Speta

Familiei
marga

Speta

Post by marga » 08 Oct 2007, 19:04

A si B divorteaza, la cererea lui A. A a pleacat din tara, hotararea nu a mai ajuns la el si ca sa fie sigur, cand s-a intors a mai introdus un divort. Instanta a respins actiunea pentru ca s-a ridicat exceptia autoritatii lucrului judecat. Este legala hotararea instantei?

ioanaorbean

Post by ioanaorbean » 08 Oct 2007, 19:30

Autoritatea de lucru judecat presupune existenta unei hot definitive. Prin urmare prima hotarare i-a fost comunicata (sau a semnat cineva din familei de primire ori s-a afisat ori vorbesc prostii)

jojo

Re: Speta

Post by jojo » 08 Oct 2007, 20:41

marga wrote: Este legala hotararea instantei?
este

flaviusnet

Re: Speta

Post by flaviusnet » 09 Oct 2007, 07:45

evident ca este ALJ. ce legatura are lipsa comunicarii hotararii cu existenta unei asemenea hotarari...si mai mult ca sigur ca acea hot s-a comunicat intr-un fel sau altul

mariusms

Post by mariusms » 09 Oct 2007, 13:08

Daca A este divortat, inseamna ca nu mai este casatorit cu B. Un necasatorit poate divorta? Mare dilema. :mrgreen:

elladomi

Post by elladomi » 09 Oct 2007, 13:10

sigur ca da Marga
scuze ce scoala a-i facut?

kiddy

Post by kiddy » 09 Oct 2007, 14:20

scuze ella dar tu ce scoala ai facut?
unde ai invatat gramatica limbii romane??
Si mai esti si ironica...

flaviusnet

Post by flaviusnet » 09 Oct 2007, 14:22

kiddy wrote:scuze ella dar tu ce scoala ai facut?
unde ai invatat gramatica limbii romane??
Si mai esti si ironica...
:evil: :evil: :evil:

kiddy

Post by kiddy » 09 Oct 2007, 22:31

flaviu, am fost rea, nu?
:evil: :grin:

kinga

Post by kinga » 10 Oct 2007, 07:32

nu Kiddy .. ai fost tu... :kiss: :floare: :floare:

mariusms

Post by mariusms » 10 Oct 2007, 09:19

Totusi, daca A si B au divortat deja, mai poate A, in calitate de celibatar sa aiba calitate procesuala activa? Si mai poate fi autoritate de lucru judecat din moment ce a doua atiune nu mai are obiect? :grin:
Mi s-a parut interesanta intrebarea topicului.

elladomi

Post by elladomi » 10 Oct 2007, 09:44

sorry dar cand esti obosit si mai redactezi si altele intre timp scrii prea repede si atunci mai si gresesti
spune mi Kiddy tu nu gresesti niciodata ca esti asa de pregatit sa arunci piatra?

elladomi

Post by elladomi » 10 Oct 2007, 09:46

sau pregatita?

elladomi

Post by elladomi » 10 Oct 2007, 09:46

:!:

kinga

Post by kinga » 10 Oct 2007, 13:59

mariusms wrote:Totusi, daca A si B au divortat deja, mai poate A, in calitate de celibatar sa aiba calitate procesuala activa? Si mai poate fi autoritate de lucru judecat din moment ce a doua atiune nu mai are obiect? :grin:
Mi s-a parut interesanta intrebarea topicului.
art. 39 alin 1 din Codul familiei determina data desfacerii casatoriei si anume, casatoria este desfacuta din ziua cand hotararea prin care s-a pronuntat divortul a ramas irevocabila.

Acum , avem si dispozitiile art. 377 al.2 Cpr.civ....

Marga ar trebui sa ne spuna daca s-a comunicat sentinta, este irevocabila sau nu....
cand s-a depus noua cerere ...

iar in functie de asta se poate discuta de lipsa calitatii procesuale active si exceptia de autoritate de lucru judecat.

Ordinea, in opinia mea:
1. exceptia lipsei calitatii procesuale active
2. autoritate de lucru jduecat

DACA SENTINTA ESTE IREVOCABILA...

Post Reply