timbrare la valoare

Familiei
Post Reply
tantza

timbrare la valoare

Post by tantza » 26 Oct 2007, 12:12

am un proces de partaj. eu sunt parat. am formulat intampinare prin care am contestat masa partajabila, in sensul o o parte din bunuri sunt propii si nu comune. dupa indelungate discutii pe tema timbrarii, instanta ma obliga sa timbrez la valoare;
intrebarea mea este ca trebuie sa timbrez la valoarea mentionata de reclamanta in cerere ? valorile indicate de acestea nu sunt reale. Cum procedez? pot sa timbrez la o valoare indicata de mine?

attorneyatlaw

Post by attorneyatlaw » 28 Oct 2007, 17:32

sa faci cerere de reexaminare aratand ca actiunea in constatarea calitatii de bun propriu nu conduce la dobandirea dreptului de proprietate ci are numai efect declarativ, dreptul de proprietate s-a dobandit la momentul dobandirii bunurilor.
Abia daca nu merge timbrezi la valoare, din pacate la cea aratat in cerere.
Ideea e insa ca instanta ar fi dost obligata in partaj sa iti ia din oficiu interogatoriu asupra compunerii masei partajabile si asupra valorii bunurilor, asa zice la codul de procedura.

jojo

Post by jojo » 28 Oct 2007, 19:08

Prevaleaza-te si de decizia CC (nu stiu nr. :( , cauta), care a statuat ca partile care formuleaza exceptii si aparari in legatura cu cererea reclamantului, nu sunt tinute sa achite taxa de timbru calculata la valoare.

P.S N-am spus si ca se tine seama de aceasta decizie, insa tu incearca.

Post Reply