Recent am facut apel la un avocat la Bucuresti pentru un divort. Dupa ce
si-a incasat onorariul, acest avocat m-a dus cu vorba timp de mai bine
de 6 luni cum ca nu ar fi nici o problema si ca divortul ar fi fost pronuntat. Mi-a
dat chiar si un numar de decizie si numele judecatorului care ar fi pronuntat decizia.
Locuind in strainatate am fost la cheremul lui, cu atit mai mult ca il cunosteam personal si ii acordam toata increderea.
Printr-un prieten am verificat inexistenta sentintei. Acum avocatul e de negasit,
nu mai raspunde la telefon. Aceasta atitudine nu a fost fara consecinte in ceea ce
ma priveste. Pe linga timpul pierdut si stresul incertitudinii, m-am angajat sa
cumpar un apartament. Acum acest apartament a devenit bun comun ce
trebuie impartit implicind (in cazul cel mai fericit) cel putin taxe de notar.
Acest avocat este evident vinovat de incalcarea codului deontologic al meseriei
si in plus vinovat de acte ce cad sub incidenta codului penal
(inselaciune si abuz de incredere cu consecinte moral si materiale grave). Am
scris decanului baroului de care apartine, dar fara sa primesc un raspuns. Ce e de
facut in acest caz?
responsabilitate avocat
Cred ca cel mai bine ar fi sa mergi la Politie si sa faci o plangere penala impotriva respectivului avocat, si ca urmare a erorii asupra divortului in care ai fost datorita avocatului , daca poti face aceaasta dovada, este posibil ca aprtamentul cumparat sa nu intre in categoria bunurilir comune.
Incercarea moarte nu are
Incercarea moarte nu are
Daca tot ai facut apel la un avocat care te-a inselat, nu-ti pierde increderea si apeleaza la altul! nu toti sunt marlani! Oricum daca se dovedeste ceea ce ai spus in mod sigur acel avocat nu va mai profesa! Deci schema e logica: avocat nou----- si restul vine de la sine(plangere penala) divortul etc.
PS: Pe viitor fii mai prudent
PS: Pe viitor fii mai prudent
Re: responsabilitate avocat
Cel mai bine ar fi sa faci plangere penala politie pentru a se stabili daca sunt intrunite elementele constitutive ale infractiunii de inselaciune prevazuta de art. 215 alin. 1 si 2 din Codul penal. Cu privire la apartamentul cumparat cred ca daca demonstrezi ca acesta a fost achizitionat fara participarea sotiei, chiar daca momentul dobandirii acestuia se situeaza inainte de ramanerea definitiva a hotararii de divort, atunci instanta ti-l va acorda in totalitate tie, avand in vedere si faptul ca ai fost indus in eroare de acel presupus avocat.