contract de inchiriere inregistrat la finante

Discutii privind raporturile de Drept Comercial
tantza

contract de inchiriere inregistrat la finante

Post by tantza » 12 Oct 2007, 15:11

1. cine imi poate spune exact textul legal care stabileste ca la infiintarea unei societati este obligatoriu ca, contract de inchiriere care face dovada sediului trebuie sa fie inregistrat obligatoriu la administratia financiara?
2. dar textul de lege care prevede ca un contract de inchiriere se depune la finante in 15 zile?

kinga

Post by kinga » 12 Oct 2007, 15:20

codul fiscal, normele de aplicare,

venituri din cedarea folosintei bunurilor..
se declara in 15 zile de la data de la care incepe realizarea veniturilor.
Impozitul se plateste trimestrial.
se completeaz declaratia 220.., contract in 3 exemplare, timbre, copie CI proprietar, acordul asociatiei, etc...

La infintare societate.. poti sa jonglezi olecuta.
Daca sediul este declarat la domiciliul asociatului, fa contract de comodat.
Drrept .. la notar

agenda

Re: contract de inchiriere inregistrat la finante

Post by agenda » 12 Oct 2007, 15:30

tantza wrote:1. cine imi poate spune exact textul legal care stabileste ca la infiintarea unei societati este obligatoriu ca, contract de inchiriere care face dovada sediului trebuie sa fie inregistrat obligatoriu la administratia financiara?
2. dar textul de lege care prevede ca un contract de inchiriere se depune la finante in 15 zile?
din cate stiu eu la infiintarea societatii (cel putin in bucuresti) trebuie sa depui contractul de inchiriere neinregistrat la fisc si istoricul proprietatii. ca sa nu fie nevoie de istoric se poate depune doar contractul de inchiriere dar in acest caz acesta trebui sa fie vizat de administratia financiara.

la rest a raspuns kinguta.

Franceska29

Post by Franceska29 » 12 Oct 2007, 16:19

da, dar sa nu uitam, administratia financiara nu inregistreaza contractele de comodat!!! acestea apartinand de primarie!

kinga

Post by kinga » 12 Oct 2007, 18:30

Franceska...

contractul de comodat nu inregistreaza nimeni...cu atata mai putin Primaria....

si tre sa ma crezi pe cuvant... :razz: :razz:

Franceska29

Post by Franceska29 » 12 Oct 2007, 19:05

kinga draga, fii "oleaca" mai atenta! n-am spus ca un contract de comodat va fi inregistrat de primarie, ci ca problema aceasta apartine de primarie, iar administratia finaciara nici nu te baga in seama pt un asa contract (se pare ca tu tren sa ma crezi pe cuvant)...intamplator sau nu, pentru tine, m-am lovit de aceeasi problema exact acum 5 luni in urma... :grin:

so, hai mai bine la un ceai, pana una alta :cafea: (poate fi numit si ceai, da?)

pana la urmatoarea postare, numai bine! :kiss:

Franceska29

Post by Franceska29 » 12 Oct 2007, 19:08

si da, am facut contract de comodat prin notariat, cu sediul la domiciliu (sper ca ti-ai dat seama ca e vb de infiintare SC, daca nu, iti spun acum)!

treaba pimariei era sa-ti elibereze un act prin care se arata ca nu esti rau platnic!!! in sensul asta tine un contract de comodat de primarie, pt ca fara actul acesta, nici un notariat nu-ti va legaliza un contract de comodat!

kinga

Post by kinga » 12 Oct 2007, 19:26

:-D :-D :-D :-D :-D :-D
certificat de atestare fiscala.... so what???

nu detaliez ce ai scris... citeste tu ...
da, dar sa nu uitam, administratia financiara nu inregistreaza contractele de comodat!!! acestea apartinand de primarie!

noa.. sunt unguroaica .. poate nu inteleg...

in rest...

prefer cafa
dar nu cu tine.... :mrgreen:

bobocel

Post by bobocel » 12 Oct 2007, 19:31

kinga...las-o...nu vezi ca-i prea blonda? :grin:

kinga

Post by kinga » 12 Oct 2007, 19:33

adica este o pafarista????
:-D :-D :-D

dar oricum... apreciez ca o absolventa de drept imi da sfaturi... pe contract de comodat si inchiriere.... sincer... :-D :-D :-D

Franceska29

Post by Franceska29 » 12 Oct 2007, 19:59

kinga, hai sa n-o dam in rautati si atacuri la persoana, poate ca m-am exprimat eu aiurea sau poate tu exagerezi! n-are relevanta!

relevanta ar avea chestiunea in sine!bun, am lamurit treaba cu contractul de comodat! am lamurit si ce era cu primaria, nu inteleg unde gresisem? ca n-am stiut sa denumesc acel certificat, numindu-l act? hai sa fim seriosi!

kinga

Post by kinga » 12 Oct 2007, 20:12

nu inteleg unde gresisem? ca n-am stiut sa denumesc acel certificat, numindu-l act? hai sa fim seriosi!

eu sunt serioasa...

din cand in cand.... :razz: :razz:

dar stii...

doamne.. imi place de Samurai.. sincer... :razz: :razz:
imi aduc aminte de ce a scris el...
cand nu stii ... ai voie sa taci... sau ma rog ceva de acest gen.... :-D :-D

io oricum
ma uit la ce ai scris
ma mai gandesc... :razz: :razz:
cea mai buna metoda de a te apara este atacul....
dar .. nu mai pierd timpul....
Gavrileeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
te rog eu frumos....
renunta la contract....

iar ma conving ca aparentele inseala.... :-( :-( :-(

agenda

Post by agenda » 12 Oct 2007, 20:15

deci nu se inregistreaza contractul de comodat la primarie? 8O :mrgreen:

Franceska29

Post by Franceska29 » 12 Oct 2007, 20:19

mai...poate asa reiese, dar nu asta am vrut sa spun...in nici un caz contractul de comodat nu se inregistreaza la primarie! dar cred ca am explicat de ce spuneam ca apartin de primarie...poate nu a fost exprimarea cea mai buna!!! dar poate explicatia ulterioara a clarificat aceasta neintelegere! eu cel putin asa am sperat!

agenda

Post by agenda » 12 Oct 2007, 20:21

dar daca insist ...ce o sa ma dea aia afar? vreau neaparat sa il inregistrez la primarie!

Post Reply