schimbare nume minor

Familiei
Post Reply
alina28

schimbare nume minor

Post by alina28 » 10 Oct 2007, 18:58

sunt in proces pt incredintare minor,iar tatal nu vrea sa ne dea pensie alimentara.a zis ca decat sa-mi dea pensie,mai bine renunta la copil.pot sa ma duc ( de acord si cu tatal copilului ) si sa-i schimb numele copilului?sa imi poarte numele ,iar la tata sa figureze o liniuta si asa fostul meu sot sa nscapen de plata pensiei?

cella

Post by cella » 11 Oct 2007, 12:46

el poate sa nu vrea sa dea aceasta pensie alimentara, dar va fi obligat prin hotararea pronuntata de instanta, chiar daca nu beneficiaza de nici un venit. se va stabili pensia in functie de venitul minim net pe econonomie.

deliadallys

Post by deliadallys » 11 Oct 2007, 13:02

Oricat ar vrea , tatal nu poate renunta la copil . Acordul mamei - pe o asemenea chestiune nu are nici un fel de valabilitate. Daca paternitatea e stabilita, tatal va fi obligat la plata pensiei alimentare.

dasefx

Post by dasefx » 11 Oct 2007, 13:17

:x
De unde le scoateti
:-( :-( :-(

cella

Post by cella » 13 Oct 2007, 09:09

am scris cumva o prostie ?

alina28

Post by alina28 » 25 Oct 2007, 09:32

am inteles acum...cat de cat...
mai am o intrebare...daca apelez la o firma de detectivi ,se considera proba in instanta?ma ajuta cu ceva?ms mult

dreptatea

Re: schimbare nume minor

Post by dreptatea » 25 Oct 2007, 13:38

alina28 wrote:sunt in proces pt incredintare minor,iar tatal nu vrea sa ne dea pensie alimentara.a zis ca decat sa-mi dea pensie,mai bine renunta la copil.pot sa ma duc ( de acord si cu tatal copilului ) si sa-i schimb numele copilului?sa imi poarte numele ,iar la tata sa figureze o liniuta si asa fostul meu sot sa nscapen de plata pensiei?
In primul rand ar trebui sa precicezi ce anume doresti pensie, schimbare de nume (modificare de nume ,mai corect), castig de cauza in divort,etc.
Modificarea de nume poate fi urmare a schimbarii starii civile :
-schimbari in filiatia persoanei
-schimbari determinate de institutia adoptiei
-"- -"- -"- casatoriei
In opinia mea nu te incadrezi in nici una din situatii. Daca doresti schimbarea numelui copilului trebuie sa initiezi procedura administrativa de schimbare a numelui, iar cererea pentru minor se face de catre ambii parinti ( in caz de neintelegere hotaraste autoritatea tutelara ). Oricum nu are influenta asupra filiatiei. Simpla schimbare a numelui nu poate aducere atingere drepturilor copilului . Niciunul dintre parinti nu poate renunta in numele copilului la drepturile acestuia.

alina28

Post by alina28 » 25 Oct 2007, 14:46

pai am cazut de comun acord in felul urmator: el renunta la custodie ,iar eu renunt la pensia alimentara.

mariutza

Post by mariutza » 25 Oct 2007, 15:06

alina28 wrote:sunt in proces pt incredintare minor,iar tatal nu vrea sa ne dea pensie alimentara.a zis ca decat sa-mi dea pensie,mai bine renunta la copil.pot sa ma duc ( de acord si cu tatal copilului ) si sa-i schimb numele copilului?sa imi poarte numele ,iar la tata sa figureze o liniuta si asa fostul meu sot sa nscapen de plata pensiei?

schimbarea numelui se face pe cale administrativa adevarat, dar pentru ca in certificatul de nastere al copilului in dreptul numelui tatalui sa fie liniuta, presupune ca acest copil sa nu fie recunoscut de catre tata. Acum este prea tarziu... sau nu! Daca el considera ca nu este copilul lui poate deschide o actiune in tagada paternitatii!
Fostul sot nu va scapa nicicand de plata pensiei alimentare. Vrea nu vrea, el este obligat sa plateasca aceasta pensie pana la majoratul copilului. Mai mult decat atat, orice intelegere "tranzactie" privind plata pensiei alimentare in compensare cu alte servicii este nula si nu va fi luata in considerare niciodata deoarece contravine intereselor copilului.
In concluzie fostul sot trebuie sa inteleaga ca pensia alimentara o data stabilita printr-o hotarare judecatoreasca va trebui obligatoriu platita... in caz contrar puteti sa-i faceti plangere penala pentru abandon de familie! :-? 8) 8)

attorneyatlaw

Post by attorneyatlaw » 25 Oct 2007, 15:53

alina28 wrote:pai am cazut de comun acord in felul urmator: el renunta la custodie ,iar eu renunt la pensia alimentara.
Tu nu poti renunta la pensia de intretinere caci nu e dreptul tau ci al copilului.
Altfel e asa cum spune mariutza

indian

Post by indian » 28 Oct 2007, 18:14

sunt niste intelegeri aberante intre parinti. 1. Este un drept al copilului sa beneficieze de pensie de intretinere (chiar daca tu nu stii de capul tau!)
2. Din punct de vedere legal nu este permis sa schimbi numele copilului ( se face numai in cazuri bine delimitate de lege). Din punct de vedere moral mi se pare o mare prostie sa poti gandi asa ceva.

alina28

Post by alina28 » 29 Oct 2007, 11:22

mie nu mi se pare aberant,atata timp cat vrea si el sa scape de copil,plus ca nu stiu daca tie ti-ar conveni sa vina cand vrea,sa plece atunci cand vrea si cand chemi politia,sa ti se raspunda...ARE SI EL DREPTUL !!!asa ca eu consider ca mai bine ma descurc cum pot,decat sa aiba si el drepturi.iarta-ma daca gandesc gresit.

Nicoleta

Post by Nicoleta » 29 Oct 2007, 16:44

Da, exact, are si el dreptul.

Si la toate lucrurile aste trebuia sa te gandesti inainte de a te apuca sa faci copilul. Si daca l-ai facut, incearca sa intelegi ca nu te poti juca cu drepturile acestui copil, pentru ca el e altceva decat aragazul ori televizorul tau. E o fiinta... Nu mai zic ca s-ar putea ca fiinta asta sa te condamne mai tarziu... Gandeste-te bine!

Guest

Post by Guest » 21 Oct 2013, 21:12

m si eu o intrebare,am o fetita de 2 ani pe care o cheama patricia in certificat insa noi o strigam patrisia, inainte de ai pune numele ne-am informat despre acest nume stiam ca se scrie patricia si se citeste patrisia, dar nu as vrea sa mearga mai departe la scoala sa o strige patricia. va rog sa-mi dati si mie un raspuns daca as mai putea sa ii schimb acea litera la prenume in certificat. va multumesc!!!

Citeste mai mult: schimbare-prenume-minor-t25926.html#wra ... z2iNxJWtvS

Post Reply