se precizeaza ca salariatul este apt conditionat, fara ridicare si transport de greutati, deci nu este inapt in totalitate pentru munca?
el este angajat in functia de lucrator comercial si printre alte atributii se regasesc si cele privind: descarcarea marfii din containare, receptia cantitativa si calitatativa a marfii, pregatirea si preluarea comenzilor etc.
chiar daca este apt conditionat, el nu mai poate sa-si indeplineasca atributiile de serviciu, sau anumite atributii.
ai pomenit de descarcarea marfii...
in alte ordine de idei, avem si dispozitii cuprinse in Legea 98/1994
constituie contraventie... mentinerea unei persoane intr-un loc de munca pentru care organale sanitare au stabilit o contraindicatie medicala temporara sau permanenta"
mai mult, in doctrina, chiar existau si propuneri ca in cazul in care se constata de catre organele competente de expertiza medicala ca mentinerea salariatului pe postul respectiv este contraindicat medical, sa se desfaca CIM de drept.
angajatorul are obligatia sa ofere un alt post vacant, ar exista posibilitatea sa reduca timpul de lucru, daca se trateaza problema cu buna credinta solutii ar exista...
daca nu... din pacate poate sa desfaca CIM
multumesc mult,
am citit si eu aceste lucruri dar nu sunt foarte sigura. In fisa postului mai sunt mentionate si alte atributii pe care angajatul le-ar putea desfasura in continuare:pregatirea si predarea comenzilor, urmarirea stocurilor, verificarea termenelor de garantie, inventarierea marfii, etc.
aplicarea art. 61 lit c nu este o obligatie pt angajator, dar in extremis, s-ar putea pune problema unui abuz de drept din partea angajatorului constand in neconcedierea angajatului bolnav.
parea mea, este ca salariatului respectiv ar trebui sa i se ofere un loc de munca potrivit starii sale de sanatate, si nu sa se treaca la concedierea acestuia,
sau, ma rog, eliminarea din fisa postului a acelor atributii pe care nu poate sa le indeplineasca, cu diminuarea corespunzatoarea a salariului.
am citit si eu aceste lucruri dar nu sunt foarte sigura. In fisa postului mai sunt mentionate si alte atributii pe care angajatul le-ar putea desfasura in continuare:pregatirea si predarea comenzilor, urmarirea stocurilor, verificarea termenelor de garantie, inventarierea marfii, etc.
aplicarea art. 61 lit c nu este o obligatie pt angajator, dar in extremis, s-ar putea pune problema unui abuz de drept din partea angajatorului constand in neconcedierea angajatului bolnav.
parea mea, este ca salariatului respectiv ar trebui sa i se ofere un loc de munca potrivit starii sale de sanatate, si nu sa se treaca la concedierea acestuia,
sau, ma rog, eliminarea din fisa postului a acelor atributii pe care nu poate sa le indeplineasca, cu diminuarea corespunzatoarea a salariului.